İskorpit için Sahte Yem Varmı ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Horozbina tarafından paylaşıldı.

1. Horozbina

Horozbina Levent

Favori Kamış:
    Turnafresh Kamış+ Shımano Makine
    En İyi Avı:
    Lüfer+Lambuka
    Her zaman istavrit gümüş yada benzeri balık olmayabiliyor elde zokaya takmak için. Peki olmadığı zamanlar iskorpiti nasıl çekeriz ???:confused:

2. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Bir kaç sene önce bir hazır takım bulmuştum.İskorpit için acayip birşeydi.O kadar denedim bir tane ufak geldi.Avlandığım yerde Kuleli iskorpit kaynıyor.Yani hazır bir takımla işin zor.En iyisi al biraz istavrit.Güneşde kokut.Tek kafayla 2-3 tane alırsın.Kafa sert hemen parçalanmıyor.Tek kafa ile 4-5 tane yakaladığımı biliyorum.

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ya siz iskorpiti balık diye avlıyomusunuz?

4. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    :confused: :confused: Neden eti güzeldir tavuk eti gibi ben seviyorum şahsen yazın özellikle avlarım.

5. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Çok merak ettim şimdi.Tipini sevmediğim için hiç yemeyide düşünmedim:D Zaten boyuda 9-10 santimi geçmiyor buralarda.:(

6. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ahanda geldi:D:DYaf kefal ne adam sokar ne kılcıkla uğraştırır.En azından benim tuttuklarım:Ddaha ne

7. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    Erdem arkadaşıma katılıyorum . iskorpit gerçekten lezzetli ve pekçok şekilde pişirilebilen bir balıktır. isteğe göre kızartması , çorbası ve fırında pilaki olarak yapılabilir. ben şahsen özellikle iskorpit yakalamak için geceleri balığa çıktığımı bilirim. bu arada iskorpit denince ufak tefekleri geri salmak lazım bence 250 gram ve üstü olan iskorpitler 10 numara balıklardır yemesine doyum olmaz :)

8. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Kısmetse yarın akşam 9 yaşındaki oğlum Ahmet Furkan ile iskorpitteyim. Burak'çığım okadarda korkulacak bir balık değildir iskorpit. Yakaladığın zaman başparmağını ağzına işaret parmağınıda alt çenede tutacak şekilde sıkıca tut ve bu esnada kuyruk kısmının kendine değilde karşı tarafa bakmasına dikkat et ve sonra dikkatlice iğneyi çıkart. Ama sakın üst sırt dikenlerine dokunma veya kendine dokundurma. Elde iken bir iki hamle yapabilir ama sakın panikleyipte kendini vurdurma. Eğer yok elimle tutamam diyorsan al iki tane kargaburun veya uzun ağızlı pense onla dediğim tarifte iğneyi çıkart. Gerçi ustam Erdem Yılmaz burdayken bana laf düşmez ama yinede emniyet açısından eklemek istedim. Ha unutmadan söyleyeyim. Öldüğünde dahi üst dikenleri etkilidir sakın he öldü etkisi geçmiştir deme. Bu arada şunu da belirteyim eti kefal etinin kat ve kat üstünde lezzete sahiptir.

Levent'çiğim Sahte ile avlanma konusuna gelince Erdem ustam denemeleri sonucu yorumu yapmış bana aynı şeyleri tekrarlamak düşmez. Ve bu konuda onun deneyimlerini dikkate alman gereksiz masraflar yapmanı önlerdiye düşünüyorum. Zira kendisinin takım konusunda gereğinden fazla takıntısı var diyeceğim bana kızacak. :) Al yanına 5-10 tane istavrit (elinde izmarit kafası var ise onuda değerlendirebilirsin, buda üstat karalbalıkçı Mustafa kardeşimin taktiğidir değerini bil ) ilk etapta kafaları sonrada vücuttan flato çıkararak kullan. Doğru yem takımı sonucu gereğince balık tutarsın zaten. Sevgiyle kal...

Son düzenleme: 16 Ağustos 2008
  9. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Mister Twister

Özellikle iskorpit avlamak için ava hiç çıkmadım ama Bir seferinde üsküdarda bir balık malzemecisi bana mister twister benzeri bir sahte vermişti. 3 lü dip takımında oldugu gibi bedene köstekle bagladım ve en aşagıya bir kurşun ve suya bıraktım.Sonuçta akıntı oldugu için yeme aksıyon vermek gerekmiyor. Ve attıktan 15dk sonra bir tane iskorpit aldım.

10. İskorpit kadar obur bır balık görmedim. ben kalender sahilinde özellıkle iskorpit avına çıkardım ve favorı yemım tavuk derisi. ince parmak kalınlıgında kesilmiş tavuk derisi burda güzel çalışıyor.ve avlanırken zoka değilde tek kösteklı takım kullanıyorum. köstek boyunu yarım kulaç olarak ayarlıyorum. avlandığım yerler akıntılı olduğu için tarif ettiğim takım ıyı çalışıyor..

11. Horozbina

Horozbina Levent

Favori Kamış:
    Turnafresh Kamış+ Shımano Makine
    En İyi Avı:
    Lüfer+Lambuka
    balık değilde daha çok kuzu tandır niyetine :D:):cool:

çok lezzetlidir. denemelisin

bu arada yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürederim

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Bidahakine salmayıp bi deneyeyim bakalım;)

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yapay karidesler vamı bilmiyorum ama varsa yapay karides kullanılamazmı

bu arada istavritle iskorpit tutulduğunu bilmiyodum en kısa zamanda deniyecem;)

14. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

İskorpit için kayalık bir zemin ve gece saat hava kararmaya başladıktan yarım saat sonra Olta şekli klasik 2 veya 3 iğneli dip oltası. 1 Nr. beyaz çapraz iğne ve iğneyi istavrit kafasına ağızdan sokup gözünden çıkar. Misine kalınlığı ise çıkan iskorpit büyüklüğünü göz önünde bulundurarak 0,30-,040 arasında kullanabilirsin. Oltayı yatır ve vuruşta kısa tasma ile çek al balığı. İskorpitin çıktığı yerde genelde Gelincik balığıda çıkar. Bu nasıl bir şey deyip atmayın oda bir okadar lezzetlidir. Sevgiyle kalın...

15. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sağol serkan abi ben daha önce tuttum iskorpitten tanırım o keratayı çokta gelincik tuttum istavrit kafasını duymamıştım onuda sizlerden öğrendim benim demek istediğim ben ölü tekeyle tuttum iri bi tane sahte karides varmı bilmiyorum piyasada ama eğer varsa kullanılamazmı hiç görmedim ama kengim bi tane yapmaya çalışıcam bide iki karidesi ezip püre yaptıktan sonra sahteyi onların yanında bekletirsem belki bi işe yarar denemek lazım:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

16. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Olurda Furkan'cığım verim açısından tartışılır. Bedn taze yem ile 5 takikada bir vuruş alırken sen yarım saatte bir vuruş alırsın. Erdem Yılmaz arkadaşım bunların hepsini zamanında denedi bunları. Ama sende deneyebilirsin tabi. Sevgiyle kal... :) :) :)

17. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Eti şahane bence ayrıca tipi de birçok balıkdan daha güzel bir rocker havası var o balıkta :)
    Not: ben rocker değilim :cool:

18. Metfox

Metfox Arda

O kadar değişik ruh hali olan bir balık ki , ben hep iskorpiti '' Boğazda kafası en dumanlı , çakırkeyif olan balık '' olarak nitelendiriyorum. Bir keresinde Kilyosda 3lü kancayı öylece suya bırakmıştım .. Atar atmaz atladı hayvan ve baya büyüktü.. Çok tripçi bir balık. Ayrıcada en zor ölen balık .. Geçenlerde Eminönünden geçiyorum 3 5 apaçi olta atmışlar . Birtanesi iskorpit çekti .. Baağırış çağırış nağralar.. bALIğı aldılar aralarına tekmeliyolar falan .. sanki mevzu var gibi .. resmen hayvanı dövüyolar 3 5 kişi :D sonra suya attılar falan .. böyleleride var o_O Ama cidden .. şu marmaranın en sağı solu belli olmayan balığıdır iskorpit.. Kanlıcada tavuk eti ile avlıyoruz biz.. '' Özel olarak ''

19. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer

Sahte karides var ben 2 hafta kadar önce aldım ama hiç denemedim. Pek verimli olacağını düşünmediğimden paketini bile açmadım. Ben B.Çekmece'den almıştım. B.Çekmece'de bulunduğuna göre merkezi yerlerde çok daha rahat bulabilirsin diye düşünüyorum

20. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    SPRO'nun kurt şeklinde çok güzel silikonları var. Aksiyonları çok başarılı. Sadece iskorpit de değil, eşkina ve gelincikte de netice alınıyor.