Ümraniye dudulluda oturuyorum geçen seneden balık tutma hevesim başladı 35 tlye aldıgım olta ile galata köprusunde denedım 2 kere . Birinde boş döndüm 2. gidişimde 2 kefal 1 istavrit tuttum . Bu sene ise yeni olta almaya karar verdim. ögrencı oldugumdan 100 tlyi aşmayacak ve işimi görecek olta önerisi istiyorum. Son sorum acemi avcılar icin anadolu yakasında av için nereyi önerirsiniz ? şimdiden teşekkurler .
Kolay gfelsin enes kardeşim sana önerbileceğim ilk şey 100 tl iyi bir set için düşük ama 150-200 arası 2 . el çok güzel bir set kurabilirsin ve senelerce çatır çatırda kullanırsın köprüden atacaksan 35 tl lik sette işini görür ama uzağa atmak ve yemli av yapacaksan biraz daha bütçeni zorlarsan süper bi setin olur seni senelerce idare eder sakın ucuza sıfır satılan setlerden alma bu ve başka bi kaç forum var takip et 2. el satış siteleri var takip et ve al kullan
abi 150 tlde verebilirim ama oltadan hic anlamıyorum amacım bu kış balık tutarak gecırmek 10 günde bir balıga gitmek istiyorum evim üsküdara yakın oldugundan üsküdarda tutmak daha kolay olur bana ne önerirsin balık tutmaya nereden başlamalıyım tecrübelerinizden faydalanmak isterim teşekkürler
kardeşim üsküdarda cengiz balıkçılığa git hedeflediğin av şeklini anlat çapari at çek mi yemli mi anadolu yakası kıyılarında mı boğazda mı anlat derdini ve bütçeni orada yardımcı olurlar sana
Dostum merhaba ben de Dudulluda oturuyorum ben beylerbeyıne yada vanıköye takılıyorum benım at çek kamışım var keyıflı oluyor
Kardeşim benımkı olta sayılmaz sadece bır kamış var 7 metrelık sadece gumuş takım takıyorum dun 1 saatte yarım kılo hamsı-istavrıt aldım 8 metresı 45 tl asya parkın karsında dukkanlar var pasaj ordan alabılırsın hem amatörsun daha zevklı olur .
Beylerbeyi parkında tutuyorum mesa nın tam karsısı ufak bir park var orda istersen orda hazır da satılıyorlar gümüş takım (çapari gibi ) bu aksam valıdeyle yıne gıdıyoruz dün yarım kılo ıle döndum ılave olarak zarganada var onuda tuttum eğer iyi tutucuysan kefalde tutabılırsın 1 saate 2 kefal alındı .
Tam bılmemekle bırlıkte karakol görmedim şöyle tarif edeyim cengelköyden üsküdara giderken beylerbeyı sarayı var onuda gecıyorsun gecit var onu gecince zaten askerıyede var orda orası
Kardeşim gitmek nasip olmadı malum 20.30 da yagıs başladı.bugun yagmur yagmazsa gidiyorum inşallah dün balıkcılardan guzel haberler vardı cinekop lüfer tutanlar çoktu hava sogudu dün itibarıyle balık yapar artık
abı oltayı falan aldım hazırladım en son avın nasıldı 1. köprünün altına tarif ettigin yere yarın gidiyorum inşallah
Enes selam, Üsküdar'a yakınsan Şemsipaşa tarafını da deneyebilirsin. Şu sıralar çok balık yok ama, genel olarak avlanması keyifli bir mera çok kalabalık olmadığı zamanlarda. At-çek yapmak istersen biraz daha yukarı, Kız Kulesi taraflarına gidebilirsin, ben şu sıralar orada avlanıyorum.
abi merhaba cuma günü beylerbeyi köprü altındaki parka gitmiştim adam gözümün önünde çapari ile zargana alıyordu ve istarvit 1 kg yada daha fazla kovasında balık vardı fazla durmadım 10 dk durdum cumartesi oltam ve makınam geldı pazar günü beylerbeyi köprü altındaki parka gittim tekrar gittigimde baya kalabalıktı hafta sonu olmasından dolayı ama kimsenin kovasında istarvit yoktu zargana hic yoktu herkes kefale atıyordu oltasını bende caparı attım ama hic balık alamadım 2 günde balık nereye kaçtı anlayamadım avdakı amacım istarvit avlamak en uygun vakit ve en uygun mekan sızce neresi dudulluda oturuyorum üsküdara tek vesait ile geliyorum teşşekkürler