istanbul anadolu yakası

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale17 tarafından paylaşıldı.

1. kale17

kale17 Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    KOFANA 2200 gr
    Herkese selamlar. Avrupa yakasından çok sayıda rapor gelmesine rağmen karşı taraftan pek rapor gelmiyor. Birkaç günlüğüne istanbula geleceğim. Kuleli, kandilli vb. yakın yerlerde avlanan arkadaşlar son durumlar hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

2. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Dün saat 16:00 civarı işim gereği kuleliden gecerken biraz balık durumunu gözledim.Kayalıkların oradan çok iyi istavrit çıkıyordu.Çapariler boş çıkmadı diyebilirim.Arada sardalyede geliyordu istavritler orta ve iri boydaydı.Bu sabah tekrar uğradığımda dün akşamki hareketlilik yoktu ama sorduğum zaman genellikle sabahları çok iyi istavrit yaptığını söylediler.Çubuklu ise saat 18:00 civarı istavrit yapıyordu.Yemli olarak bekleyenler vardı.Birşey varmı diye sorduğumda pazar akşamı bir kişi çinekop almış başkada bir şey yok.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Balık durumu boğazda değişkendir günü gününü tutmaz. bugün bakarsın deli gibi balık var yarın tık yok. o yüzden kesin birşey söylemek yanlış olur. ama ekim ayına geldik bu aylarda balık yapar ama ne yapar ne tutarsınız ne kadar tutarsınız bilinmez.
    geçen sene bu zamanlar cuamrtesi günü arkadaşımla gittik 4 kilo istavrit yakaladık, ertesi gün kuzeni gaza getirip adamı sabahın köründe gittik hiç balık alamadık . durum böyle :) umarım sen geldiğinde güzel balık olur ve buradan mutlu gidersin..

4. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Çok haklısın, Balığa gidip beklediğin zaman gelmez, ama geçerken bir bakarsın bir çok kişi patır patır balık alıyor...ayni olay benim başıma da geldi..
    Geçtiğimiz hafta 3 gün boyunca kandillli çubuklu arası balığa çıktım boş döndüm, ama bir iş için çubuklu sahilinden geçerken yavaşladım çapari ile çinekop çeken bir kişi gördüm. Başka bir şey için geçerken rastladığım bu fırsatı kaçırmadım, park edip bagajdan oltayı çıkarıp 5-6 tanede ben aldım.

5. mesut abi

mesut abi mesut yıldız

Favori Kamış:
    dam-lineafee-
    Favori Makine:
    okuma-ORYX RXS65 okuma avensis s65
    En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    arkadaşlar biraz daha sabır çok yakında balık yapacak buna yürekten inanıyorum hem çinakopta tutulmasın lüfer olsun iyice keyfini cıkaralım herkese rastgele...

6. kale17

kale17 Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    KOFANA 2200 gr
    Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Sarıkanat - lüfer için daha çok yemli mi tercih ediliyor yoksa sahteleri mi kullanmak daha akıllıca olur. Hepsi yanımızda olacak gerçi ama yemli daha iyi iş yapar derseniz daha fazla yedek mantarlı takım hazırlayalım.

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    ben avrupa yakasından da çok rapor göremiyorum. Şu sıralar rapor açanlar genelde tekne ile av yapan arkadaşlar.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Genelde yemli takımlar iş yapar ama balığın olduğu zamanlarda rapalayla da alındığı oluyor. geçen sene kuleliden rapalayla sabah suyunda 5 -6 parça sarıkanat aldık. sonra rapala kesince yemliye döndük o şekilde de iki arkadaş 50 parça sarıkanat bir adet lüfer almıştık. hatta sabah arkadaş rapala atarken benim rapala koptu çinekop çaparisi attım çapariyle de 2 adet aldım. sonra istavrit almaya başlayınca istavritlerde sarıkanat kadar istavrit çaparisine döndüm yemlik istavrit yakalamak için. ama istavritler hep iri yine de yem yaptık. ne hikmetse en fazla 5 kişi varken 10 dk içinde adım atacak yer kalmadı o bölgede. bir de o gün en fazla balığı biz aldık. daha olta diplemeden vuruşlar alıyorduk yanımızdakiler se en fazla alan 10 taneydi. biz yeterince tutunca kalabalıktan da sıkılınca döndük ama hala balık vardı. yani bu iş biraz da kısmet işi diyebilirim size.

9. kale17

kale17 Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    KOFANA 2200 gr
    Şansımıza hafta sonu hava bozuyormuş. Sert rüzgar ve yağmur veriyor raporlar. Genelde bozuk havalarda iyi balık almışımdır ama nasip. Mekanlar da çok kalabalık olmaz rahat çalışırız umarım. Bize rahat vermeyecek kadar kötü hava olmamasını dilerim.

10. CENGELKOYLU

CENGELKOYLU adem koray yılmaz

En İyi Avı:
    sarı kanat:)):)::)
    bende bu cumartesi gittim balıka sabah 7de beylerbeyine ama öglen 2-3 e kadar ben 0 çektim hadi kendımden geçtim herkes 0 çekti sonra kulelıye gittim orda azda olsa tutuyorlardı balık az vardı ama beya irilemişler bi çektim amca oğlu 4-5 tane dahada çekemedik balıkın günü gününe tutmuyor ondan öncekı hafta bile 30 tane tutmustum

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    balık olsun bak bakalım millet rüzgar kar çamur dinliyor mu :) ben hiç unutmam bir gece tek başıma kuleliye gitmiştim hatta raporum da mevcud, gece saat 4 de gittim nasıl kalabalık anlatamam öyle çok ta balık yok. neyse yanımdaki bir vatandaş saat 7 de hazırlandı gidecek dedim abi nereye işe gidiyorum dedi :) öyle insanlar var çok şaşırdım :)

12. kale17

kale17 Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    KOFANA 2200 gr
    Engin haklısın iki üç balık tuttuğunu görünce cep tlf ile herkese haber uçuveriyor. Saatin önemi yok mekan bir anda dolup taşıyor. Çok istikrarlı bir mekan yok anladığım kadarıyla paşalimanından paşabahçeye kadar mekanları yoklayarak nasibimizi arayacağız anadolu tarafında. Hiç olmadı avrupa yollarına da düşeriz pek istemesemde.