Istanbul Anadolu Yakasinda Nerede Tatli Su Avciliği Yapilabilir

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında iha tarafından paylaşıldı.

1. iha

iha Halit

Merhabalar herkeze sitenin yeni üyelerindenim.İstanbul anadolu yakasında oturuyorum.Anadolu yakasında tatlı su balıkçılığı yapılacak yerler ar mı?Varsa ne tip balıklar çıkıyor ve ne tür takım kullanılması gerekiyor?yeni olduğum için bu özelliklerin hiç birini bilmiyorum ustalarımızdan yardım bekliyorum.Yardımını esirgemeyen herkeze şimdiden teşekkürler.

2. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
  3. armada25

armada25 memet

yok galiba öle bir yer

4. iha

iha Halit

Aytekin Abi çoktan yardımcı olmuş sanırım...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20836

bu konuyu biraz geç gördüm galiba ama tam olarak istediğimi almış değilim.Gerçekten bu işe yeni başladım ve bilgim sıfır denecek kadar az.Bu göllerde balık nasıl avlanır mesela sazan olta ilemi avlanır.bunları belirtirseniz sevinirim gerçekten bi bilgim yok

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    halit öncelikle aramıza hoş geldin der ve imza ayarlarındaki 17 yaşını düzeltmeni öneririm 1980 doğumlu isen yaşın 27 olur:p
    kardeş benim açtığım ve atıfın yönlendirdiği konuyu incelemişsin ama yeterli olmadığını söylüyorsun zaten o konu nasıl avlanılacağı değil göllerin içinde neler olduğuyla ilgili ;)
    sorduğun soruya gelecek olursak zaten biz amatörlere olta haricindeki tüm avlanma araçları yasaktır bunu öncelikle belirtelim zıpkın ve serpmede denizlerde serbesttir :)
    sazan avı ise anadolu yakasında zor ama israil sazanı diyecek olursan basit malzemeciye gidip sazan için yay istiyorum diyecekssin sana bakır telden yapılmış bir yay verecek bu yaya iki alta iki üste olmak üzere dört adet 7 numara tatlı su iğnesi bağlıyorsun yayın içine yemler bölümündende kolayca bulacağın sazan hamurlarından hazırlayıp basacaksın iğnelerede solucan takacaksın istersen yayı bağladığın misinanın üzerinede iki adet iğne bağlayabilirsin bu şekilde hazırladığın dört adet oltayı araları 3-4 metre olacak şekilde suya atacaksın .
    zahireciden alacağın kuzu yemi,civciv yemi ve mısır küspesini ıslatıp cıvık hamur haline geldikten sonra toprakla karıştırıp çamur yapacaksın ve güneşte top top yapıp kurutacaksın kuruttuğun bu topları balığın vurma durumuna göre yarım saat veya bir saat arayla iğnelerini bulunduğu yere atacaksın ve oltalarına yakın bir mesafede güneşte korunarak çayını yudumlayıp çalacak olan zilin sesini bekleyeceksin sana rast gele:)