İspendek ve İlk Barakuda...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Merhabalar... :)

Levrek aramalarına her gün devam etmekteyim.Takipler , saldırılar , yakalanıp çekerken kaçırılanlar :D Tam eve dönecekken, son atışlarda bir takip alıp 1 saat daha atıp çekmeler :eek: Tüm hızıyla süren arayışların şimdilik son günlerindeyim.Yaklaşık bir ay deniz kenarında olamayacağım için her fırsatı değerlendirmekteyim.:)

Gece uyumadan saat 04:15 te evden çıktım.Çıkarken bir ziyaretçim vardı.:D
    Günaydınlaşıp yola koyuldum.:)

04:30 da yerimi aldım.Karanlık ,sessiz sakin :eek:
    Biri höyt dese arkamdan gelip ödüm karışacak biyerlere o derece.
    Uzak mesefalerde levrek combalakları mevcut , başlamışlar ziyafete.
    Atıp çekiyorum diken üstünde, 2 metre solumdan öyle bir ses geldiki, kamışı o yana sopa gibi çevirmişim :D :D Meğer bizim levrekler bana sürpriz yapmış , git başka yerde combalak yap dimi :eek:

Takipler hamleler falan derken uzak mesafede balık WTD yaptığım su üstü sahteme atladı.Hava halen karanlık bu arada.Balık kısa bir süre sonra yanıma geldi.Ufak bir arkadaş :eek: Bir foto aldım ve geldiği yere geri gönderdim.Giderkende biraz kızdım , her gördüğün hareket eden cisme atlama, 10-15 kilo ol , bir ayağın çukurdaken gel benim sahtemi bul diye :D Videoda çektim fakat karanlığı hesaba katmayınca kapkaranlık sadece balığın giderken ki su sesi var :D :D :D Başka sefer kaldı.:)

Sonrasında avlak değiştirdim.Gittiğim yerde 9 tane köpek :eek: Oooo bugün iyimiş geçen 15 tane vardı en az :eek: Hele biri var ki , ayı ile kangal kaçamağından meydana gelmiş bir köpekcik :D Çete liderleri o sanırsam , sadece kafa basketbol topu kadar var.:D

Arabadan indim, hepsi bana bakıyor.Yavaş yavaş hareket ediyorum.Delinin biri havladı hepsi birden havlamaya başladı ama neye havladıklarını bilmiyorlar.:D
    Farklı bir yöne doğru koştu gittiler.Bende yerimi alarak 1 saat kadar at-çek yaptım ama sonuç sıfır.Bir iki takiple avı sonlandırdım.:)

Farklı bir gün yine umutsuzca WTD yaparken, sahtemin yanından aniden yükselen bir levrek gördüm :eek: ilk kez bir levreğin su üstünde atladığını görüyorum.Hızını alamayıp kontrolünümü kaybetti, son anda sahte olduğunu anlayıp direksiyonu yukarımı kırdı naptı anlamadım.:D :D 40-45 cm civarındaydı.Heyecan ve şaşkınlıkla 1 saat daha attım çektim sonuç yok.:)

Bugün sabah 5 te avlaklardan birine vardım.Şu ispendekli yer.Her gün burdalar.Ben ise arka taraflarını daha açık kesimlere sahteyi gönderiyorum büyük bi tane denk gelsin diye.:)

Tam hatırlamasamda 05:30 gibi yer değiştirmeye karar verdim.Levrek var fakat sahteyle ilgilenen yok.Sürekli combalak yapıp duruyorlar.Bir ikide takip aldım.

Bindim arabaya nereye gitsem diye düşünürken.Daha güneş doğmadı şuraya gideyimde bir barakuda deneyeyim diyerek yerimi alıyorum.Hava aydınlanmış fakat güneş daha görünmüyor.Bu balığı göreli yıllar olmuştu.10 sene belki daha fazla.Ama tekneden sırtı çekerlerken arada yakalandığı oluyormuş , bir iki duyum vardı.Forumlardaki raporlardan okuduğum kadarı ile güneş battıktan sonra, gece ve güneş doğmadan önce yakalanıyordu.Geç kalmış olsam da kararlıydım ilk kez deneyecektim.:)

Rover 98 Ha06 ile başladım WTD ye.:thumb:
    2. veya 3. atışımda sahtenin olduğu yer birden karıştı ama ne karışıklık :eek: Levrek aklımdan geçse de derinlik çok fazla su üstü için olmaz diye düşünüyorum.Ve beklenen balık olduğunu görüyorum. :cool:

O nasıl bir mücadele :eek: Suyun üstüne sıçramalar, deli dana gibi sağa sola çekişler felaket.Kenara yaklaştırıyorum misinadan tutabilmek ne mümkün :eek: misina bir kayaya sürtüp koptu kopacak derken balığın ufak olduğunu görüp kamışla kaldırıyorum. :eek: Büyük olsa mücadelesi nasıl olur acaba :rolleyes: Harika olacağı kesin :thumb:

Kenara alırken olanlar ise dahada şaşırtıcı. :eek: Dİğer arkadaşları 5-6 tane görebildiğim nerdeyse karaya çıkacaklar.Ortalığı fena karıştırıyorlar su üstünde.Hemen durduğum kayaların etrafında dönüp duruyorlar.Elimi falan uzatsam kemik halinde geri çıkacak :D Nasıl yam yam bir şey bunlar. :deadhorse:

Balık ufak belli limit 60 cm diye hatırlıyorum :confused: ?
    İlk barakudam olduğu için salmıcaktım zaten ama :D Salıncak gibi de değilki hoplayıp zıplamaktan kendini sağa sola vurmaktan sudan çıkana kadar yeterince hasar alıyor zaten.Bu balığın küçüğünü hasar almadan nasıl salarız onuda bilmiyorum. :confused: Zaten yakaladığım balığın yüzgeçlerinin oradanda iğneler girdiği için direk kan kaybetmeye başlamıştı.

Güneşin doğmasına çok kısa bir süre kaldı.Her zaman yaptığım gibi , sahte takip alınca yada balık alırsam direk sahteyi yada rengini değiştiriyorum.
    G15r yi taktım (Rover 98 ).Attım yine aynı taraflara ilk atışta hiç hareket yok.3-4 atış sonra fena bir takip başladı.Levrekte bir balığın takibi bile heyecan verirken bunlar 3-4 tane var :eek: Nasıl geliyorlar sahtenin arkasından müthiş.:) Dalgada yok su berrak görüyorumda , yanıma kadar geldiler saldırı olmadan gittiler.Bir iki atış daha yaptım bir takip daha oldu sonra güneş yüzünü gösterince kayboldular denizin vampirleri. :D
    Bana da evin yolu gözüktü.:)

Kamış :Shakespeare omni 240 cm 10-30 gr
    Makine : Daiwa Triforce E 3000 S
    Misina : Okuma sea bass 0.26
    Yer : izmir Kıyıları
    Sahteler : Rover 98 G15r ve Ha06
    Balıklar : İspendek tahmini 25 cm (Tarih : 30.05.2014 )
    Barakuda malesef 44 cm 480 gr...(03.06.2014)

Herkese Rastgelsin...:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Ocak 2020
  2. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrik ederim, anlatım ve resimler çok güzel. Emin ol ufaklıklara gösterdiğin hassasiyet elbet meyvesini verecektir. trofe Levrek avlarını okumak dileğiylei bol şanslar.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok keyifli bir rapor Salih, heyecanla okudum. Ne güzel aksiyonlar yaşamışsın.
    Balık mühim değil, heyecanı yeter. :)

Senin iskarmozun 3-5 cm büyüğünü sırtıdan tutmuştum.
    Şu an iskarmozun limiti cm olarak yok, yeni tebligde kaldırıldı. Eski tebligde de zaten tartışmalıydı bu balığın limiti.

Gönlünce avların olsun. :)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    tebrikler Salih ellerine sağlık olsun
    yukarıdan aşağıya 4. resim bir harika süper

Daha güzel ve bereketli avlarımız olsun inşallah.

Sevgiler.

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Salih,

ISkarmoz için üzülme, yakalamak için yeterli bir boyda olmuş :D Bizim buralarda kıyılarda derinliği fazla olan yerlerde çıkıyor. Ben sabah saat 9 gibi yakalamıştım. Aynı senin rover in rengindeki az dalarlı bir sahte ile. Demek hayvan tam bir kolyos avcısı. Güzel raporlarına ara verecek olmana üzüldüm. Bir an evvel dönmen dileğiyle.

6. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Salih hocam tebrik ederim avın için.
    bende izmirdeyim. ve spin avına yeni başladım.
    henüz 10-11 saat civarında atıp çekmişliğim var.
    cumartesi kuşadasında rover 98 g25r ile at çek yaparken bir il defa bir saldırı aldım. ve roverın üzerinde aynı sizin balıktakine benzer (alltan ve iki tarafında) bir iz oluştu. bende wtd yapıyordum. fakat dikkatsiz anıma denk geldi,kamışı elimden çektince bende tasmalama hareketi yaptım. sadece oluşan girdabı görebildim. saldıran balık iğneye takılmadı. acaba bu izi yapan levrek mi yoksa baracuda mı?

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Harika resimler için teşekkürler.

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Salih tebrikler , müthiş bir heyecan yaşamışsın. 16 haziranda Dikilideyim kardeşim . Bekle beni :thumb: :thumb: sahteleri silikonları hazırlamaya başladım bile reeling

9. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Zevkle okudum tebrikler ...

10. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    merhaba öncelikle avınızı keyifle okudum tebrik ederim.
    makinanızdan memnun musunuz bursadaki av fuarından bir adet bende edindim daha denemek nasip olmadı.

11. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Bol trofeli avlar rastgelsin :)

Teşekkürler Volkan abi.Duyumlardan biri senin sırtıda tuttuğundu. :D
    Limit olayı karışıkmış.Gözüme ufak gelenleri salarım ozaman ,hasar almazlar ise.Rastgelsin.:)

Teşekkürler Ali abi.Bol trofeli avlar rastgelsin. :)

Teşekkürler Sinan abi.Sahtenin altıda fıstık yeşili , cırtlak renkleri seviyor galiba bu balık. :D Rapor okumakla geçireceğim bu süreyi. :D Kısa zamanda sahalara geri dönerim. :D Rastgelsin. :)

12. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Levrekte diş olmadığı için barakudadır.Ayriyetten sahtelerin belirli yerlerinde iğnelerden kaynaklı izler oluşmakta.
    Barakuda ilk kez tuttum fakat sanki tasmalamaya gerek yok.:D Kendi kendi tasmalıyor hoplayıp zıplarken gördüm kadarıyla.:D
    Size denk gelen levrekte olabailir bu şekilde düşününce.
    Sabah güneş doğma saatinden 1 saat önce ava başlamanızı öneririm.
    Su üstü sahtelerde tasmalamkta biraz sıkıntılı bir durum.Arada dalgınlığa geliyor zamanlama tutmayınca sahte havada uçuyor.hihi Tabi bu benim basşıma gelen olay.:D
    En kısa zamanda rastgelsin. :)

Teşekkürler.Levreklerle bile bu kadar uğraşmamıştım foto için :D Rastgelsin. :)

Teşekkürler. :) O tarihlerde Dikili de olmayacağım ama geldiğimde görüşmek üzere diyeyim :) Rastgelsin :)

Teşekkürler.Rastgelsin :)

Teşekkürler.Defalarca kez deniz suyuna mağruz kalmasına rağmen sorunsuz çalışmakta.İp misinada sorun yaratabilir sadece , denemedim ama yüzük kısmı biraz değişik.idk Bence fiyatına göre çok iyi bir makina , memnunum. :)
    Rastgelsin :)

13. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bol aksiyonlu olmuş.eminim o ispendekler trofe olarak dönecekler helal olsun.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Karışık değil beya, limit olayı kalmadı iskarmozda.
    İçine sineni alırsın... :)
    Ayrıca iyi yağmur yağıyor, sabaha levrek bekliyorum senden.
    Bu fırsatı kaçırma, umarım uygun avlağı bulursun. ;)

Ben işten kıpraşamıyorum ama yarın tatil olsa, yağmurluğu çeker, avlakta yerimi alırdım... hihi :p

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Çok büyük bir keyifle okuduğum bir rapor oldu, ellerinize emeğinize sağlık, balıklar içinde tebrikler, daha güzellerinide yakalamanızı dilerim. :thumb:

Raporu okurken, bizim Volkan yine döktürmüş diye içimden geçiriyordum ki, tekrar sayfa başına gelince sizin yazdığınızı farkettim.:D Gerçekten Volex 21 tadında güzel bir rapor olmuş.:) Yok arkadaş İzmirliler bu rapor işini iyi biliyor, biz balığı tutsakta rapor yazmayı beceremiyoruz. :p

16. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu güzel avını, balıkların fotoğraflarını çok beğendim, teşekkürler.:)

17. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Bol aksiyonlu avlar rastgelsin. :)

Teşekkürler İsa abi. :) Balık olmayınca çene düşüyor. :D :D
    Volkan abinin raporlar şahane.Onun kadar özenerek yazmak zor.:) Biraz fotograf eksiliği var sanki onda :p
    Rastgelsin. :)

Teşekkürler Orhan amca :) Bol trofeli ve güzel geçen günler rastgelsin.:)

18. Plankton

Plankton Salih

Rapordan sonra uyumuştum.Bir kalktım sabah günlük güneşlik havadan eser yok sürekli yağmur çiseliyor.Bir iki yere gittim ama malesef su çarşaf gibi ve berrak. :eek: Dere ağızlarına falan gitmek lazım böyle durumlarda sanırım. :)
    Çok küçük bir yer var orayı denicem sabah , su bulanır inşallah.Yağmur devam etmekte.Gerçi yarım saat deneyip barakudaya geçerim :D yeni eğlence çıktı. hihi
    Hafta sonuna kadar devam ederse yağmurlar, senden de güzel bir rapor görürüz sanırım. :rolleyes: :) Rastgelsin. :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bugün güzel yağmur var. Sonraki günler bugün kadar güçlü gözükmüyor.
    Sabah suyunda çok küçük yeri mutlaka denerdim ben olsam. ;)
    Uzun süre yağmur güçlü yağmadı, mutlaka bulanıklık yapacaktır diye düşünüyorum. İnşaallah keyifli geçer senin için. Benim de aklım levrekte ama kışın büyüsü kalmadı. Küçükler çok fazla olacağından pek atçek yapacak gibi değilim bundan sonra. Sen gaz verdikçe 1-2 saat atıp çekiyorum bazen boş boş. hihi hihi hihi

İskarmoz da güzel hedef, ben hiç kıyıdan tutmadım, belki bundan sonra denerim bende iskarmoz tutmayı. :)
    Sana rastgelsin, güzel raporlarını okuruz inşallah. :)

20. Plankton

Plankton Salih

Bu ıskarmoz olayı güzel oldu.Yoksa onu denemek için bademli taraflarına gitmeyi düşünüyordum.Ama dibimdemişler.hihi
    İspendekler çok fazla her gün görüyorum aynı yerde.Büyük denk getiremedim bir türlü ama su hep berrak ve dümdüz. :eek:
    Birazda sahte eksiğim var dalarlı yok desem yalan olmaz.2 kendo var sadece.Şu an aklımda max-rap fs var alsam mı almasam mı diye düşünmekteyim. :) Rast gelsin. :)