Merhabalar, bayram sonrası iskenderun arsuz bölgesine gitmeyi düşünüyorum bilen varsa o bölge için bir kaç öneride bulunmasını isteyeceğim. Ankarada yaşıyorum ve genelde gölde balık tutuyorum ama kamışım deniz için uygunmu bilmiyorum... Kamışım albastar leader serisi 3234 3,5mt uzunluğunda 100 -300gr atarlı, 7 parçalı, karbon malzeme... Kamışım ağır olduğundan at çek jig felan uygun değil sanırım ama şamandıralı ile kıyıdan balık avı yapılabilirmi bunu sormak istiyorum birde yapılabilirse ne tür balık avlayabilirim? ne tür yem kullanmalıyım? su anki misinam 0,50 siz ne önerirsiniz?
valla bu aralar kıyıdan iskenderun arsuz bölgesi çok zayıf. arsuz merkezde hep yüzenler olduğu için balık pek kıyıda da değil. eğer vasıtan varsa tenha yerleri ( arsuzun ilerisi konacık a doğru kayalık yerler ve öncesi yalı kent su ürünleri fakültesi civarı) sabah erken atçek deneyebilirsin ama malzemen uygun değil. valla ben 20 gündür iskenderundayım kıyıdan hiç balık alamadım. 2 defa tekne ile açıldım onlarda alabildim sadece. ama yine de sabah erken deneyebilirsin yemli olarak kıyıdan. klasik 3 lü dip oltası, 30-40 gram ağırlık tak. yem için karides sülünez boru kurdu taş midyeleri hepsini kullanabilirsin. 2 hafta önce prinçlik civarında levrek havuzu patlamış oraları da deneyebilirsin. detaylı bilgi için forumdaki bölgeler yerinde iskenderun hattı var oraya bir göz at derim.
Ilgi gösterip yorum yazdığın için teşekkür ederim abi önerilerini dikkate alacağım birşey daha sorabilirmiyim bu karidesidir tekesidir sülünezidir nasıl temin edebilirim ya da kıyıda satılıyormu biliyormusun ayrıca izlediğim bir kaç videoda abiler iğne ucuna bildiğimiz tavuk göüsü takıyorlardı denizde tavuk göüsü iş görürmü? Birde kamış agır olduğu için mi at çeke uygun değil dedin?
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548 bu forumu takip edersen bilgi alabilirsin karidesi balık halinden sülünez ve boru kurdunu balık malzemesi satanlardan temin edebilirsin rastgele