Bugün iş çıkışı öğlen balığa gideyim dedim kefal felan varsa izmarit felan yakalarım oltaya takar ya denk gelirse diyerekten koyuldum yola öğlen sıcağı yakmasın diye uzun kollu birşeyler giydim ve kafamda şapka biraz at-çek yaptım birkaç dip oltasına kalamar parçası takıp attım kalamarı çok küçük tikeler halinde taktım attım sonra baktım kefal yok gagalı sardalyalar kol geziyor sonra gözüme birara levrekler takıldı taktım sahteyi başladım at-çek yapmaya yarım saatlik bir uğraştan sonra fotodaki paşa geldi sonra dip oltalarımdan birine çupra geldi akşam günbatımında ise kayış balığı ve diğer balık geldi ben bu balığı lüfer familyasından biliyordum ama biri istavrittir dedi hem fotolara bakın ustalarım hemde o balığın ne olduğunu söyleyebilirmisiniz bana şimdiden herkese saygılar...
Öncelikle tebrikler kısa zamanda bereketli bir av olmuş ayrıca birçok yöntemide denemen bana göre çok güzel... resimdeki balık temizlediğin için tam emin olamadım yamuk duruyor kafası balık ya tral yada lüfer tebrik ederim rasgelsin herdaim
Tuttuğun balıklara bakarsak sen benden daha ustasın ama istavrit dedikleri balık bildiğin sarıkanat (lüferin bir boy küçüğü) Tebrik ederim bu ne bolluk. Balıkları görmek falan da harika. Bizim burda öyle balık olsa bırakmazlar, 3 vakte kuruturlar merayı. Nice güzel avlarınız olsun.
Balık bildiğimiz lüfer de,ben gagalı sardalyayı merak ettim,hangi balığa takmışlar o yörenin güzel insanları bu adı acaba
abi internette çomak balığı ya da yarımgaga diye aratırsan çok resmi var. bu balık özellikle canlı bırakma oltalarında çok başarılı sonuç veriyor. http://www.fishbase.org/summary/5404
teşekkürler kadir abi senin youtubedeki at-çek videolarını az izlemedim saygılar teşekkürler abi bilge abinin dediği balığa gagalı sardalya diyorlar saygılar ben bu sarıkanadı çektiğim zaman yanımda avlanan biri dedi onu o da kendinden emin bir şekilde ne yapsın o da istavriti tezgahta görmüştür denizde yakalasa farkı anlardı belki lüfer olması için biraz daha büyümesi lazımmış ustalar öyle diyor ama lüfer ailesinden sarıkanat bilge abi dörtyola geliyor sabah erkenden alıyorlar akya palazlarını güzelim balıkları sende sabah gündoğumunda dene bence ah ben bir gidebilsem sabah bende gitmek istiyorum sabah gündoğumunda ama bu işi bilge abi daha iyi yapıyor bilge abi bakalım at-çek olayını birazdaha geliştirirsem daha güzel şeyler yapacam inşallah ayrıca at-çek olayının en sevdiğim yönü aldığın balıkların bir çoğu en az bir porsiyon oluyor nerdeyse ama dip oltasında çok küçük balıklarda gelebiliyor iğneyi çıkarıp salsan kimi zaman hırpalandığı için yüzemeyebiliyor ölüyor vsss ama at-çek te bari gelen balık heyecan verip tavaya girebiliyor ayrıca gagalı sardalya olayını aydınlattığın için teşekkür ederim senin gibi abilerimin sayesinde bilgilerimize bilgi katıyoruz bakıyorum sağımda solumda avlananların çoğu gagalı sardalya dediğimiz balığı zargana diye avlıyorlar bende yanlış biliyor olabilirim ama en azından zargana olmadığını biliyorum
Hani balık yoktu iskenderunda en kral balıkları tutmuşsun helal olsun memetim. Sarıkanatı iyi tanı dişleri fenadır Allahtan elini parçalamamış dün yakladığım bitanesi poşeti parçalayıp kaçtı namussuz yeni avlarını bekliyoruz.. tebrikler
sarıkanat kaçamazdı sahteye çene altındaki iğneden saldırmış ve sahte de toplam 3 tane üçlü iğne vardı üçüde girmişti yani sahte balık ile tam sarmaş dolaş olmuştu baş karın ve kuyruk kısmı olmak üzere her bir üçlü bir tarafına geçmişti ondan dolayı paket yapıp aldım onu denizden ayrıca sana kötü bir haberim var yılmazım son bir yıldan fazla oldu gece ve gündüz avlarında hiç bir poşete rastlamadım kendinle karadenizemi götürdün onları şakasız diyorum önceden kıyıdaki dip oltalarına onlar atlardı en azından ama son bir yıldan fazla oldu bir tane poşet balığı göremedim yani diğer adı ile naylon(kırmızı kırmızı)mrsparkle
bir çok yöntem taktik var ama denizde balıkta olsa daha iyi olacak ama kısmet 8-10 defa gidiyorsun ancak böyle bir av çıkıyor ustalıktan ne kelime bu zamanda en usta en iyi balığı yakalayandır adamlar ellerinde tek kasnak ile geliyor alıyorlar porsiyon üstü lagosu lüferi vss ben balık tutayımda çırak olsakta olur
geçen yıl bir abimizle kıyıdan at çek yapmaya gittim. bende tam tekmil spin takım ve çeşit çeşit sahte, o abide bir tane kasnak ve ucuna bağlı bir tane adana işi el yapımı sahte. adam sahteyi başının üstünde çevirip fırlatıyor, sonrada iki eli ile misinayı hızlı hızlı çekip ayağının dibine yığıyor, at çek sistemi böyle. ava başladık daha 10 dakika olmadan 6,5 kg. kuzuyu yakalayıp çıkardı.reeling bu sitemle 17 kg. akya yakalamışlığı da var. daha önce yakaladığı 1,2,3-5 kg. civarı kofana, lagos, kuzu, akya, levrek vs. balıkların sayısı belirsiz. işte ustalık bu. :thumb:
aklıma şu fıkra geldi biz balıkları bazen olduğu yerden uzaklardamı arıyoruz belkide o anlattığınız ustanın yaptığı gibi ayaklarımız dibinde yada yakınlarında geziyorlardır Karadenizli Temel ile Adanalı Birol birlikte tatile çikarlar.Fethiye'de, Kelebekler Vadisi'nde kamp kurarlar. Geçen yıl kavga ettikleri hippiler de orada olduklari için biraz keyifleri kaçar ama pek umursamazlar. Tatillerinin ikinci gününün akşamı güzel bir yemek yiyip bir şişe de şarabı devirdikten sonra uykuya dalarlar. Birkaç saat sonra Birol uyanır ve Temel'i de dürtükleyip uyandırır. Temel uyku sersemidir; -"Ne oldu? Ne istisun?" -"Temelcigim. Yukarıya bak ve bana ne gördügünü söyle." Temel gökyüzüne bakar ve cevap verir: -"Ha punun içun mu uyandırdun benu?. Paktum işte. Milyonlarca yilduz görirum...Işil işil parliyan milyonlarca yilduz..." Birol tekrar sorar: -"Peki, bu sana neyi gösteriyor?" Artik iyice uykusu kacan Temel biraz düşünür ve feylezofca cevap verir: -"Teolojik olarak Allahun kudretinu ve kendu acizligimuzu corirum. Felsefi olarak, evrenun sonsuzlugunu ve onun karşisindaki onemsizliğimuzu corirum. Astironomik olarak galaksilerun, yilduzlarun, gezegenlerun varligini corirum. Meteorolojik olarak pucün havanun cok guzel olacaginu corirum. Yilduzlarun konumuna bakarak da gecenun köru ve saatin 3 oldugunu, penu lüzumsuz yere uyandirduğunu coruyorum...niye sordun punu pana? Ha sana neyi costerur?" Birol cevaplar: -"Ulan hıyar, çadırımızı çalmışlar..."
Öncelikle tebrikler.... Gagalı sardalya benim bildiğim zurna balığıdır. Zargana ve sardalya kırması bir balık... Vücut sardalya kafa zargana. Ayrıca kafada zargana gibi çift değil tek gaga vardır. Diğer balık ise güzel bir sarıkanat, yani lüferin küçüğü...