Ist.da Midye Nereden çikartilir Nasil çikartilir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında serkanbey78 tarafından paylaşıldı.

1. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    MERHABA ARKADAŞLAR.

MAALESEFKİ BEN MİDYE YEMEYİ BALIKTAN ÇOK DAHA FAZLA SEVİYORUM.
    BİR OTURUŞTA 2-3 PORSİYON YEMİŞLİĞİM VARDIR:D

ACABA İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA KENDİ İMKANLARIM İLE NASIL
    VE NEREDEN MİDYE ÇIKARTABALİRİM. YADA UCUZ OLARAK TAZE MİDYE TOPTAN SATAN BİRYER VARMI.
    NOT: DENİZE GİRİP ÇIKARTMAM ZOR YÜZME BİLE BİLMİYORUM:rolleyes: ANCAK KARADAN VE HERHANGİ BİR ALET YARDIMI İLE ÇIKARTABİLİRİM.

DEĞERLİ ÜSTADLAR BANA YARDIMCI OLURSA HER MİDYE YEYİŞİMDİ DUACI OLACAĞIM....:D

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    serkan abi birincisi caps ı kapat msj yazarken yasak :D ikincisi senin çıkartıcağın midye zaten yenmez zehirlenirsin ama hazır midye içi satan yerler var büyük marketlerde oluyo genelde paket içinde satılıyo bende bayılırım midyeye hele bide tavası olursa off offff :D:D:D

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Anadolu yakasında çıkarabileceğin sanırım tek yer var. o da anadolu kavağı. ama yüzme bilmiyorsan oradan hiç girme suya. çünkü çabuk derinleşir. balıkçıların sattığı midyelerden almanı tavsiye etmem. çünkü onlar genelde boğazın derinliklerinden çıkarılıyor ve bol miktarda ağır metal içerir. çok tehlikelidir. ve midyeyi mutlaka kaya-beton üstlerinden çıkar. iskele bacaklarının üzerinden (demir olduğundan dolayı) toplama zehirlenirsin.

4. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    teşekkürler furkan ve birol abi. ya furkan dışarıda satılıyor ama dondurulmuşları o şekilde alıp sonra çözüp pişirip yemek hoşuma gitmiyor. tazesi gibi olmuyor. benim favorim birçok ilçede bulunan Mercan fastfood salonları. en güzel midye orada oluyor (benim damak tadıma göre:D ).
    neyse

furkan akşam üsküdara gelme durumun varmı. ben fatih civarına gidecem ordan çıkınca boşum. ya eminönü ya üsküdarda olacam sence nerede neyle ne avlamak lazım. son günler istanbul kıyı raporlarında pek yorum olmadığı için bilemiyorum. :p

5. themad2

themad2 Serdar

Ben hiç yemem yemedim..Ama bazı büyük marketlerde bulunur heralde.

6. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    serdar kardeşim neden yemedinki. dünya lezzetlerinden birisidir midye. hele sarımsaklı sosunu bol tuttunmu doyum olmaz tadına. dolmasının da karabiber ve üzümlü olanı (soğanlı olmasın çünkü bayat olanların içine koyuyorlar anlaşılmasın diye başatlığı) süperrrr dir. sana denemeni tavsiye edeceğim. yeyince ölmezsin merak etme. ama lezzetinden şoka girebilirsin ona dikkat et:D

7. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit

pardon yukarıdaki kelimede anlaşılmasın diye BAŞATLIĞI kelimesi "bayatlığı" olarak düzeltilir:D

8. Karaköylü

Karaköylü Alp

Favori Kamış:
    Alba surf kamış 420 okuma blue Hawk
    En İyi Avı:
    okadar çokki
    Kendine tırmık yap onunla çıkar midyeyi ...

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla serkan abi annem bi yapıyoki sorma tazesini falan aramazsın :D anneme söliyimde yapsın canım çekti şimdi :D

serkan abi eminönünden izmarit alırsın hazır takımını bulursan al 2 liralıkta karides aldınmı bi karidesi (iri olursa tabi) 2 ye 3 e böl tak iğnelere yolla üsküdarı bilemicem ama ordan istavrit devam ediyodur heralde keşke fırsatım olsada beraber olta sallasak ama okul açılana kadar en fazla küçükyalıya gidebilirim ama okul açıldıktan sonra ekim kasım gibi seninle hafta sonları çinekopa lüfere olta sallayabiliriz ;) ;) ;)

10. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    inşallah furkan. bende özledim seni ama gözlemlediğime göre sende gerçekten büyükü şans var biz boşa olta atarken sen 2-3 taneyi birden çekiyordun. midye konusunda tavsiyeni denicem. eğer bol olursa bizide çağır.:D koşa koşa gelirim midyeyeeeeeeeeeee:D

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şans bi yanada serkan abi ben ilk elime olta aldığımda yaşım 6 idi şundan 5 sene öncesine kadar benim tek tuttuğum balık istavritti yani istavrit konusunda acemiyim diyemem profesyonelimde diyemem ama gayet iyiyim zamanla sende alışırsın

12. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    haydi akşam üsküdarda buluşmaya varmısınız.sabaha kadar devam.
    çinekop lüfer istavrit .
    beklerim gece gelen olursa.

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ne yapsam dedemlerde kalıcam diye evden kaçsam yarın öğlenmi dönsem elimde lüferlerle acaba :D:D:D heycanlandım şimdi çinekop lüfer adı geçince :D

14. ZiZiM

ZiZiM

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    0,00002 kg istavrit (:
    tırmık yardımıyla kayalıkları kazıyarak çıkartabilirsiniz. midyeyi suya attığınız zaman kendiliğinden ağzını açacaktır eğer ağzını açmazsa bilin ki ölmüş midyedir ve zehirleme olasılığı hayli yüksektir şimdiden afiyet olsun

15. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    zizim kardeş yani ölü midye yenmezmi. durumu anlayamadım da açıklayabilirbmisin. midye ölmedenmi çıkartıryorlar içinden lop eti

16. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    kurtuluş kardeş keşke önceden söyleseydin ben birkaç saat önce üsküdardan geldim valla. tek istavrit tuttum. şimdiye kadar hiç bu kadar kesat olmamıştı benim av.

o kadar yorgunumki tekrar gelmeyi gözüm yemiyoooo ama seninle tanışmak için gelmek isterdim yani. nerede tutacaksın. arabası olan birini bulursam biruğramak isterim balık varsa açarız oltaları.

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    serkan abi zizim (servet) abinin demek istediği midyeleri çıkartır çıkartmaz suya koy ağızı açılanlar sağlamdır açılmayanlar ölmüştür ve ağızı açılmayanlar zehirli olabilir ona dikkat etmeni söylüyo ;)

18. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    teşekkürler furkan verdiğin bilgi için. bugün neden öyle idi üsküdar yaa anlamadım 4 saatte tek bir istavritle döndüp herkesin durumu aynı idi hemen hemen. deniz kaynamış balıklar kaçmışmı ne olmuş :(

19. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    :D balılları kaçıran bişe olmuş diyemem aslında boğaz orası sürekli ve şiddetli akıntı var ama her zaman aynı yer çok balık yapıcak diye bişey yok

20. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Samsun olsa yer söylerdim,hemde göbeğine kadar girmen yeterliydi ama iş İsatnbul olunca diyecek bir şeyim yok.
    Haziran da bir girdim denize ,biraz abartmışım sanırım ,en az 25 kg vardı midye.
    İçi bir tencere çıktı:eek: Tüm aile midye komasına girdi.:D