ispari ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    değerli üstadlar ispari avlamak gibi bi niyetim var ama ben bu balığı pek tenımıyorum heryerde çıkarmı mevsimi varmı özellikle küçükyalıyı bilen abilerim kardeşlerim küçükyalıda ispariyi ne şekilde alırım yada alma şansım varmı :confused:
    yardımlarınızı bekliyorum

2. İspari genellikle hafif taşlık alanlarda olur..ancak heryerde yakalamakda olasıdır..Midyeye,kurtlara ve sülüneze bayılır..

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    mevsimi falan varmı acaba bu ufaklığın

4. Marmarada havaların soğuması ile derinlere iner..nisan sonu gibi tekrar görünür..

5. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina
    Anadolu yakası deseydin hiç düşünme cankurtaran derdim çupra gibi baya büyük ispariler aldım ordan fakat küçükyalı pek bilmem ama kayalık yerleri tercih et Eşkina gibi kayalık bölgelerde bulursun rastgele

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    küçükyalıda bayaa bi anadolu yakasında avrupa yakasımı demek istedin bilmiyorum ama avlanmak istediğim yer kayalık ama pek iyi av veren bi yer diğil izmarit olsun istavrit olsun lüfergillerden olsun az av verir eşkina alanlar oluyo banada bi kere geldi midyeyle almıştım :D ama şeyi merak ediyorum şimdi ispari için dip takımı kullandım diyelim lapinler çırçırlar rahat bırakmazki takımı ona nasıl bişe yapabilirim

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ispariyi benden başka özel olarak avlamak istiyen pek yok heralde :D

8. fish founder

fish founder Özgür

sana daha olumlu şeyler yazmak isterdim,ama ne yazıkki k.yalı,bostancı fb civarında ispari yakalama sansın çok az,
    bu senin ve veya avcının yeteneksizliğinden değil,ne yazık ki egenin en kolay yakalanan bu sempatik olta balığı bizim buralarda kurudu :(

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    maltpe kartal denesem :D

10. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    belkide şamandıralı takım yapabilirsin. ozaman daha iyi olur bence. Dipteki gereksiz balıklardan da büyük ölçüde kurtulmuş olursun.

11. fish founder

fish founder Özgür

geçenlerde okudum yanlış hatılamıyor isem,bayramoğlu tarafı bu konuda fena olmayan av veriyormuş,
    k.yalı cbostan illallah dedirtir,kurşun ve iğne takılmasından adama at yosuna takılsın,ama bazı ufak mendirek girişleri var,belki oralarda?
    haydi hayırlısı,

12. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Tuzlada Dene Orada çikiyor Ispari

13. istanblue

istanblue Hasan SUMBUL

Favori Kamış:
    Remixon
    maltepe kartal veya pendikten alabilirsin karidesle izmarit takımına geliyor ama ben şahsen tadını beğenmediğim için tavsiye etmiyorum.

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Nacizane bende sana İspari ile ilgili bir kaç not vereyim.İğneyi küçültürsen daha kolay alırsın.Yem olarak sert yemleri tercih etmelisin.İsparide önce yavrular geliyor.Yemi tırtıklıyor.Bir müddet sonra büyükleri gelir.Bakar yem güvenli o zaman bir boşlukta dalar.İğnen küçükse kesinlikle boş çekmezsin.Ayni izmarit avı gibi.İzmarit çok kuvvetli bir balıktır.Palamut geliyor zannedersin.Hele iki izmarit oltanda ise kamışta kesin palamut veya lüfer var dersin.
    İspari çok mücadele etmez.Mesela midyeyi tuzla gazete üzerinde suyunu al.Bunu kullan.Madya eğer bulabilirsen (ben hiç görmedim) sertlik açısından çok faydalı olur.Misina olarak da 0,15-0,18 bile seni idare eder.İĞne numarası olarak 10-11-12 numara iğneler idealdir.

15. DeuVE

DeuVE HALİT

sahil yolu kartal girişindeki ışıkların hemen orada atarsan klasik 3 iğne dip oltasının alt iğnesini diskalifiye et ve 20-25 mt atış yap bu şekilde oradan çok tutulduğunu biliyorum

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gündüz gece fark edermi avlanmak için

17. DeuVE

DeuVE HALİT

gece tuttuklarını biliyorum gündüz lapin ler rahat bırakmaz

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    eyvallah halit abi çarşamba sınav var yarın gidemem ama çarşamba akşam kaçarım

19. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    ispari için isterseniz menderek te taş üstü için şamandra 10 numara iğne ve midye arkadaşlar 3. ayda şamandra ile güzel yapar sonra dibe iner burda isteyene de gece gündüz fark etmez ama ispari tutacaksanız aynı yerden sabah olurken ve akşam olurken çok güzel av yaparsınız ras gele