iskorpit namı diğer çalar hakkında...

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında silentfisher tarafından paylaşıldı.

1. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    geçen gün ava gittiğimde iri bir iskorpit aldım ancak eve gelince temizlerken zorlandım.acaba bu balık ölüykende zehir verir mi?sırtından başka yerde iğnesi var mı?:confused: :confused: iskorpitçiler buraya.:)

2. Sevgili Emre,

Forum içinde arama bölüme İskorpit yazıp aramaız halinde sorunuzun cevabına ulaşacaksınız.

3. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    ahmet abi yok malesef bu bilgiyi içeren bir konu yok.iskorpit başlığında bile yok;)

4. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    haşlarsan daha kolay temizlersin:)

5. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    İskorpit ölmüş olsa bile dikenini eline batırırsan yine ağrı ve rahatsızlık verir.Sırtında ve kafasında dikenler vardır.Kafasını kestikten sonra sırtınada dikkat ederek daha kolay soyarsın,ama çok güzel bir eti vardır.Çorbası ve kızartması iyi olur.Kolay gelsin ve afiyet olsun.

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İskorpiti önce haşla sonra derisi çok kolay soyulur.Benim elime ölü iken dikeni battı.Biraz sızladı ama sonra geçti:) Eti tavuk eti gibi harika.Çorbası çok güzel oluyor.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    öncelikle keskin bir bıçakla sırt dikenlerinin iki tarafını baştan aşağı doğru çizip bir pense yardımıyla çekerek alabilirsin, bence kafasını kesme derisini soyarken ağzından tutarak soyabilirsin(yani en azından ben öyle yapıyorum)kafasının arkasından deriye kafasının etrafı boyunca bir çizik at, sonra çizdiğin yerden aşağı doğru ben penseyle tutarak yapıyorum, derisini çekerek çıkar, yüzgeçlerin nasıl çıkarıldığını bende bilmiyorum, genelde bıçakla etiyle beraber kesip çıkartıyorum
    not:yediğim en leziz balıklardan biri diyebilirim, çorbasını çok methettiler ama ben unlayıp kızartarak yemeyi tercih ediyorum

8. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    Evet kendim temizlemedim hiç ama gördüm penseyle çekiyorlar. Dikeni hafif zehirli battığı zaman hafif ağrı yapıyor. Kızartması gerçekten lezzetli. Çorbasını bende içmedim.

9. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    BENDE TUTMUSTUM BU BALIKTAN BEN DOKUNMADIM AMA ANNEM POSETIN UZERINDEN DOKUNMUSTU BIRSEY OLMAMISTI??sans mı yoksa posetten de etkısı olurmu??bır dahakıne temkınlı davranalım ona göre:)

10. ulvi

ulvi

Favori Kamış:
    Kıyıdan Olta ve kamış-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Hayalimdeki balığın peşindeyim
    Merhaba Emre:) İskorpit her zaman ele geçmez;) Onun için sana tavsiyem aynen et sote yapar gibi pişir yada pişirttir süper olur:) Afiyet olsun :D

11. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Özlem değil poşetden ,yorgandan bile etkisi olur.Genelde kancayı çıkarmak için ağzından tutulur ama çırpınınca korkup elinden bırakırsan dikeni batabilir.Mesela bana çok etki yapmaz ama allerjisi olanlara tehlikeli olabilir.Bizim buralarda kayalarda ve kayalara yakın yerlerde çok çıkar ama iri boylarını her zaman bulamıyoruz.

12. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    aman dikkat

13. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Merhaba,
    Yaban TV'de izlemiştim sırtında ve alt tarafında kuyruğa yakın yerde dikenleri var ve bu bölgeler zehirli . Tutma şeklini de göstermişti tv de fakat yazı ile anlatmam mümkün değil.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    çorbası müthiş olur zaten kırlangıç ve iskorpit balığından başka balık çorbası da yavan kaçabilir. bunların üstüne. en güzeli yukarıda yücel ustanın dediklerine katılıyorum. Kafasını kesmeyınız bu balığın ağzından tutarsanız sizi içbir halıkarda çarpamaz. ve üstteki yüzgeçleri yukarıdan kafaya doğru sıyırınız. arkasından kafa altından itibaren komple tulum çıkartınız. en sonunda kafasını kesınız. ve bol unlu kızartınız. şimdi canım çekmedide desem yalan olur yanı...

15. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    COK KESKIN BIR BICAK LAZIM...eger bicagin cok keskin degilse hic ugrasma. kolay olmez,,acele etme..iyice oldugune emin olduktan sonra..10 dakika kadar kaynasin... goreceksin,,,daha kolay olur,,ama okadar ugrasmaya bence degmez.

16. istavrit

istavrit Boğaç

Demek ki neymiş ...Bu hafta sonu ve bundan sonraki her hafta sonu oltalardan çıkan o canım iskorpitleri Ustamız oltadan çıkartacakmış ;) ...

17. Nisan sonu mayıs sonu arasında iskorpir çorbası mükemmel ötesi lezzette olur..Hele hele bu çorba işi bilen bir usta tarafından yapılırsa..parmaklarınızı yiyebilirsiniz;)

Not:Çorbanın kaşıkla içildiği bilinerek yazılmıştır:D

18. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ah be Reis neden peki geçen hafta 6 adet iri Trakonya ve 3 adet İskorpiti
    Muammer Amca ya hediye ettik :D

Pişirir yerdik, Derisi ve Dikenleride Amokaçhi abimize ikram ederdik...

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    İskorpitin deri ve diğer kısımlarından ayırdığın beyaz etini kiremitte fırına vermeni tavsiye ederim. Soğan, domates, biber ekleyince harika oluyor. Afiyet olsun...

20. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Sitede Lİpsoz Çorbası diye bir tarifim var. Kesinlikle deneyin. Ben hem iskorpit hemde Lipsoz'dan yapıyorum. Bu pazar 1 kg'lık bir iskorpit'ten çorba yaptım muhteşem oldu...

Ben nasıl ayıklıyorum, sırt dikenlerini keskin testere bıçak ile kesip atıyorum. Daha sonra pullarını sıyırıp, derisinin bir yerine çizik attıktan sonra elimle tutarak, arkaya doğru çekip deriyi çıkartıyorum. 1-2 kere denemeden sonra eliniz alışır. Derisi çok sert olduğundan etten direkt ayrılıyor. Kalan yan yüzgeçleride aynı şekilde kesiyorum. Kafasını kesmiyorum çünkü çorbası için kullanıyorum. Tarifi arayıp bulup deneyin bana teşekkür edeceksiniz.:D