İskenderun'dan Kofanalar....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Turkish tarafından paylaşıldı.

1. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    21 Nisan Pazar günü sabahı Deniz inanılmaz durgun,havada tatlı bir esinti,denizde oynaşan palamutlar,bir iki derken sabah avını sonlandırdım,tuttum evin yolunu.Eve doğru giden yolda tepeyi çıktıkça gözlerim yine her zamanki gibi denizde...Bugün hergünden çok farklı,aşırı durgun ve yüzey ayna gibi parlıyor,ufukta belli belirsiz bulutların yansımasını görüyorum suyun üstünde.Bir an önce eve varıp dinlenmeliyim diyorum,zira bu deniz akşam üzeri patlayacağım diye fısıldıyor kulaklarıma..

Güzel bir kahvaltı,oğlumla geçirdiğim muhteşem bir oynaşma evresinden sonra akşam için hazırlık yapmaya başlıyorum.Kendimize has klasik yöntemle yemler yarım saat içerisinde hazırlanıp dolaptaki yerini alıyor,artık sadece akşamı beklemek kaldı...Saat 17:30 itibariyle evden çıkmadan hemen önce 2 yaşındaki prensimden uğur öpücüğünü alıyorum,avlak her zamanki avlağım,tepeden aşağı inen yolda denizin müthiş bir şekilde patladığını,sabah ufukta gördüğüm bulutların üzerimize gelerek cumulonimbus bulutlarına dönüştüğünü ve fıtınanın çok yaklaştığını gördüm.Tam benim havam dedim,deniz beni çağırıyordu,koşar adımlarla ilerledim.Her ihtimale karşı 4 packs yem hazırladığım için içim rahat,denize yaklaştıkça bir yandan yürüyor bir yandan diğer kontrollerimi yapıyorum,kalama ayarına bakıyorum,klipsin güvenilirliğine bakıyorum,çünkü biliyorum,orada beni bekleyenler çok güçlü...

Avlağa vardığımda herzamanki gibi ekip arkadaşlarım benden önce varmışlar,kısa bir hal hatır sonrası ilk atışlarla büyük mücadeleye başlıyorum. Rüzgar günbatısından şiddetli,yemi atabildiğimiz mesafe kısa kalıyor,her şeye rağmen tüm gücümüzle asılıyoruz kamışlara,solumdaki arkadaşım bir anda hareketlendi,denize baktığımda su üstünde bir lüfer boğuşa boğuşa geliyor,dalgalı havada bu balıkları sudan çıkartmak çok meşakatli,zira avlağımız deniz yüzeyinden 1-1,5 metre yukarıda.İlk Lüfer (1.5 Kg) kıyıdaki avlağımızda,hayranlıkla onu izliyor ve bir yandan da atışlarıma devam ediyorum,bir ara oltamda inanılmaz bir ağırık hissedip anında tasmayı vuruyorum,geliyor,geliyor... sıkı bir mücadelenin ardından kazanan ben oluyorum 2,3 Kg ağırlığıyla birinci kofana kıyıda hemen arkamda yerini alıyor,yaklaşık bir 15 dakika sonra aynı şiddette bir sarsıntı daha yine tasma yine oltada,hemen hemen aynı ağırlıkta ikinci kofana ardımda yerini alıyor,fıtrına gittikçe ciddileşiyor,son uzatmalarda olduğumuz aşikar,son bir kaç atış derken 3. Lüfer (1.6 Kg) oltamı şenlendiriyor,artık kendimi daha fazla yormadan tası tarağı toplayıp yola düşüyorum.Bir sonraki avda görüşmek üzere denize teşekkür ederek ayrılıyorum.

İlk raporumdu,sürçülisan ettiysek affola.

Sevgiler.

Murat

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Murat bey içtenlikle yazdığınız bu güzel raporunuzu keyifle okudum.. Avladığınız canavarların maşallahı var süper görünüyorlar, tebrik ederim :clap2: :clap2: ayrıca oğlunuzun uğur öpücüğü gerçekten işe yaramış :thumb: birde kendisi sizinle ava gelse artık ne trofeler avlarsın kim bilir :rolleyes:
    Nice güzel avlara rastgelsin... Selamlar..

3. nesgok

nesgok Gökhan

Favori Kamış:
    Alba star 270cm
    Favori Makine:
    gsb40
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Deneyim ve uğur öpücü sonucu belirlemiş bence.. Tebrikler, Çok güzeller...:)

4. GencoGnc

GencoGnc Genco

İlk rapor değil de ilk av öyküsü diyelim şuna :)

Kofanaların babaçlığı fotolardan da belli,boy ölçücü vermeye gerek kalmamış gibi.Tebrikler.

Ama kullanılan takım,malzeme bilgisi,balık boyları da olsaydı tam bir rapor olacaktı.

Gene de güzel bir ilk yazı,sağolun paylaştığınız için,devamını bekliyoruz.

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Çok güzel görüntüler tebrikler güzel avlarınız daim olsun.

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    murat bey tebrikler, tahminleriniz tutmuş ve hevesiniz kırılmamış. şans öpücüğü işe yaramış olması, afiyet oslun

7. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Arkadaşlar,güzel mesajlarınız ve temennileriniz için teşekkürler.Bu sıralar Allah'a şükür Lüfer'de şansımız açık,Avlak yeri iskenderun demir çelik lojmanları kamış lineaeffe Surf,makine Ryobi 8000 Surf,misina remixon 0,5 yemler ölü gagalı sardalya ve ölü Zurna,bu yemin hazırlanışı biraz detaylı umarım bir ara fotoğraflayarak anlatırım.Şimdi Cuma Akşam avı için hazırlanıyorum,bu hafta Lüfer ve Palamutları rahat bırakıp 30-35 kulaç civarlarına çıkacağım.
    Hakan Bey,profil resminizdeki model Trex mi? Mini titan mı? bende de 3 model var Raptor-50 ,Robbe Taurus-50 Trex 400,onun haricinde de birkaç uçak.

Selamlar.

8. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    güzel anlatım ve rapor için teşekkür ederim. heyecanla okudum, kendimi bir an için memlemetim olan İskenderun sahillerinde hissettim. bunun için de ayrıca teşekkür ederim. güzel av yapmışsınız tebrik eder devamını dilerim.rastgele...

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim, kofanaların babalarını yakalamışsınız. bu ara kıyıdan av güzelleşti herhalde. bir haftadır benbir süredir gidemiyorum,bir haftadır da sakaryadaydım. ama bacanak hafta sonu yemli takımla iki adet kiloluk minakop, iki iri mırmır ve o esnada atçekle de bir kofana almış. demek ki hareketlenme var.

10. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Bilge,denizde çok şiddetli dalga olmadığı sürece Lüfer yaklaşmıyor.Evet hareketlenme bu sıralar iyi seviyede.Sadece son avı rapor edebildim,ondan önce de güzel avlar aldık.

11. Querorz

Querorz Fatih

Gerçekten helal olsun. Hem bu boyutta hem de bu miktarda balıkları içeren bir kofana avına ilk defa rastlıyorum.

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yanlış anlamadıysam raporda sabah avında palamutların oynak yaptığını ve birkaç tanede palamut avladığınızı belirtmişsiniz :) doğruysa keşke onlarında fotoğraflarını ekleseydiniz, gözümüz gönlümüz daha çok şenlenirdi :rolleyes: veya fotoğraf çektiyseniz eklemeniz mümkün mü rica etsem ? :)

13. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Tabi ki Ersin,

Resimlerdeki Palamut Pazar sabahı yakaladıklarımdan bir tanesi,Kofanayı da geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yakaladım fakat rapor edemedim.Palamut hariç lüferler aynı avlaktan,palamut ise avlağın 1 km kuzeyindeki kumsal avlaktan.

Selamlar.

14. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Mustafa kardeşim teşekkürler,daha iyileri sizlere de nasip olur inşallah.

Sevgiler..

15. erdalbakkal

erdalbakkal erdi

Helal olsun güzel bir ava imza atmışsınız.

16. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Maşallah denir bu kuzulara :)

Ellerinize sağlık, zaten kofana yazıldığında aklıma direk İskenderun geliyor, bu seferde yanılmamışım.

Tebrikler.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel balıklar ve güzel hikayeleme. :)

Nice keyifli avlar dilerim. :)

18. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Palamutta Süpermiş yaaa vallahi maşallah hem Kofanalara hemde Palamutlara gerçekten keyifli avlar yapmışsınız :thumb: Resimler için ayrıca teşekkür ederim :)
    Ben askerliğimi Hatay Yayladağı'nda yaptım hudutta ve 2011 de Mayıs ayında terhis olmuştum... Bilseydim böyle güzellerin çıktığını geri dönmeden önce İskenderun sahillere atardım kendimi 1-2 gün stres atmak için :rolleyes: :) :)

Böyle güzel avlarınızın daim olmasını dilerim.. reeling

19. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    murat bey,

profil resmindeki model, trex 450v2 ikinci modelim. adanada bulunan mehmet kırboğa ve kahraman maraşta ikamet eden onur ceyhan sayesinde bu modelle çok büyük yol aldım.

model işlerine pek vakit ayıramıyorum ama helikopter gibi zevkli bir model daha olduğunu zannetmiyorum. benimde birçok modelim var,
    ofroad araçları var, sadece yarış zamanı kullanabiliyorum
    deniz araçları kullandım ama artıkyok,
    uçak modeli olarak futura var, memlektim düzcede duruyor ama 2 senedir kullanmıyorum.
    helikopter olarakta trex 450pro var. 2 yılda ikikez felan kullanabildim.

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim güzel balıklar yakalamışsınız, devamını dilerim, rastgelsin :)