İspendekler açlıktan çıldırmış, harika ama balıksız bir sabah :D

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Merhabalar..:)
    Raporda tutulan balık yok :eek: Sadece müthiş geçen bir sabah.
    Balık resmi yok ama aksiyon dolu bir sabah.:eek:

Tuttuğum balıkların olduğu avlağa genelde hep gün batımı giderdim.3 gündür sabah 5 te gidip 2-3 saat hiç bir takip bile alamadım.Deniz hep dümdüz çarşaf gibiydi.

Bu sabah 5 te ise yeni bir yeri denemek için gittim.Şehrin göbeği bir yer.15-20 dakika kendo haryu 95 mm 13 renk kodlu sahtemi attım.En ufak bir hareket yoktu.

(Balık yok sahtelerin resimlerini ekliyeyim :D )

Sonra Rover 98 G15R kodlu su üstü sahtemi taktım.Hava halen karanlık fakat sokak aydınlatmaları sayesinde sahteyi tam olmasada görüyorum.İlk hamle geliyor, kamış tam eğilirken kurtuluyor.Sonra yine atıyorum aynı noktalara doğru , yine bir hamle takılmıyor.Bir daha atıyorum yine takip ve ufak bir hamle yine takılmıyor. :eek: :eek:

Rover 98 G15R

Madem balık var başka sahteleri denemek için yine Rover 98 Ha06 kodlu sahteyi takıyorum.İlk atış güzel bir hamle takılmıyor.2. atış ve bu sefer balık sahtemde :) Küçük olduğu belli, dibime kadar getiriyorum.Bulunduğum yerden yüksekliği yaklaşık 2 metre.Kepçemi her zamanki gibi yanıma almadım. :eek: Misinadan tutup kaldırıyorum , tam yukarı aldım alacağım kurtuluyor hop denize. :D Balık 30-35 cm arası birşey.Tekrardan atıyorum yine saldırılar takılan yok.Tekrar atıyorum saldırılar yine sonuçsuz.8 defa falan saldırı var.Nasıl bir gün bu böyle, heyecan dorukta, keyfime diyecek yok.:)

Rover 98 Ha06

Sonra hiç iş yaptıramadığım strike pro popper sahtemi takıyorum 7-8 atış en ufak takip bile yok.Bu arada bugün hava aydınlanmasın diye düşünüyorum.Aksiyonu hoşuma gitse de levrekler sevmiyor. :D

Strike pro popper 7 cm a05

Sonra daha önce levrek yakalamış olduğum Rover 98 G12r kodlu sahteyi taktım.Onada hiç bir saldırı olmadı.İçine su aldığı için bilyelerin olduğu kısım küflendi.Fakat halen ses çıkartıyor.Japonla iğnelerin montelendiği tellerin ordaki deliklere biraz sıktım.Artık su almıyor fakat.Atlamadı bunada keretalar. :(

Rover98 G12r

Balıklar gittimi aca diyerekten G15r yi tekrar taktım.Havada aydınlanmıştı, güneş halen yok.Ve tekrardan saldırılar başladı.1 metre önüme kadar gelen 2 ispendek beni umursamadan halen sateye hamle yapmaya çalısıyorlar.
    Takılan eden olmadı.:)

Sonra saat 6 oldu.Etraf kalabalıklaşmaya başladı.Aklımda asıl avlağım var.Düşünüyorum orda olsam neler olurdu acaba :rolleyes:
    Sonra orasının tepenin arkasında kaldığı ve güneşin 7 de anca kendini gösterdiği yer oluğu aklıma gelerek doğru oraya gittim.:D

Dalgalar hafiften bulandırmış etrafı git gide şiddetleniyor.Ahh diyorum sabahtan buraya gelseydim.Ama bu sefer de şu zamana kadar yaşamadığım aksiyonu yaşayamayacaktım diyerek kendimi teselli ediyorum.:)

Başladım G15r ile ne gelen var ne giden.Kendi kendime konuşmaya başladım :D Bunlar çoktan kahvaltısını yapmış gitmişler. :) Çay , kahve falan isterlemi diye halen deniyorum.Güzel birde takip alıyorum.Yandan sırtıyla suyu yararak gelen, kahvaltıya yetişememiş akşamdan kalma bir levrek.O da hamle bile yapmadan dönüp gidiyor.:eek: Sonrasında biraz daha uğrasıp eve dönüyorum.

Son bir şey olarakta takip ettiğim fakat hiç gösterdiği zamanlarda balık yakalayamadım solunar takvimi.Gösterdiği sabah 4 ila 6 arası balığın olduğu zaman.İlk yerimdeki tüm olanlar 6 gibi bitmişti.İlk kez zamanı tutturmuştu.Ben genelde bunu derin ve dip balıklarında belki etkisi vardır diye düşünmekteyim.Fakat gün doğumu ve batımı saatleri için her gün bir göz atarım.:)

http://www.solunarclock.com/locations/TR/İzmir/Dikili

Bugün balıksız eve dönmem mucize gibi oldu :p gerçi o ispendekleri de eğer hasar almazlar ise alıkoymazdım.Lodos devam etmekte, şansım akşama kaldı.Çok uzun yazdım, okuyanlar kulaklarımı çınlatacak balık nerede diye. :D :D Biraz sahteler hakkında bilgi amaçlı olsun diye yazdım.Görüldüğü gibi kendo haryu ve strike pro popper burada en ufak hamle bile almadı.Akşama buraya güzel bir balık resmi ile süslendiririm inşallah. :D :D :D

Rast gelsin.... :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Salih. :D Hiç balık alamasam da bende razıyım böyle aksiyonlara. :)

Bence güzel bir av olmuş, umarım güzel boyda balıklar da alırsın.
    Solunar takvim, levrek konusunda pek başarılı olamıyor ama gene de takip etmekte fayda var bence. :)
    Hem havası, hem verimli av saati oturursa güzel av yapılabilir ama levrekte çok takılmamak lazım solunara.

Sahteler konusuna değinmek gerekirse; bence hepsi çalışır. :D Bana bu güne kadar ki deneyimlerim bunu öğretti. Az biraz yüzdükten sonra çalışmayacak sahte yoktur sanırım. :)
    Lakin hepsinin ayrıcalık yaratacağı sular ve balıklar farklı olabilir. Haryunun mavisiyle levrek yakalayanlar da biliyorum mesela, senin örnekteki rengi bulanık su sahtesi. Yani su çamur gibi olacak, uygun merasında çalışır. Hatta İstanbulda epey lüfergillerin canını yaktığını da biliyoruz raporlardan ama bizim bölgemizde levrekte ayrıcalık yaratan bir sahte değil, gördüğün gibi.

Popperların da kendine göre şartları vardır mutlaka, tecrübem olmadığından bişey diyemiyorum. Sen uzmanlaştığın rover da, wtd aksiyonuna devam et genel olarak. Arada elbet çeşitli sahteleri denemek yararına olacaktır. :)

Nice keyifli avların olsun.

3. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    balık tutmak sadece balık tutmak değil diye boşuna demiyorum
    en kötü avınız böyle olsun
    izmir e selamlar

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Amaç balık olsa sabah 5 te kim kalkar yataktan! Gider alırsın pazardan :D

Her avda aksiyon olmalı böyle. Yoksa canı sıkılıyor insanın. Esnemeler filan derken bırakıverip avı, izliyorsun sabahın sessiz manzarasını.

Akşama inşallah bize güzel bir rapor okutursun. Rastgelsin.

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Balıksızda olsa raporun beni fazlasıyla gaza getirdi Salih :D Dikilide umaraım aynı atraksiyonları bende yaşayabilirim.

6. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    :)
    Aynısı bana marmada oldu bir kere sahtenin yanında atlıyor zıplıyorlar sahteye dalıyor yakalıyor ama kaçıyorlar.
    Sanırım balıklar aç değildi istekli atlamıyorlar, aykırı olarak sahte takılıyor olabilir.
    İğnelerini değiştirmenizde fayda var. Roverların iğneleri biraz kalınca ve çabuk körleşiyor.

7. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Tebrikler arkadaşım,takiplerde balık hamleden sonra alamıyorsa kolu çevirmeyi bırak,stopla ve kamışın ucunu sertçe bir iki kere wtd yapar gibi salla,sert olacak,bir de iğnelerini owner st46 L 4 numarayla değiştir,KALIN OLANLAR DEĞİL İNCE UCU HAFİF içe doğru kıvrık,giyotin gibiler,son bir tavsiye kepçeni yanından ayırma,rast gelsin.

8. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler Volkan abi :D Kendo 13 lüfer başta olmak üzere güzel canlar yakıyor.Levrek çiftliği gibi bir yere attım, bi vuruş al dimi hihi Daha onun beyazıda var bir üst boyu onu denemedim bile :D O ikisi yerine biraz daha üstüne ekleyip max-rap falan almadığıma biraz pişman oldum. :D

Bu arada cumartesi günü akşam dalgasız bir gün batımı , şu hızlı Wtd olayı aklıma geldi.Boş boş atıp çekiyordum.Hızlandırdım baya kaptırmışım hatta kendimi hihi güzel hamle ıska 2. cide sahtedeydi balık.Ne kol dönüyor nede balık kalama alıyor.10-15 saniye sürekli dibe bastı balık sonra pufff :eek:
    Sahte falan koptu diye cektim kopmamış kurtulmuş.O gün misinamı değiştirmiştim, sea bass 0.26 sardım.Sararken kalamayı full sıkmıştım öyle kalmış :eek: suçu ona attım. hihi

Tek bir seferde şansa gelmiş olabilir balık, o yüzden halen deneme aşamasında.Gerçi sabahta çok hızlı yaptım atlayan zıplayan çoktu, ufak olduklarından güzel hamle yapamadılar.:)

9. Plankton

Plankton Salih

Aynen katılıyorum, hep böyle aksiyonlu avlarınız olsun.Selamlar. :)

Yatmadan gidiyorum Sinan abi, yatarsam kalkamam :D Balık yemekle pek ilgimde yok eve götürsemde götürmesemde olur.Bir iki foto çeksem bana yeterli. :)

5 dak ara bile vermedim cidden çok keyifli geçti.Akşam yine dalgasız deniz vardı.2 takip aldım sadece pek vakit harcamadım.
    Şu yakalanla çok uğraştım ondan kaçırdım.Baya bi baktım sahteden nasıl kurtulacak diye dibime getirdikten sonra.Sonra eziyet etmemek için hadi çıkarayım dedim kurtuldu. hihi Bir iki foto alsaydım iyidi.:)
    Rastgelsin

Marttan beri levrekle uğraşıyorum Dikili de böyle bir gün denk gelmemişti.
    Şimdiden rastgelsin.:)
    İğneler konusunda haklısınız.Ufak oldukları içinde tam hamle yapamıyorlar sahte büyük geliyor.Büyü denk geldimi komple yutuyor tek hamlede.
    Rastgelsin.:)

Öneriler için teşekkürler.Kepçeyi, sürekli dolandığım için yanıma almıyorum.Oraya tekrar gidince kesinlikle götüreceğim.
    Rastgelsin. :)

10. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Zevkle okudum , nasibiniz paşalardan yana olur inşallah...

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine Sağlık Salih.
    Boşver bir dahaki sefere gelecek inşallah. Bu kadar çalışma bu kadar atraksiyon. gelmesin. güzel gün geçti ise ötesi sadece ve sadece teferruat oluyor.

Sevgiler.

12. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Sizlere de bol aksiyonlu günler rastgelsin:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkürler sevgili Salih. Gönlünce ve de en güzellerine rastgelsin inşallah.:)

14. Plankton

Plankton Salih

Ben teşekkür ederim Nuri abi , bol aksiyonlu günler rastgelsin :)

15. scetin

scetin ŞEVKET ÇETİN

Favori Kamış:
    okuma V Sistem 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000
    En İyi Avı:
    Çipura: 2.100 gr. Levrek: 2.250 gr.
    Salih' cim, çok iyi gidiyorsun. Raporlarını zevkle okuyorum. Takip ediyorum. Rastgele diyorum. Şansın hep açık olsun...

16. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler Şevket abi. :) Size de rastgelsin :)

17. PYROMANE

PYROMANE Tolga

Favori Kamış:
    Cinnetic 3.30 40-120 shore jig
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    En İyi Avı:
    Levrek 3 Kilo
    eline sağlık zevkle okudum, kendo sahtenin aynı renk kodunu dün iri bir balığa kaptırdım :(