İstanbul anadolu yakası eşkina avlakları

Konu, 'Bölgeler' kısmında Guray.85 tarafından paylaşıldı.

1. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Herkese selamlar,
    Havaların ısınmasıyla ve gelen haberler dogrultusunda eşkına kıyılamıs durumda istanbul anadolu yakasındakı eskına avına uygun yerleri (avlakları) bılen ustalarımız kardeslerımız abılerımız fıkırlerını sunarsa hem yardımlaşmış olur hemde yakın bır zamanda bır etkınlık yapar toplanırız degerli forum uyelerınden yer konusu ve eskına avında dıkkat edılcek hususlar püf noktaları taktıklerı ıcın fıkırlerını rıca edıyorum herkese rastgelsin:)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    avlaklari yazmak isteyenler simdi siraya girmis sen mi önce yazacaksin ben mi diye kavgaya tutusmuslar :)

özel mesaj yolu ile güvenilir arkadaslardan, abilerden fikir alsan hatta beraber bir iki ava katilsan daha iyi olur. teknigi de görürsün.

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Herkesin bildiği 2 yeri söyleyeyim de ayıp olmasın.
    Pendik ve Kartal sahil kayalıklar.

Ufak yavruları incitmeden geri bırakmayı unutmayın lütfen.

4. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    kartal sahılı gecen gun denedım verım alamadım koctaş karşısı:confused:

5. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    :laughing: Zaman oldukca dedıklerınızı yaparm gıderım bır kac ustamızla ava bazende onlara ayak uydaramadım zamanlar oluyor onun ıcın dedım teknık bılgı gereklı olur dıye:)

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İnternette kısa bir araştırma ile bulmanız mümkündür.

Geçenlerde Anadolu yakasının verimli avlaklarından birine balık avı grupları tarafından organizasyon düzenlenmesinden duyulan rahatsızlık dile getirilmiş ancak bu rahatsızlığa karşı tepkiler verilmişti. Sonrasında izlediğimiz kadarıyla bu meraya 30-40 kişilik gruplarla av organizasyonları tertiplenmiş ve buranın müdavimleri o kadar kızmışlar ki meranın tüm bilgilerini açık açık internete yazmışlardı.

Elbette ki denizler hepimizin ve herkes balık tutmak istiyor. Ancaak... Uzun lafın kısası, bu konudaki önemli noktalar şunlardır:

- Eşkina, Karagöz gibi balıklar çok ürkek canlılardır ve kalabalık olunduğu zaman, sahildeki gürültüden, sürekli suya düşen kurşun ve şamandıra seslerinden ürkerek kaçarlar. Bu balıkların avı mutlak suretle sessiz ve çok az kişiyle olmalıdır.

- Bu balıklar hassas bir dengeye sahiptirler ve sürekli av yapılan yerlerde balık popülasyonu biter. Merayı sürekli dinlendirmek gerekir. Sadece kıyı balıkçılığında değil, tekneden yapılan taş balıkları avcılığında da durum bu şekildedir.

- Acemi ve merayı bilmeyen avcıların dibe takıp kopartacağı oltalar merada gezen balıklara sürekli tehdit oluşturarak o merayı bozar.

- Saydığımız bu sebeplerden dolayı taş balıkları dediğimiz bu balıkların meralarına toplu avlar düzenlenmemeli, 2şer 3er kişilik gruplarla, mera dinlendirilerek av yapılmalıdır. Av yerleri sır gibi saklanarak bilinçsiz kişilerin keşfetmesi mümkün olduğunca engellenmelidir.

Ben de saydığım bu nedenlerden ötürü, geçen yıl paylaştığım Eşkina ve Karagöz gibi gece avı raporlarımı bu sezon paylaşmama kararı almış bulunuyorum. Gideceğim avlara da Can ve Kaan gibi daimi partnerlerim dışında kimseyi davet edemeyeceğim. Umarım bu durum yüzünden kimse bana kırılmaz.

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yapma Güray, hemde açıktan paylaşılsın diyorsun:p

Aret, o günden sonra bir kez oraya gittim ve toplamda 5-6 kişi idik.Birde geçen hafta yine bizden 5-6 kişilik bir grup av yaptı.Toplamda da 3 adet eşkina almışlar.Onun dışında oraya bizden kimse gitmedi ve kimseyede meradan bahsedilmedi.
    Umarım sende bizi kastetmiyorsundur.:rolleyes:

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yok İsa abi, siz biz diye bir durum yok ortada. Ancak bahsettiğim mera orası, dediğim gibi çok büyük sayıda katılımcıyla organizasyonlar düzenlenmiş. Ben 30-40 diyerek az söyledim. Meraların gizi tutulamadığı ortada. O yüzden ben üyesi olduğum Team üyeleriyle bu tip balıkların merasını paylaşmıyorum, sizin için de aynısını tavsiye ederim. Team olarak kalabalık şekilde yapılabilecek pek çok av var, ancak taş balığı avı bu kapsamda değil. Gruplarda herkes arkadaşımız ancak iyi tanıdığımız arkadaşlar dışında daha az tanıdıklarımız da var ve bu tip davetlerde kimlerin geleceğini kontrol etme şansımız olamaz. Dolayısı ile meranın yayılmamasını sağlamak da mümkün olmuyor.

Sözlerim şu veya bu gruba değil, herkese.

9. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kelle başı 100 liraya her türlü avlak bilgisi verilir :D

ilk bilgi bedava . k.çekmece gölünde 2 kilo ve üstü müren var, En ideali dinamit.
    Patlayıcınız yoksa hemen kıyıda polis karakolu var oradan isteyin verirler :D

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ben gittiğimde de orada başka avlananları görmüştüm, hafta içi olmasına rağmen ana- baba günüydü.Bizim gruptaki çocukların bizden başka birlikte avlandıkları veya bilgi paylaşacağı kimsenin olmadığını, ne zaman gideceklerse banada haber verdiklerinden biliyorum.Kısaca olay kesinlikle bizden kaynaklı değil ama tüm söylediklerinede katılıyorum.
    Kaan ve Can'a da selamlar...

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Koca deniz de balık buldukmu şaşırır olduk.. yeni avlak bulduk mu amerikayı keşfetmiş gibi sevinir olduk..

200kişi bakmış 9 kişi cevap vermiş..

forum için de genelde yazanlara baktığınız da 50-60 kişi var yok. 50-60 kişide arada bir yazıyor.. üye sayısı yaklaşık 40.000..

avlak konusunda dikkatli olmak lazım..

12. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    caddebostan sahil kısmına bi bakın.

13. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Yenı avlak bulma ve sevınme konusunda hak verıyorum:thumb: önemlı olan yardımlaşma acıktan soylenmese bile özelden yazan kısıler oluyor sağolsunlar hanı 2. kez denedım eşkina avınını anadolu yakasından avrupa yakasındakı avlaklara gıtmeyıde bılırım ama uzak kalıyor gıdıs donus onun ıcın en azından -2-3 kısı toplanarak bılgı paylaşımı yaparak guzel avlar gerceklestırebılırız.