ısparta ya gıdıyorum 15 gun.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sloooppp tarafından paylaşıldı.

1. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

merhaba arkadaslar. bu sene ıstanbulda balık sızlerınde bıldıgı gıbı cok kısır gecmekte. bu sene sansımın gulmedıgı surf avından gerı cekılerek spın yapmaya karar verdım. hazır yıllık ıznımı kullanacagım barı memlekette bıraz av yapayım dedım. sızce ısparta da alabalık avlama ıhtımalım nedir. gideceğim avlaklar: sorgun yaylası, karacahısar, ucyıldız mevkii, candır

avlak onerirsenizde fena olmaz hani :) hedef balık tabıı ki gokkusagı

2. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

tesekkurler herkese. forumda kimsenın ısparta hakkında bilgisinin olmaması ne kadar ılgınc. neyse subat 15 de ben anlatırım ıspartayı size. bide ovunurduk goller yoresı dıye :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Isparta civarindan hiç rapor görmedim hiç. Insallah seninki ilk olur :)

4. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Bi kaç gündür foruma giremedim.Bi Isparta'lı olarak da pek bilgi verebileceğim de söylenemez doğrusu :) Çandır da Yazılı Kanyon diye bi yer var.Gezmek için gitmiştim bi kere.Suyu çok temiz ve Alabalık var.Ben meps ile at-çek yaparak (10-15 dakika ancak yapabildim) 1 tane kaçırmakla yetindim.Tek sıkıntı maalesef o güzelim yeri AĞ ile boğmaları.Barajında da güzel Alabalık çıktığını duymuştum.Ha bide Aksu'da güzel Alabalık çıktığını duydum.Rastgelsin ne diyelim :)

Yazılı Kanyon Alabalık avı
    http://www.youtube.com/watch?v=KA-iD3Y5b78

Aksu Deresi Alabalık avı
    http://www.youtube.com/watch?v=IOxpcjcaGng

5. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

mujde ıspartalılar

merhaba arkadaslar. memleketime geldim cok sukur ve hafta ıcınde gezdiğim avlaklardan bahsedeğim. gecen hafta cuma günü antalya dönüsü karacaören 1 barajını keşif icin ziyaret ettim. baraj girişinde guvenlik var. az birsey muhabbet ettik baraj hakkında bilgi falan aldım. bana yuksek bıryerden barajı izleyebileceğim bir noktayı gosterdi ve buradan alabalık,sazan ve azda olsa sudak tutuldugunu soyledi. neyse muhabbetten sonra barajı keşife devam ettim. genelde ısparta antalya yolunu cok kullanmama ragmen bu baraja hic gitmemiştim. oraya varınca ne göreyim koskocaman bir baraj. kenarından git git bitmiyor. baraj, orman icinde kalmıs saklı bir cennet misali. havaların da guzel olmasıyla mavilikler ve yesillikler icinde bir gezi oldu. barajın karsı kıyısı candır'a denk geliyormus. onumuzdeki cumartesi o tarafa gidince hem nehiri hemde göleti av yönünden denemek kaldı.

Simdi gelelim asıl bombaya. gecen hafta sonumu ısparta pazarköy ve bagıllıda gecirdim. oralar benim asıl vatanım. havaları celık gibiydi. kuzenlerle kararlaştırıp zindan magarası ve sorgun yaylasına gittik. once yaylada bulunan baraja gittik. oraya vardıgımızda barajda avlanan insanlar vardı. biraz izleyelim derken bir tanesi bir tane alabalık cekti. bizde heyacanlanarak basladık mepssle at-cek yapmaya. 1 saat falan at cek devam etti ama nafile. bir turlu balık yakalabilmek nasip olmadı. benim kuzenlerden Hasan kardesim '' Abi burda bosuna ugrasmayalım takıl bana'' dedi. Hasan bölgeyi bilen balıkcılıga meraklı bir insan. indik yayladan asagıya aksu cayına. basladık dereyi asagıdan yukarıya taramaya.ayagımızda cızmeler soguk suların ıcınde ben at cek yapıyorum o yemli avlanmaya calısıyor. neyse güzel saatlerin geldiği anlar işte o balıkların yeme, mepps e atladıgı anlar olsa gerek. 4-5 saat buyuk bır ugras verdık. sonucta elimizde 4 adet kıloluk gelecegıne ınandıgım alabalık. 3 tanesı gokkusagı alası. 1 tanesi kırmızı beneklı ama benım su ana kadar gordugum kırmızı beneklılerden farklı. ustu ve yanları tamamen sıyahlasmıs ama nokta nokta soluk kırmızı beneklerı vardı. bunların yanında 15 kadar da 500 gr civarında gelebilecek gok kusagı alası aldık. 10 kadar da suya geri attım. attıgım balıklar ıcın kuzenler benı epey paraladılar ama onlar buyusun ben gene gelecem dedim :)

Avımıza 6 kişi gitmiştik. bıraktıgım balıklar ıcın kuzenlerden bırı Abi buralarda balık bitmez her gun kac koylu buraları yokluyor bır bılsen dedi. yeterki su akmaya devam etsin. Cunku buradakı balıkların cogu alabalık havuzlarından kacarak yasamaya devam ediyor. biz cok kucuklerı zaten ellemıyoruz ama porsiyonnluk olanları alırız dedıler. Porsıyonluk olayıda 250-300 gr lık olanlarmıs. lokantalarda o sekılde sunuldugu ıcın oyle dıyorlarmıs :confused:

Avı bıtırdık aksam baska bır yaylada gecenın bır saatınde bag evınde kuzenlerle eglencenın esliğinde alabalıklar muradına erdi :p avlanırken hic resim cekmedik ama balıkları temizlerken bir kac kare cekıldı. Ama bol kanlı bir resim oldugu ıcın atmak istemedim. onumuzdeki haftasonu candır tarafındayım insallah. simdilik tatılımın ilk haftasını bıtırırken mutlu mesut bır hafta sonunun eslıgınde sızlere selam ederim. hayırlı aksamlar herkese

6. sloooppp

sloooppp Gökçen YÜCEER

evet tekrar selamlar.

neyse kısa ozet geceyım. candır tarafında yazılı kanyona ugradık. malum balık avlamak yasak olan bır bolge. ama kanyonun alt taraflarında balık uretım havuzları var. alt bolgelerını yoklamak nasip oldu oyle agım sahım buyuklukte alabalık tutamadık. gelenler tıfıl daha yenı yenı buyuyecekler tabııı buyuyebılırlerse. bu son yazım carsamba gunu ıstanbulda olurum yalandan yere bogazda rapala denemelerine devam edeceğiz gene :)