Normal sazan için yasak olan dönemde israil (Çin) sazan avıda yasaklanıyormu? Örneğin, alabalık için gittiğimiz avlakta israil sazanı yaklasak ve livara atsak, jandarmada livarda bu sazanı görse ceza yermiyiz? teşekkürler
Hayır, israil sazanı yasak değil ve ceza yemezsiniz. İsrail sazanı, ekolojik açıdan zararlı olan balıklar listesinde olduğundan, avı her dönemde serbesttir ve yakalamak için de boy ya da ağırlık limiti verilmemiştir. Aynı zamanda, bir tatlısudan diğer bir tatlısuya taşınması ve herhangi bir tatlısuda canlı yem olarak kullanılması yasaktır.
Abi mahalle kedileri çok sever İsrail sazanını istediğin kadar götür ver yesin hayvanlar ,eti kılçıklı ve saman gibidir ,çok iyi olduğu söylenemez ,her zaman tutabilirsin abicim. Ayrıca İsrail sazanı tutmak vaciptir .... bazı din adamlarıda bunun farz olduğunu düşünmekle birlikte kendi aralarında çelişkiye düşmüşlerdir
Fatih bugün pek bir Zekeriya Beyaz'lığın üstünde İsrail sazanını bolca tutun tutmazsanız avlakdaki değer balıklar yok olacak hpş israil sazanının kökünü kurutmak çok zor neredeyse imkansız
Sen o zaman şöyle bir yol izle kedilere(sudan kormayanlara)yüzme ve dalma,suda nefes tutma dersleri felan ver kendi balıklarını kendileri tutar belki o zaman biter yav konuyu gene geyiğe sardık iyimi En son Ömerli'de ne israil yakalamıştık yav 5 olta 100 küsür tane ama itiraf edeyim bu balıkdan nefret ederim ama o son avda felaket zevk verdi gece 03:00'den sonra bir çoştu oltalara yetişemez olduk sanki suda hayvan sırada bekliyor
jandarma, kardeşim bu sazan işte israilini amerikalısını anlamam ben derse. Laf anlatıncaya kadar günün rezil olur zaten. Yemek için değilde tutma zevkini yaşamak için olta sallamayı düşünüyorum Fatih bey. Farz olduğuna göre yaklamazsak günaha gireriz . Yakalayalım O zaman.
Bizim burada Trakyada tüm göletlerde var İsrail sazanı ,aynalı neslini ,kınalı sazan neslini ,kambur sazan neslini kuruttu bu balık ,ayrıca nehirlerimizdede çok fazla var şamandıralı takımla tutmak çok zevkli ,genelde solucan ve hamura bayılıyor bu balık . Bir de önemli bir konuya değinmek istiyorum ,İsrail sazanıyla ,pullu sazanı bazen birbirine karıştıryoruz ,buna dikkat etmek lazım ,kınalı sazan,aynalı sazan ayrılırda ,pullu sazan biraz daha kısa olur boyca ve geniş olur ,buna dikkat etmek lazım saygılarımla ,çünkü pullu sazanda şuan yasak dönemde
bence jandarma göle olta sallamış birine "ha sen israil sazanımı tutuyon tamam kardeş sana serbest devam et" demez. livarda normal sazan veya yasaklı bir hayvan bulmazlarsa belki cezai işlem olmaz ama her halukarda jandarma gelirse o gün biter diye düşünüyorum. durumu jandarmaya nasıl anlatacağımızı bende bilmiyorum, bu tip olayları yaşan varsa anlatsında bende örnek alayım
Bu arada bumin hocam seni balık konusunda son zamanlarda çok aktifleşmiş gördüm, bensiz organizasyon yapma ha
Vural hocam, yazıyı telefondan sonra gördüm. Afyonda bir şey yaptığımız yapacağımz yok be hocam. Gelecek hafta 1 haftalığına memlekete gidiyorumda. Belki oralarda bir şeyler yaparız diye düşünüyorum. Bu senede sezonda balık yaklayamazsam tüm takımlar satılık, satılık değil dağıtılıktır haberiniz ola.
israil sazanı yılın 365 günü avlanması serbesttir... ama eğer gölde israil sazanı dışında sarı, aynalı veya kadife sazan varsa balıkları livara atmadan önce bi kontrel etmek lazım...aksi duumda her balığı livara atarsak israil sazanı sanıpta livara attığımız balık sarı sazan çıkabilir ve jandarma kontrol yaptığında ceza yiyebiliriz... saygılar...
dur hocam napıyon, sen hele memleketten gel oturup bi düşünelim acele karar veriyon hemen vazgecmek varmı yaa nasibimizde varsa birlikte daha cok balık tutcaz insallah, yoksada aramanın tadına varcaz
arkadaşlar sözlerimin yanlış anlaşılmasını istemem ancak bu israil sazanı bizim gölde normal sazan çapağını, kırmızı kanadı, mustufyayı, alayı bitirdi... gördüğünüz yerde tutun derim ben...
Volkan arkadaşım, mustufya dediğin balık nedir? Yöresel bir isim mi bu? İlk defa duydum da, bilgi verirsen sevinirim.
Sirküleri geçtimde keşke jandarma arada sırada da olsa gölleri dolaşıp avlananları bi kontrol etse. Geçen gün Sazlı deredeydim. Tırıvıcılar ağcılar paragatcılar cirit atıyordu. Yanlarına gidip sorduğumda hepsi aynı şeyden şikayet ediyordu Ne diyorlardı biliyorusunuz. "Gölde balık bırakmadılar yav"
Keşke Serkan abi allah sonumuzu hayır etsin balıkları artık nationel geografic te görürüz belgeselllerde bir zamanlar bizim buradada böyle balıklar çıkıyorda deriz ,inşallah yanılan ben olurum