İSPARİ NASIL AVLANIR??

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Yunusemrekolay tarafından paylaşıldı.

  1. Yunusemrekolay

    Yunusemrekolay yunusemrekolay

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    60
    Şehir:
    istanbul-tuzla
    Favori Kamış:
    lineaeffe spirit surf 420
    Favori Makine:
    Okuma avenger av 65
    En İyi Avı:
    Sazan 5kg civarı
    Abilerim bu tuzla / istanbulda heryerden çıkıyor sanırım bu balık eşkinaya gidenlere falan denk geliyor ama bu balığın saati nedir saat kaçta gitmem lazım ve takımı nasıl olmalı
     
  2. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İspairi, taşlık, kayalık yerde, sıklıkla kıyıya yakın, kayalık kıyılarda, dolgu alanlarda vs. bulunur malum. Dibe yakın olacak şekilde yemi indirirseniz, yakalamak çok sorun olmaz.

    Bu amaçla, tercihan stoperle durdurulmuş gezen bir şamandıra kullanılabilir. Velakin, çok zaman ispari o kadar kıyıya sokulur ki, bir iki kulaç bir derinlikte bolca bulunur. Bu durumda gezen şamandıra kullanmak gerekmez elbette.

    Ufak bir kıstırma kurşun, iğnenin iki karış kadar ötesine takılır. Kurşundan sonra derinliğe göre, kurşun dibe 1 karış kadar olacak kadar misina bağlanır. Ucuna da şamandıra takılır. Gezen şamandıra için, forumda bolca açıklama bulabilirsin. Kurşunu kırmızıya boyar, misinayı FC misina yaparsanız, vuruşlar daha çok olur.

    İspari günün her saati denk gelir. Ama sabahları daha çok denk gelirken, gece daha az çıkar. Genelde midye ile iyi netice alınır. Ama yerien göre, teke, karides, kurt vs. daha iyi iş de yapabilir.
     
  3. memetb3

    memetb3 Mehmet

    Mesajlar:
    150
    Şehir:
    izmir/buca
    Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    Yemleri tarumar edip bitirdiği için genelde ispariden yem nasıl kurtarılır diye sorulur. Yem bitirme ve yakalanma oranına bakınca kurnaz bir balık olduğu söylenebilir fakat genelde bu işi yapan ufaklarıdır. Büyükleri çok daha rahat yakalanırlar. Hedef balık olarak pek görmediğimden şöyle yakalanır demek pek kolay değil fakat karagöz,mercan,çupra hedeflediğimiz avlarda bolca yakalanıyorlar. gözlemlediğim kadarıyla şunu diyebilirim ufak iğne tercihen mustad 1251 6 numara, sert yem madya veya iyice sertleştirilmiş tavuk göğsü 3-4 iğneli klasik dip takımıyla
     
  4. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şüphesiz çember iğne kullanmakta sayısız hikmetler saklıdır :thumb:

    Hani çember olmuyorsa da, yarı çember ve bilhassa böyle tırtıklayıcı balıklar için geliştirilmiş "Chinu" türü iğnelerde çözüm aranabilir elbette.