Merhaba arkadaşlar. Epey bir süredir balığa gitme hasreti ile yanıp tutuşuyordum. sonunda 11.11.11 de güzel bir av gerçekleştirmiş oldum. Asıl niyetim Orhan abinin yumurtalıkta aldığı harmadarları görüp iştahlandırması ile harmadar avlamaktı. Fakat su akıntılı ve hava rüzgarlı idi. 1 saatlik daha önceden aldığım duyumları değerlendirdikten sonra baktım olacağı yok yem ve zaman kaybetmeden saat 20:00 gibi garanti merama geçtim. balıkların çoğu (3 çipura 2 mırmır) 1 saatte alınmıştır. asıl niyetim sabaha kadar av yapmaktı gönlümce ama yağmur ve şimşek müsade etmeyince 21:30-00:30 arasını arabada geçirmek zorunda kaldım. keşke başka yerler denemeyipte direk garanti yere gelseymişim demek istemesemde (neticede kısmette ne varsa o olur) demedende olmuyor çünkü meram aşırı bereketli idi. 2 takımla avlanıyorum birini atıp diğerini yemlerken zil ötmeye başlıyordu. resim çekmeklede vakit kaybettim. ne olursa olsun doğa anaya sonsuz teşekkürler bana taze balık yeme keyfi yaşattığı için. neyse konuyu dağıtmadan 00:30-04:00 arası avlanmaya devam ettim ama çok zayıftı. 04:00 da yemler bitince saatimi 05:30 a kurarak arabada uyumaya geçtim niyetim sabah suyuna at-çek yapmaktı. saat05:00 da donmak üzereyken uyandım ki ne göreyim gece boyu karadan denize esen yel yön değiştirerek vede kuvvetini arttırarak denizden karaya esmeye başlamış 1 saat kadar dinermi diye bekledim baktım olacağı yok evin yolunu tuttum. Resimlerde oltada askıda görünen mırmır olup o ve onun gibi bir adeti ve 2 adet avuç içi kadar sargoz suyuna iade edilmiştir. aslında limit dahilindeydiler sonuçta mırmır için limit 14 cm fakat normalde aldığım mırmırlar 25-30 cm arasında olduğundan salmayı uygun gördüm. zaten sargozlar limit altı idi. Yem : boru kurdu Takım: 2 köstekli klasik Alıkonulanlar: 1 adet istavrit, 4 çipura ve 4 adet mırmır
Gültekin abi tebrikler, sonunda bizim oralardan raporlar yayınlanmaya başladı alişan abi, sonrada sen hadi bakalım daha iyilerini bekliyorum sizlerden, limitlere dikkat ve duyarlı davrandığın için tebrikler sana.. Fırında balıklar çok leziz görünüyor afiyet olsun... Saygılarımla...
Slm Gültekin Cupralar, mırmırlar güzel görünüyo, avların daim ve bol olması dileklerimle rastgelsin. Saygılar..