Re: Emrecim şamandıralı bi takım yap kendine 2 iğneli olsun solucan veya hamur kullan en kolay yakalanan balık odur ztn hadi rastgele daha detaylı bilgi istiyorsanda yardımcı olabilirim sana
fırından ekmek hamuru al zahireciden toz mısır küspesi al hamurdan koparttığın parçayı mısırküspesi ile yoğur yaya sıkıştır yayın altındaki iki adet iğneye solucan tak bedenede bir adet iğne bağla onada solucan tak ve suya salla iğnen en fazla 5 numara olsun
Rastgele Emre, Raporlarını bekliyoruz, ama jandarma gelir sorarsa derdini anlat olur mu Ben siteden israil sazanı için bilgi aldım geldim de Şaka bi yana deme sakın ama sazan avı yapıyorsun sanmasınlar. Yasak dönem biliyorsun..!!
Emre kardeşim zaten birçok bilgi vermişler.İsrail sazanı denen balık,vakti zamanı gelince zaten boş iğneye bile geliyor.Kendisi yamyamdır. Vakti zamanı ne diye sorarsan,bizde eski bir laf vardır.Zamanında sirküler falan bilinmezken,Sazan avı için Ayva çiçek açtığında derlerdi.Bu da ortalama Mayıs ayı sonuna denk geliyor.Şimdilerde ise sirkülere göre(İzmir için) 1 Haziran.yani zaman doğru. Dün Alabalık için dağlardaydım.Dönüşte Gölcüğe de uğradım.Şöyle bi deneyeyim bakayım dedim.Amacım kesinlikle balık tutmak değildi.Şamandıranın ucuna iğne yerine bir düğüm atıp,bu düğüme ekmek içi sardım.10 dakika bekledim.İsrail bile vurmadı.Yani henüz vakti gelmemiş. Sonuçta israilde olsa o da bir sazan.Sanırım havyar dökmek için sancılanıyorlar,yeme dönüp bakmıyorlar bile. Az kaldı 1 ay kadar bekliycez.
Akşam Gölcükteydim. İzmir bölgesi için sazan sezonunnun açılımasına 15 gün kala takım denemek için oltayı suya indirdim.Misinaları değiştirmiştim.150gr kurşun atıp(iğnesiz) makinalara geri sardım. Kendi yaptığım döner kaşıklarıda denedim,aksiyonları nasıl diye. Bu israil sazanı manyak bişey kardeşim.Kaşığa bile vurdu. Maksatım balık tutmak değildi.Biri 7cm diğeri 12-13cm İsrail kaşığa vurdu. Her ne kadar İsrail sazanında limit vs. olmasada suya geri saldım. Bu yıl 15 gün sonra açılacak sazan sezonunda dip olatlarını attıktan sonra beklemek yerine döner kaşık denemek istiyorum. sitede çok eski tarihlerde okuduğum bazı yazılarda kaşıkla tutan arkadaşlarda varmış.Belki bizede gelir.Bellimi olur
Bulabilirsen Solucan Olmadi Hamur Tak Dip Oltasina Tak Zili Gelince Anlarsin Zil Sesinden Kolaydir Avi