arkadaşlar ağbilerim ve kardeşlerim elmalı barajı hakkında forumda bazı yazılar okudum barajın kirliliği ile ilgili. herkesin içi rahat olsun tuttuğunuz balıkları afiyetle yiyebilirsiniz.çünkü gölü geçen sene tamamen boşalttılar sadece baraj kapaklarının olduğu yerde su kaldı inanın koca koca sazanlar çamurların üstünde yüzmeye çalışıyorlardı ama tabi etraf bataklık olduğundan kimse yaklaşamıyordu. baraj dsi tarafından tabandan başlayarak dozerler ile temizlendi ve su dolması beklendi kış şartları iyi olduğundan baraj bu sene doldu ve müthiş bir balık yaptı fakat boylar standart sayılır eski büyük balıklar yok. üzücü olan ise ben ordan geçen sene baraj boşaltılmadan önce 4 adet sarı sazan tutmuştum ama bu sene ne gördüm nede tuttum göl kambur sazan ve israil sazanı istilası altında. fakat su eskiye göre çok temiz böyle kalırsa ileriki senelerde güzel bir avlak olur. herkese bol şans rastgele.
inşallah abi en çokta sarı sazanın yeniden oltalara gelmesini istiyorum çünkü yıllardır elmalıda o balık yoktu ve sadece geçen sene aldım ve inan 4 üde aynı boyda idi yaklaşık 5 kğ filandı inşalah çoğalırlar. gerçi israil denen illetten kurtulmaları biraz zor ama kısmet.
bide unutmadan şimdiye kadar gittiğim baraj ve göllerde elmalı barajındaki kadar TIRIVIRI kullanıldığını daha görmedim inanın elmalı barajında daha olta icat edilmemiş .
aynen katılıyorum bekire orada daha olta icat edilmemiş adamlar tırıvırıdan başka bişey atmıyo yaraporun için tekrar teşekkür ederim bekir şimdi gidebilirim elmalıya saygılar
Hem de jandarma karakolunun hemen önünden değil mi? Sinirinizi bozmak istemiyorsanız barajın ortasına geçin. Sakin sakin avlanın
Ağabey hala tırıvırı illetimi ya nasıl olacak bu iş nasıl bunların imalatçıları için tabi bugune kadar hiçbir işlem yapılmadı ne olacaküretim devam edıyorsa tabııkı kullanacaklar yazıklar olsun....
Arkadaşların söylediği gibi Çavuşbaşı jandarma karakolunun önünde onlarca kişi tırıvırı atıyor. Jandarmanın umurunda değil. Bize özgü bir durum. Yadırganacak pek bir şey yok. Biliyorsun, yasağı koyarlar o kadar. Denetim hak getire. Malzeme satanlar da üç kağıtçı. Sohbet ederken, hepsinin bütün siteleri yakından takip ettiklerini anlıyoruz, ama '' Niye tırıvırı veya küspeli takım satıyorsun'' deyince '' Aaa yasak mı?'' diye numara yapıyorlar. Aptallığın daniskası. Nasrettin hoca misali bindikleri dalı kesiyorlar.