İSRAİL SAZANİ VE YAYIN YARDIM ÇOK ACİLLL!!!

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında yamansukru tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    ARKADAŞLAR BİLİYORSUNUZ Bİ ÖNCEKİ KONUM OLAN BİR BÖLGENİN BALIKLANDIRILMASI KONUSUNU AÇMIŞTIM VE AZ ÖNCE BU BALIKLANDIRMA İŞİNİ YAPACAGIMIZ ARKADASLA İRTİBATA GECTİM O BUGUN KÖYE GİTMİŞTİ VE RESMEN MORALİ BOZUK Bİ ŞEKİLDE BENİ ARADI BENDE RESMEN YIKILDIM ÇÜNKÜ BİZİM BİŞEYDEN ANLAMAYAN BİLİNÇSİZ KÖYLÜ BURAYA 3-4 ÇUVAL İSRAİL SAZANI SALMIŞ KARDEŞİM RESMEN İSRAİL KAYNIYO GALİBA BİZİM GÖLET DEDİ Bİ ANDA UMUDUMUZ KESİLMİŞTİ AMA BENİM SONRADAN AKLIMA ŞÖYLE Bİ DÜŞÜNCE GELDİ BEN BU AMACIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİM ÖNCELİKLE BU İSRAİL NALETİNİ BU BARAJDAN TEMİZLEYECEĞİM BUNUN İÇİN BARAJDA BALIKÇI Bİ ARKADASIM VAR ONU ARADIM DURUMU ANLATTIM KARDEŞİM BURAYA YAYIN SALSAK BU İSRAİLLERİ TEMİZLER Mİ DEDİM ŞÖYLE 4-5 KİLOLUK 5-6 TANE YAYIN SALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ ACABA BU YAYINLAR İSRAİL SAZANLARINI BU GÖLETTEN TEMİZLER Mİ ARKADAS TEK TEK HEPSİNİ TOPLAR YAYIN DEDİ BİZDE SONRASINDA YAYININ YİYEMEYECEGI BUYUKLUKTE ANAÇ SAZANLARI SALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ SİZCE NE YAPMALIYIZ LÜTFEN YARDIMCI OLUN ŞU GÖLETİ KURTARALIM ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER ACELE EDİYORUM ÇÜNKÜ ÇOK SİNİRLENDİM VE HIRSLANDIM ŞU İSRAİL NALETİNİ DUYUNCA...

Moderatör notu:

* İç sularda balık naklinin yasak olması,
    * İsrail sazanı bile olsa iç sularda serpme ağ kullanımı veya avcının yanında bulundurmasının yasak olması,

sebepleriyle konu kapatılmıştır.

2. arkadas

arkadas ibrahim

insallah temizler

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Akil vermek bana dusmez ama baskin irk kullanmani gerekli tatli su levregi gibi toplu avlanan baliklardan;

4. Querorz

Querorz Fatih

Yayın bütün göllerde soyu tükenen ilk balık maalesef Türkiye'de. Dolayısıyla İsrail Sazanlarına karşı başarılı olabileceğini sanmıyorum. Zamanında bilimsel kaynaklardan araştırmıştım da yayının üremesi "çok yavaş" sınıfına giriyor ve gölün içinde üreme alanları yoksa üremesi imkansız bile olabilir. Perch bildiğim kadarıyla oldukça hızlı üreyen agresif bir tür. İsrail'e karşı şansı olabilir.

5. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    ŞUNUN AÇIKLAMASINI YAPAYIM BU DEDIGIM GOLET COK KUCUK YANI UZUNLUGU 60-70 METRE GENISLIGI ISE 10 METRE YANI İÇİNDE NE KADAR İSRAİL SAZANI OLABİLİR Kİ YANİ OLAN İSRAİLLERİ DE BU SALDIGIM YAYINLAR YER DIYE DUSUNUYORUM INSALLAH YANILMIYORUMDUR BAŞARILI OLUR MUYUM SİZCE

6. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    AYRICA TATLI SU LEVREĞİ İSRAİL SAZANINI YİYEBİLİR Mİ Kİ YERSE BİLE O KADAR BUYUGUNU NERDEN BULURUM HİÇ BİLMİYORUM AMA YAYINI TEMİN EDEBİLİRİM VEYA BİLGİSİ OLAN VARSA BU GÖLETİ NASIL İSRAİLDEN TEMİZLERİM

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    şükrü hangi köy bu salihlinin

8. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    bence oltayı al elıne bir an önce tutmaya başla israilleri... veya ığrıp çekerek çoğunu toplayabilirsinde...

9. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Bir organizasyon düzenleyip, toplaşıp hepsini avlamak mümkün olmazmı madem gölet bu kadar küçük?

10. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    yayın sayısını arttır üremesi oldukça yavaş bir balıktır yayın ama israili temizlemenin en iyi yoludur turna at diycem sonra turnayı temizliyemiyeceksin bela olacak başına sen bi 30 kadar 40-60 cm arası yayın at onlar işi halletsin ;)

11. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Bence ne atarsan at bitiremezsin,sonra attığın türde başa bela olur.Gölde başka tür yoksa en iyisi suyu kesip gölü kuruttuktan sonra temizlemek.

12. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    keşke turna bulabilsemde turna atsam abi ama malesef turna bulma şansım yok aslında ilk başta turna salmayı duşunuyordum ama bizim oralarda malesef turna yok yayın levrek ve sazan var

13. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    keşke turna bulabilsemde turna atsam abi ama malesef turna bulma şansım yok aslında ilk başta turna salmayı duşunuyordum ama bizim oralarda malesef turna yok yayın levrek ve sazan var

14. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    israil sazanı kalsa gölde, eğer balık tutmksa hedefın onları yakala. benım kendı düşünceme göre ,sen o göle yayın atarsın ve sizin köylüler yada sağda soldan duyanlar gelir bir şekilde senın yayınları yakalarlar. sonra daha çok üzülürsün. o yuzden en ıyısı ısraıl sazanı. ekonomık değerı bıldıgım kadarıyla yok.kımse bulaşmaz kolay kolay.

15. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    abi ne yapayım israil sazanını şu an isteyin ben 3 çuval getireyim bir saatte size ordakı buyuk bi gölden kanala havyar bırakmaya gelmiş hepsi inanır mısınız hepsinin amacvı gidebildikleri kadar ileri gidip hayvar bırakmak resmen köyün lagımının aktıgı dereye gelmişler gölden en az 5-6 km simsiyah suyun içinden geçmişler ve gelmişler ben ömrümde böyle nalet bi balık görmedim

16. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tmm işte isteyipde yapamadığımız olmuş:D :D :D
    balıklar şu an kanala girdi, geçilmez yerden de geçti:D arkadaş kendi kendi düşen ağlamaz, kes kanalın önünü bak bakalım seneye orda israil oluyomu:D :D :D

17. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    turna için sana belki yardımcı olabilirim sen manisa salihlideymişsin bende balıkesirde eğer nakliye esnasında öldürmeden ulaştırabilirsen burada yaşlı bir amca var turna yavrularını derelerden topluyor isteyenlerede cüzzi rakkamlar karşılığı satıyor telefonunu verebilirim 50 - 100 adet alabilirsin (üreme ve gelişimleri oldukça ağırdır ve kendi av sahasında olan kendi boyutlarına yakın diğer turnalara da saldırıp yer gerçi aynısı yayın için de geçerli ) ancak şu var bu tehlikeli bir ırk eğer kışın taşkın olursa dereler üzerinden başka gölet yada nehirlere yayılıp diger canlı popülasyonlarınıda tehdit edebilir bunada dikkat etmenizi tavsiye ederim sonra pişman olmayın banghead

18. atlen20

atlen20 onur bozkurt

Favori Kamış:
    SIWEIDA-DRAGON
    Favori Makine:
    DAM ATP 360 FD
    En İyi Avı:
    5 kg pullu sazan
    ***** kardes yayında fazla ısraıl sazanı yemıyo ama denenır derım.. sansını bı kezde olsa dene

19. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    dişli balık sal sudak yani orada yaşarsa problemi çözer 4 5 kiloya uluşan sudak israil sazanını çiğnemden yutar sudak eti de lezzetli balıktır.

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Yayın için problem şu.Bu balık her aktarıldığı yere kolaylıkla adapte olamaz.Ama olabilirlerse özellikle küçük boydaki israilleri pek severler.Bolca yeyincede daha çabuk büyürler.Ama işte o zamanbda kimi duyanlar yayınların peşine düşerler.Bence turna en iyisidir.Turna avı üstelik çok keyflidirde.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.