İsrail Sazanı vs Abant Alası

Konu, 'Genel Konular' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Arkadaşlar az evvel bir tv kanalında Uşak Baltalı göletine İsrail sazanı ile mücadele için 40.000 adet abant alası bırakıldığı haberini duyunca açıkcası biraz şaşırdım. Sizce abant alası bu illetten kurtulmak için bir çözüm olacak mı?
    Yetkililere göre 2 yıl içinde sonuç alınacağı söylendi. Alabalığın baskın bir tür olduğu doğrudur fakat göldeki her delikteki yumurtayı bulup yeme konusunda sıkıntı yaşamayan israil sazanı için bir çözüm olacağı kanaatinde değilim.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Haber:
    http://www.usakyasam.com/guncel/baltali-goletine-abant-alasi-birakildi-h871.html

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Sayin Abim merhaba;benim dusuncem,israil sazaninin baslica yeminin havyar olmadigi yonunde,
    israil sazani dolleme yoluyla baskin irk oluyor diye biliyorum;mesela turna alabalik gibi turlerele melezlenemez.

Et yiyici baliklar israilin yavrular uzerinde onemli bir baski olusturur kanatindeyim.

Mesela israil salinan bir goletde tatli su kefalleri kaybolmaya basliyor ve yeni bir tur olan adini tam olarak bilmedigim bir balik cinsi peydah oluyor.

Tabi bunlar benim dusuncelerim .

3. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    umarım başarılı olur ve yani başarı kaydedilirse bence cok olumlu bi popilasyon olucağı kanatindeyim

4. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Açıkcası pek ihtimal dahilinde görünmüyor bana. Ama tatlısuda en sevdiğim av ala avı olduğu için kimse benim kadar çok isteyemez bunu. Dilerim başarılı olur ben yanılırım.

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Turna, sudak veya tatlı su levreği daha etkili olurdu diye düşünüyorum. Alabalık bu türlere göre daha hassas bir balık.

6. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Projenin işe yaramasını umut ediyorum işe yararsa istanbulun da böyle bir projeye ihtiyacı var.

7. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sadece istanbulun değil. Şuanda bölgemizde 3-5 farklı barajda potansiyel tehlikeli olarak neredeyse karada dolaşacak hale gelmiş durumdalar :(

8. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    idk
    İyi de şu israil sazanı nerden türemiş de gölleri istila etmiş?

9. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Benim kulaktan dolma bilgilerle duyduğum. Zamanında yurtdışından bir yerden DSİ getirtmiş. Baraj ve göletlerde dibin otlanmasının önüne geçebilmek için. Üstelik yavruları kakalarken bu balık 20-30 kg ağırlıklara kadar çıkar. Eti de değerli bir sazan türüdür demişler. Ama doğru ama yanlış bilmiyorum.

10. bekir arslan

bekir arslan bekir arslan

En İyi Avı:
    aynalı sazan 8 kg
    merhaba

benim bildiğim kadarı ile bu tür sularımıza tekirdağ tarflarından girmiştir.bölgede olan dsi balık üretim merkezi suyunu o bölgeden geçen nehirden alıyormuş ve bulgaristanda bulunan yetiştirme havuzlarnın sellerle taşması sonucu yavrular nehre karışıp türk sularına ordan dsi havuzlarına ordanda istanbul. ve diğer bölgelere. alabalık konusunda ise abant alası baskın ve dayanıklı bir türdür fakat her baraj gölünde yaşayamaz su temizliği ph degeri sogukluğu gibi çok etken var.umarım başarılı olurlar ve bu israil denen illet türden kurtuluruz.birde çelişkiler içinde bir grubuz diye düşünüyorum herkez israil sazanının yok olmasını istiyor fakat bir çok kişi bu türe bile yok limit yok ag atıyolar diye kızıyor.

11. melikşah

melikşah ........................

emeğine sağlık:)