Merhaba arkadaşlar ben bu sene merak sardım olta ile balıkçılığa ve çevremde de yapan yok. bir kaç gündür net üzerinden araştırıyorum ama hepsi teorik bilgiler genelde. Benim sizler gibi deneyimli insanların sözlerine inancım daha yüksek. sorularıma gelirse: 1) Benim ilk etapta alacağım araç gereç ve yem tipleri nelerdir? 2) Bunları nereden rahatca temin ede bilirim ve elbette daha hesaplı sonuçta öğrenciyim 3) Anadolu yakasında nerelerden olta ata bilirim? 4) Ne tip balıklar yakalaya bilirim. Ve bu balıklar için gerekli yem türü iğne türü olta türü nelerdir? 5) Tutacağım balıklar için en lezzetli yemek tarifi ) hahaha Şimdiden Teşekkürler.
Lokman hoşgeldin. öncelikle kendini biraz daha tanıtırsan yani nerede oturduğunu söylersen sana uygun av bölgeleri söylenebilir. av yapacağın bölgeyye göre de hangi takımları kullanacağın ortaya çıkar ona göre daha iyi yardımcı olunabilir. ve av malzemeleri alabileceğin hesaplı noktaları sana anlatabiliriz.
cevap 2 : Üsküdarda temin edebilirsin cevap 1 : Dükkanı dolaş ucuz birşeyler al( kamış + makine 50 tl gibi ) cevap 3 : Üsküdar da avlanabilirsin cevap 4 : Şu an kefal var, yakında istavrit ve lüfer bekliyoruz ( çok bekleriz daha ) izmarit yakında olur o kadar başka yok. Bide akşamları iskorpit ( zehirlidir aman aman ) cevap 5 : Önce bir yakala söz tarif vericem
Yeni başlayacaksan bencede öncelikle en ucuzundan bir kamış ve makina, 10 kadar da çapari birazda 50 ila 100 gram arası çeşitli ağırlıklarda kurşun al. Boğazda ve bu forumda kendini geliştir, ondan sonra kademe takımını/takımlarını geliştirirsin.
verdiğiniz tüm cevaplara teşekkürler. engin ben acıbademde oturuyorum. üsküdar, moda, cadde bostan vs gibi yerlerde av imkanım olur mu?... yani saatlerce boşa beklemeyeyim biraz gg den baktım ve şöle bi setler gördüm. 1.set http://urun.gittigidiyor.com/DISCOV...I-DENIZDE-BALIK-AVI_W0QQidZZ30234574#aciklama 2.set http://urun.gittigidiyor.com/DISCOV...I-DENIZDE-BALIK-AVI_W0QQidZZ30234574#aciklama 3.set http://urun.gittigidiyor.com/DISCOVERY-039-DEN-OLTA-TAKIMI-VE-EKIPMANLARI_W0QQidZZ26470809#aciklama bunlar arasında kıyasla hangisi benim işimi görür yada benim için ilk başta çokmu teferruatlıdır? vede kamışın kalitesini nasıl anlıcam kırılma yadan esneklik oranını nasıl anlıcam?
buadaki kamış pek kaliteli deil ama yeni başlıcağın için ideal yanın daki malzemelerin pek işe yarıcağını sanmıyorum çünkü oradakiler farklı balıkları tutmak için konmuş... bana kalırsa (izmir için ) kamış+makine+takım 25 tl al yanınada yedek olarak bi poşet kurşun iki-üç poşetde iğne alırsan iş görür en azından bunlarla avlanırken muhakak bi bilenle raslarsın artık öğrendikçe kendin geliştirirsin... nacizane fikrimdir rasgele..
üsküdarda cengiz balıkçılık var öncelik olarak oraya uğrayarak güzel ve uygun bir takım alabilirsin sana orada yardımcı olurlar. şu sıralar pek balık yok ama yakında başlayacaktır. çapariyle başlayabilirsin ilk olarak. istavrit yakında başlar zaten.sonra biraz kendini geliştirince balığına göre takımları da zaten tanımaya başlarsın. avlandığın bölgedeki insanlardan yardım almaya çalış başarılar.. not : gittigidiyor dan alma git kendin hem gör hem de fikir al derim..
evet saol dostum bu yem seçimini nasıl yapacam onu bi türlü çözemedim. el bette deneyim ama bu 1-2 içerisinde üsküdar,moda ve civarında ne tür yem kullanmam doğru olur.
Öncelikle Cengiz balıkçılıktan oltanı ve makinanı aldıktan sonra izmarit , istavrit ve kefal için takım iste. Daha sonra sana gerekecek diğer malzemeleri sor (kurşun , fırdöndü v.s) bunları temin ettikten sonra yanına bir kova al tuttuğun balıkları kesinlikle poşette bekletme. İzmarit için karides ve midye , kefal için genelde ekmek nadiren sardalya , istavrit içinse yeme ihtiyaç duyulmayan çapariyi kullanmalısın. Midye kullanacaksan yanına bir bıçak almalısın. Lüfer , sarıkanat olayına oltana hakim olmayı tam olarak öğrendikten sonra geçmeni tavsiye ederim. Bu arada da İstanbul kıyı raporlarını takip etmeni ayrıca avlayacağın balıklar ve avcılığı ile ilgili bilgileri de siteden araştırarak bulamazsan üstadlara sorarak rahatlıkla öğrenebilirsin. İyi avlar dilerim..