Merhabalar hemen hemen tüm forumu kontrol ettim, uzun zamandır da takip ediyordum forumu. Fakat ben sadece baraj balıkçılığını bilen, amtöründe ötesi genç bir kardeşinizim. memlekette bu iş kolay, fakat istanbul'da nerede balık tutmalı? hangi oltayı satın almalı? sarıyer tarafı uygun diye duydum. sevdiğim balık avıdır, kıyıdan olta sallayıp tutmak... fakat gelin görün ki hiç bir bilgiye sahip değilim oltalar, terimler, mevsimler hakkında. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
Kardeşim Öncelikle foruma hoşgeldin; İstanbulun taşı toprağı altın suyu balık =)) Bildiğim kadarıyla kendi amatörlüğümce yardımcı olmaya çalışıyım sana. Öncelikle kendine 390 yada 420 en az 100 -200 atarlı bir surf kamış edin. tabi birde durumuna göre bir makina. istanbul da çok şükür her sahilden balık alırsın fakat seçtiğin merada önemli olan noktalar denizin derinliği taşlık mı olduğu kaç kurşun kullanabilirsin bunları bilmen ilk olarak çapariyle istavritle başlayabilirsin sabah gün aydınlanırken istavrite gitmen ve balığın fazlalığı sana oldukça keyif verecektir. Zaten geri kalanını balık tutarken etrafındakilerden öğreniceksiniz yavaş yavaş hergün yeni bir bilgi ) şimdiden rastgelsin