Arkadaşlar herkese merhaba; Geçen 2 hafta sonu tekne ile açılamamış ancak tüm; hava, deniz muhalefetine rağmen sahilden deniz anayı ziyaret etmedende yapamamıştık. 12.04.2008 Cumartesi sabah 04:50 gibi Ali arkadaşımla (amatör, bilge, takım yapmaz - utanmadan ister, rahatlıktan ödün vermez, deniz tutar ancak aslanlar gibi denilen saatte denilen mevkiide elinde yiyecek poşeti ve 4 adet limon ile olur ) beraber buluşup sabah Ali'nin mikrodalgada ısıttığı lahmacunları bol limon ile afiyetle yiyerek güne başladık . Sabah sabah resmen çenemiz düşmüş ağzımızdan köpükler saçarak hararetle yaptığımız muhabbetlerle yolculuğumuz nasıl geçti anlamadan İskenderuna ulaştık(06:50). Ancak teknecimiz denizde olduğundan yaklaşık 1.5 saat bekledik. Teknecimiz Memet abi geldiğindede kendisini kötü hissetmesi için elimizden geleni yaptık desek yalan olur . Başka birisini bu kadar beklermiyiz? Yada bekleme sonrası tepkimiz ne olur? Lütfen bu soruyu herkes kendisine sorsun. Deniz sevgisi-Amatör balıkçılık işte böyle birşey yada denizin inanılmaz bir rahatlatıcı bir etkisi var diyelimki; biz keyifle-heyecanla Memet abimizi karşılayıp denize açıldık. Hava-deniz inanılmaz güzeldi. Öğleden sonra hafif rüzgar çıksada avlanmamızı etkileyecek boyutlara ulaşmadı. Yem olarak parça karides, takım olarak klasik 3 iğneli 125-150 gram kurşunlu dip takımı ve Ali'nin içtiği 3 adet bulantı tableti ile yaklaşık 40-50 kulaç derinliklerde avlanıldı. Günün sonunda yaklaşık 35 adet mercan, 1 çupra, 1 küpes, 1 gümüş yakalamıştık. Keyfimizi kaçıran tek şey ise denizin poşetle dolu olmasıydı. Gerçekten üzüntü verici bir durumdu. Toplayabildiklerimizi alarak karada uygun bir çöp kutusuna paketleyip bıraktık. Maalesef bu konuda yeterli bilinçlenmeye ulaşana kadar iş işten geçmiş olacak diye korkuyorum. Ama biliyorumki doğa için hiçbir zaman iş işten geçmiş diye düşünemeyiz. İnsanoğlu tabiatın vereceği cezanın ne kadar korkunç olabileceğinin farkındamı acaba? Günün en güzel anı ise 2 tane Yunus balığının kısa bir sürede olsa teknemize eşlik etmesiydi. Ayrıca Fenerbahçe markalı bir futbol topunuda denizden çıkartarak seneye Şampiyonlar ligi finalinde kullanılmak üzere Memet abimize teslim ettik . Ali Ben Yunuslar Benim avladığım mercanlar, çupra ve küpes
Teşekkürler arkadaşlar. Dün av dönüşü bir düğüne katılmam gerektiği için ziyafet bugüne kaldı. Şu an ziyafet uygun içecekle devam etmekte...
Tebrikler Fatih bey çok güzel bir av olmuş . Tam mercan merasına demirlemişsiniz sanırım . ayrıca denizin temizlenmesini için zaman harcamışsınız tebrik ederim malesef tekneyle balığa gidipte çöplerini denize atan insanlar da var.
Fatih bey duyarlılığınız için teşekkürler, en azından gördüklerinizi toplamışsınız, doğada size hediyesini vermiş... av içinde tebrik ederim, Mercanlar çok güzel.. afiyet olsun.
Tebrik ederim güzel bir av olmuş, daha da bereketli avlarınız olur inşallah. Duyarlılığınız için de ayrıca teşekkürler, rast gelsin. Not : Son iki fotoğrafı göremiyorum, açılmıyor. Sorun sadece bende mi bilemiyorum.