İsrail Sazanı Dedikleri Balık Yanlışsa Düzeltin Arkadaşlar

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında prekazi74 tarafından paylaşıldı.

1. prekazi74

prekazi74 Murat DİKEN

Favori Kamış:
    d.a.m. 60 4+1
    En İyi Avı:
    AynalıSazan 5,5kg
    [​IMG][​IMG]

İlk konu ve foto paylaşımım inşallah sorun olmaz şimdiden hepinize bol nasipli avlar dilerim..
    Balıkesir-İzmir yolu üzerinde İkiztepe göletinde oldukça fazla var ama forumu takip ettiğim kadarı ile diğer türleri yok etme aşamasına gelmiş bende o yüzden her gittiğimde tutabildiğim kadar tutup tükenmesi için çalışıyorum ama nafile o kadar çok varki..

2. ErroRPacK

ErroRPacK Murat AYDIN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND 380 cm KAMIŞ 150-300 atarlı OKUMA LEXSAN PRO LPF 65 MAKİNE
    Bu normal pullu sazan fazla tüketme yani:D İsrailin üst yüzgeci boydan boyadır.

Eğer akvaryumla ilgileniosan american cichlidlerine benzerler.

3. prekazi74

prekazi74 Murat DİKEN

Favori Kamış:
    d.a.m. 60 4+1
    En İyi Avı:
    AynalıSazan 5,5kg
    Bilmiyorum avlağa 5-6 seferdir gidiyorum ve tüm balık tutanların ağzında israil sazanı diyorlar aslında bana göre bulgar sazanı dediğimiz edirne nehirlerinde tutulan balık ama bende tam bilmediğim için konuyu açıyım dedim yinede teşekkürler..

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    tutmuş olduğunuz bu balıklar kesinlikle israil sazanıdır diğer isimleri ise trakyada bulgar tekesi ,iç egede ise çim sazanı olarak bilinmektedir israil sazanıyla yerli sazanlarımızı ayırmanın en basit yolu israil sazanının bıyıkları yoktur;)

5. prekazi74

prekazi74 Murat DİKEN

Favori Kamış:
    d.a.m. 60 4+1
    En İyi Avı:
    AynalıSazan 5,5kg
    Esabi üstadım
    Bulgar tekkesi dedinya nerelere götürdün bilemezsin tunca nehrinde azmı yakaladık azmı suya düştük o kıyılarda sağolasın..

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    bildiğin bulgar sazanı teke :)

7. deppik

deppik onur karabıyık

En İyi Avı:
    5,6kg sazan.. :)
    evet israil sazanı bunlar...tutun tutun...:)

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    hasmı has bulgar sazanıdır ,ve her dönem tutulmasında ve sakınca yoktur bu balık ekolejik acıdan tehlikeli türler arasındadır ,yılda 2 veya 3 kez havyar atar ve diğer sazan türleriyle üreyebilir ve diğer türler üzerinde kısa zamanda habitat üzerinde baskın olurlar .

Pullu sazan ile israil sazanı arasında ki farkı arkadaşlar pullu sazanda bıyık vardır israilde yoktur en öenmli fark burdadır

9. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

arkadaşlar resimdeki balıklar israil sazanı. ümraniye de bir balıkçı 2-3 sene önce bulgar sazanı satıyordu.onlara hiç benzemiyor. hatta bulgar sazanını akvaryumda 1 ay beslemiştim.
    ayrıca, israil sazanını bol bol tutarken yemeyi de ihmal etmeyi. özellikle kış aylarında soğuk sulardan yakalananlar çok lezzetli oluyor. domates, soğan ve karabiberle fırında yapmanızı öneririm

10. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Bulgar Sazanı fazla büyümez(en büyükleri 300 gr civarında olur) ama İsrail Sazanı kiloluk olur.

11. ümit__54

ümit__54 ümit bolatoglu

nalet balık

arkadaş ısrailsazanı nekadar naletbir balıkya nekadarbalık türüvarsa hepsinin havyarını yiyor sapanca gölüne sazanagidiyoruz bunlardan fırsatbulup güelbir av apamıyoruz bence bunda belediye ve suürünlerinin hatasıvar sudaotvar yosunvar yoksu ot kokuyor yok yosun kokuyor atisrailsazanını temizlesin ondansonra balıktüleri yokoluyor suyun ekolojik dengesi bozuluyor olurtabi zaten isminde memenet yok lütfen bukonuda duyarlı olalım ömerli barajının halini görüyoruz herkese israilsazansız bol ve bereketli alar rastgele