Üstadlar bu akşam ilk iskorpit deneyimim yaşadım.Biraz öncede balıkların bir kısmının tulumunu çıkarttım.İftara buğlamasını yapıcam.Tarifini söylerseniz sevinirim.
İskorpitin buğulamasını bu tarife göre yaptım http://gakguk.net/gurme/buglama-iskorpit-baligi/ Bu tarifde bi eksiklikmi var? Bana o kadarda anlattıkları gibi güzel gelmedide.Kötüde değildi ama o kadarda milletin öve öve bitiremediği kadar değil.Belkide balıklar o kadar büyük değildi malesef ondan ola bilirmi ?Bidahakine buğulama değilde tereyağlı sotesini yapıcam bakalım o nasıl olacak
İlk deneme başarısız olabilir hemen caymamak lazım. Ben balık buğulama yaparken Domates koymam mesela. Limon, maydonoz, karabiber ve hilal şeklinde doğranmış soğanları yoğurup, balığa göre yarım ila 1 çay bardağı sıvı yağ bir de 1-2 dal Defne yaprağı koyuyorum. Bir de böyle dene istersen. Miktarlarını kendin belirle. Tarifler tam tiyolarını vermezler ama içindekiler hemen hemen benzerdir.
iskorpitin en iyi pişirme şekli çorbadır. Harika olur. Balıklar çok büyük değilse tulum çıkartılıp tava yapılır, fena olmaz. Büyükleri tulum çıkartıp fileto kestikten sonra kuşbaşı doğrayıp, domates, biber, limon dilimi ile birlikte şişe dizip ızgara yaparsan süper olur. Kavurması, sotesi yapılabilir. Buğulamaya, haşlamaya uygundur. Haşlayıp etlerini ayıkladıktan sonra üzerine limon, zeytinyağı, maydanoz, karabiber ile yapılan salatası nefis olur. Her tür pişirmeye uygun bir balık, tabii balıklar ne kadar iri olursa o kadar iyi. Küçüklerden yiyecek bir şey çıkartmak güç. Dediğim gibi küçüklerin en iyi pişirme şekli tulum çıkartıp tavada kızartmaktır. Daha büyüklerini bulursan çorbayı öneririm.
Zarganaci34 arkadasin dedigi tarif tam bugulamadir. Isin içine patates domates sarmisak biber sogan girerse az su ile pilaki olur
Yorumlarınız için teşekkürler.Bidahakine susuz yapıcam.Bu akşam gene iskorpite gidicem.Bütün tarifleri denicem inşallah