İst.Boğazında yanlış avcıık

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında suats tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Şimdi önce şunu söyleyeceğim..Benim sözüm,,Ben taşı sıkarım suyunu çıkarırım teknik falan dinlemem ,diyenler e söyleyeceğim yok:p Fakat çocukluğumdan beri İstanbul boğazında av yaparım,boğazın farklı avlanma metodunu genç arkadaşlara söylemekde yarar görüyorum..Çünkü son zamanlarda bir surf modası almış başını gidiyor.İnsanlar 600,750 grlık kamışlar ve neredeyse 1 kiloya yakın makinelerle boğazda atçek yapıyorlar.:p Kamışların boyları neredeyse arkadaki yoldan geçen arabalara değecek vaziyette,birde o kamışın ucundaki kurşunun atış sırasındaki mesafesini düşünün:( Sonra ne oluyor? yorgunluk .kol tutulmaları, tehlikeler vs ,şunu unutmayalım ki kıyı avcılığının belli mesafesi vardır.Bunu zorlayamassınız.Ama uzak isterseniz o zaman tekneyle açılmanız gerekir;) Surf fransa ve italyadaki geniş kumsallarda avcılık metodunu uygulayan ve beklemeli avcılığa sahip bir metoddur.Boğaz ise dar alanda, hareketli spin tarza uygun metoddur.O yüzden takımlarınızı seçerken buna göre seçmenizde fayda var.;) ;)

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Ağır ekipmanlarla uzun süre atçek yapılıp yaşanan sağlık sorunlarında kesinlikle haklısın Suat abi. Örnek ben , sol kolum tenisçi sakatlığı olarak bilinen bir eklem sakatlığı yaşadı , çok zorlamadıkça ağrımıyor ama biraz ağır atçek yapsam hatırlatıyor kendisini :)
    Ama başka türlüde boğazdan balık çıkartamıyoruz maalesef. 200 yerine göre 250 gr. kurşun mecburi olarak kullanılmak zorunda kalınıyor.Bu ağırlıkta kurşunların savurma anındaki riskler de oldukça fazla . Özellikle yola az mesafeli , dar kaldırımlı alanlarda arkayı kollamak lazım . Yoksa istenmeyen kazalara neden olunabiliyor.

3. erdo0612

erdo0612 erdem

Bu dediğiniz bence çok yanlış ve tartışmaya bile gerek yoktur.Boğaz disiplinine sahip bir insan gerektiği zaman takar 100 gr kurşunla yemini atar bekler gerek spin takımı ile balık avı yapar gerektiğinde takar 200 gr kurşununu gönderir uzaklara..

Her insanın teknesi olmayabilir , benim teknem var ama surf avı seviyor olabilirim , maddi açıdan çok iyi durumdayımdır Bir tane 350 gram kisu aero tecnium ve kisu kamış alabilirim 800 gramı geçmez boğazda iyi ağırlıktır veya param yoksa okuma salina alırım 3 parça 150 lira birtanede orta halli makine avlanırım bunların hepsi maddi açıdan , keyif açısından ve ortam durumuna bağlıdır.Ben görmedim tarabyada kamışı arabaya değecek kadar uzatan.Anadolu yakasında bir kaç yer harici misal çubuklu için bu geçerli değil yine görmedim kaldiki çubukluda spinde avlansan yine yola değer.

Eskide kaldı o armada pro 8000 kiloluk makineler ve ağır fiber kamışlar ;) Şimdi zamanını biraz boğazda geçiren insan anlar birşeyleri...:thumb:

4. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tabii balık çıkartamassın ,çünkü balıkçı tekneleri senin gibi kıyıdan ama olta yerine , ağ atıyorlar,üstelik senin görmediğin balığı o ekranından görüyor.O zamanlar kamışımız 2.70 dolgu balzer kamışdı.Makine dam 40 lık makine idi her gidişimizde en az 2 kilo iri istavrit ile dönerdik.Palamut ve lüfer kıyıdan yakalayamazdık.Belki o tekniği bilmiyorduk.Herkesde elle savurmalı olta vardı.Ama pek de randımanlı değildi....:)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    iste Istanbul bogazinda surf kamis , surf makine, ince örgü kullaniminin sebebi tam olarak bu Suat abi.

önceden balik boldu, sürüler büyüktü, dolayisi ile balik popülasyonunun yogunlugundan kiyidaki 3 metre fiber kamis kullanarak kisa atis yapabilen de faydalanabiliyordu. artik sürüler seyrek, balik az. baligin suyuna ulasamayan balik alamaz durumda. balik kiyilamiyor. popülasyon seyrek, açikta dipte, kanalda.

çok basit ve herkezin bildigi bir örnek vereyim. asiyanda yilanli köskün önünde tekneler yokken 3.60 fiber kamis , 60lik normal kafa makina 0.35 misina 115gr kursun ile 14-15 yasimda kovayi istavrit ile silme doldururdum. bu gün hal öyle olmustur ki sadece belirli bir mesafeye erebilenler balik almaktadir. ayni materyel balik almiyor mu? elbet aliyor. 4.20 karbon surf kamis, surf makina, 0.12 örgü kullanan 10lu çapariyi dolu çekerken digeri 3-4 çekiyorsa ortada bariz bir farklilik var.

yaz sicaginda öglen vakti ayni mevkide 4.20 karbon degil füze rampasi ile kursun savursaniz nafile. o dönemin materyeli bellidir. mümkün oldugunca ince florokarbon takim, 20gr kursun. ister surf takimla atin ister spin takimla atin. balik 15-20-25 metrede . teker teker ikisier ikiser yine toplarsiniz.

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Suat abi, söylediklerinize hak vermemek elde değil.

Fakat insan oğlu zevk aldığı şeylerden zarar geldiğini bilsede yapacakdır..

örnek olarak nikotin :)

saygılar

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Göreceğiz roy ,tarabyada ceyhunla beraber atış yapacağız,:eek: bakalım ne olacak.Ama dediklerine katılıyorum.Balık artık az.Benim takımım kamış 3.90 ağırlık 350 gr..makine normal makine 60 lık 400 gr .;) akşama kadar değil ,sabaha kadar atış yaplabilir:) :) :thumb: selamlar

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Adı geçen surf kamışların hepsi anılan ağırlıklarda değiller.. misal ben bugün 420 lineaeffe surf mill kamış ile 6 saat boyunca 200 gr kurşunla rapala çalıştım, güzel de balık aldım.. kamışın ağırlığı 335 gr, hiçbir yerim de ağrımıyor.. hafif ve sağlam karbon surf kamışlar candır :D