israil sazanının zararları

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ilgin tarafından paylaşıldı.

1. ilgin

ilgin serkan

Favori Kamış:
    alba star jıgways
    Favori Makine:
    daiwa emble
    En İyi Avı:
    yayın
    15 yıl önceleri bu sarıların kat kat büyüklerini çıkarır ken şimdi bu boyları zor çıkıyor,bence yanımdaki sepette bulunan israil sazanları yüzünden ne dersiniz?bu gidişle sarı balık diye birşey kalmayacak.[​IMG]

Uploaded with ImageShack.us

2. ilgin

ilgin serkan

Favori Kamış:
    alba star jıgways
    Favori Makine:
    daiwa emble
    En İyi Avı:
    yayın

3. apo_1905

apo_1905 apo

serkan abi benimde dikkatimi çekti bu israil sazanı ve bi ara azcık araştırma yaptım ve şok oldum aynı zamandada baya üzüldüm açıkcası..İsrail sazanları çok tuhaf varlıklar yumurta bıraktıklarında hayli çok yumurta bırakabiliyor bu yüzden ürediklerinde hatri sayılır boyutlara ulaşabiliyor sayıları ; yanlız en kötü yanı şuki bu balıkların diğer balıkların havyar'larını yiyorlar beslenmek için bunuda geçtim bunada eyvallah dicem ama birde şu yanı var bu balıkların diğer balıkları (bütün tatlısı balıklarımı tam bilgim yok ) döllüyebiliyorlar ama dölledikleri balıklar kısır oluyor ve üreyemiyorlar. Anlıcağınız eğer bu sazandan göle bir kaç tane bile bıraksanız 4 5 yıl sonra bütün gölde görebilirsiniz.
    Ne diyeceğimi bilmiyorum inanın nasıl bir balık türüyse hem güzel değil bir dünya kılçığı var hem bütün gölü kaplıyor diğer balılkları yok olucak seviyeye kadar sayısını düşürüyor...:mad: :mad: :mad:
    :) :) :) Bu balıkların imha etmek lazım kısacası :) :) :)

4. zafer42

zafer42 zafer semih

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    remixson
    En İyi Avı:
    sazan 2 kğ
    Adı Üstünde kardeşim israil ben inanıyorum kendi ırkından olmayan balıkları yok eder bu balık kesinlele adına uygun bir balık

5. Okan_uA

Okan_uA .

Bu israil sazanının verdiği zarar herkes tarafından malum ancak bence insanların verdiği zarar kalksa (yasak zamanlarda avlanma,yasak maddelerle avlanma,limiti aşma,boy limitine dikkat etmeme...) daha etkili olabilir.

6. apo_1905

apo_1905 apo

biri hayvan yaptığının farkında değil söylencek söz yokta diğerlerine ne demeli katılıyorum söylediğin söze daha bilinçli bir av yapılsa keşke daha mutlu bir şekilde dönsek avlardan elimiz boş değilde balıkla mutlu bir şekilde..

7. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

İnsanların en çok gittigi baraj veya tatlı suda karşılaşılıyor bu israil sazanı ile benim görüşüm böyle. :rolleyes:

8. apo_1905

apo_1905 apo

tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım insanların gitmesiyle ne ilgisi var israil sazanı'nın..

9. konevii

konevii veysel

Ben şöyle anladım, etkiside yok değil,

İsrail sazanı kıyıdan göl kamışı ile çok rahat ve bol bol avlanabiliyor. Çok balık tutmak isteyenlerde bu balığı gölden göle taşıyor. En kalabalık göllere ve barajlara mutlaka birileri aşılıyor. halbuki hayatlarının hatasını yapıyorlar haberleri yok..
    Bu balık bir göle girdimi artık çıkışı yoktur. ortadan kaldırılması imkansıza yakın.
    Hem hızlı ürüyor, hemde diğer türlere göre baskın hale geliyor, tüketiyor. Aynalı sazanı, sazanı döllüyor, ve çıkan yavrular kısır oluyor diyende var..
    Limit altı avlamak çözermi? Büyük çekmece gölünde müthiş bir balıkçı sayısı hergün inanılmaz miktarda avlıyor bu balığı ama, azalma yok artıyor bile... Zaten kurallı balıkçılık yapan dostlardan fazla maalesef her bulduğunu alan bohçacılar da dolu oralarda. İnşallah benim bildiklerimden başka ve içimizi rahatlatacak sözler de duyarız...
    Sürc-i lisan ettimse affola....

10. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    Bu israilin sazanlarıda kendi gibi küçük ama zararlı.