Sevgili Balık Dostları ve Ustalar, 29.01.2009 tarihinde ailemle beraber İstanbul’ a geliyoruz. Yaklaşık 10 gün kalacağız. Kardeşim de İstanbul’ da bir çapari ustası. Uzun zamandır Boğaza ait raporlarınızı okumaktayım. Boğazın kıyı ustalarından bir kaç ricam olacak; (Rüyalarıma bile girmeye başladı) Boğazda, özellikle Avrupa yakasında (yok illa Anadolu yakası derseniz o da olur ama mümkünse Avrupa yakasında) çinekop, sarıkanat ve lüfer için o tarihlerde, hangi saat aralıklarında nerede olmalıyız? (Üsküdar(RadarÖnü), Galata Köprüsü, Kalender, Tokmak Burnu, v.s.) Buralarda yemli mi? Yoksa sahte kullanmamızı önerirsiniz. Ayrıca yemli takım için satınalma tavsiyeniz veya resimli olan kendi yapım tavsiyeniz olabilirmi? Sahte olarak(rapala) hangi marka ve model(ler)i önerirsiniz ve de sahtenin takılacağı takım nasıl (kurşun, fırdöndü, beden kalınlığı ve mesafeler) olmalıdır. Bu mesajı başka bir forumda daha yazacağım. Her iki forumda, benim katıldığım günden beri hayatımın sevdiğim bir parçası oldu. Herkese ama herkese bana kattıkları herşey için teşekkürler. Cevaplarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın. Livarınız dolu, iğneniz keskin olsun.
Size tavsiyem çok fazla hayal kurmayın. istanbula geldiğinizde Karaköy Eminönü civarı balıkçıları gezerseniz zaten yeterince bol ve ucuz olta markası bulursunuz. Onlar size daha iyi birebir taktik verebilirler. Yapacağınız en kolay şey galata köprüsünden olta savurmaktır. Ama egsoz kokuları ve gürültünün arasında içinizden nerde bizim akdeniz diyeceğinizi duyar gibiyim.
Sevgili Hakan Bak sana yarayacak bilgileride kapsayan eski bir konum gündemde .Okursan faydalı olacağını sanırım.Birkac soru daha var bu konuda onlarıda cevaplıyorum.Anlaşılmayan bir nokta varsa tekrar sorabilirisn Sevgiler
sevgili hakan öncelikle istanbula hoşgeldiniz diyim sen gelmeden.öncelikle avrupa yakasında cinekop bitti ama anadolu yakasında üsküdarda radarın önünden hala rapalayla çinekop vede palamut almaktadır balıkcı arkadaşlarımız istanbula geldiginde benşm fikrim üsküdar radarın orayı denemen.tabiki rapalayla.vede ordaki cengiz balıkcılık.kısık balıkcılık.ergin balıkcılık,taistedigin renk vede boy rapala bulabilirsin,ki saten kendileride sana yardımcı olurlar
hakan abi ben den sana tavsıye anadolu yakası ıse yemlı ve rapala ıcın kuzguncuk parkı olabılır sahte olrakda suanda pelıcan 5cmlık rapala kullana bılırsın pasa lımanı radar onu buralar ugrastıgın zaman balık alabılecegın yerlerdır bu arada ıstanbulada hosgeldın
Alperen Beye Sevgil Alperen Bey, Bilgiler ve ilginiz için çok teşekkürler. Karaköy-Eminönü civarını çok gezme şansım olurmu veya istediğim balıkları yakalayabilirmiyim bilmiyorum ama herşeye rağmen İstanbul' u sevdiğimi biliyorum . Antalya ise bir başka güzel . Sağlıcakla kalın.
Vedat Ustamıza Değerli Büyüğüm Sevgili Vedat Bey, Yazdıklarınızı okudum ve verdiğiniz bilgileri kullanacağım. Teorik olarak bir çok şeyi sayenizde öğreniyorum. Herşey için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Alper Beye Sevgili Alper Bey, Ben de hoşbulduk diyim ve teşekkürler ben gelmeden . Bilgiler için teşekkürler. Sağlıcakla kalın. Livarınız dolu, iğneniz keskin olsun.
Mert Arabacı "Palamut ve Çinekop Ustasına" Sevgili Mert, Öncelikle, güzel raporlarını beğenerek okuyorum. Bilgiler için çok sağolasın. Ben de gelmeden hoşbulduk diyorum. Sağlıcakla kal. Livarın dolu, iğnen keskin olsun.
Palamut ve Çinekop Ustasına Sevgili Mert, Ben de umarım ki tanışırız ve kardeşimi de seninle tanıştırırım. Seninle eminim birşeyler yakalarız. Livarından çinekop ve palamut eksik olmasın. Sağlıcakla kal.
Sahil şeridi Balikçilarimizin Dikkatine! Merhaba Balikçi Dostlar Istanbul Sahil Yolu üzeri ( Maltepe - Bostanci Arasi ) Yapilabilecek Balik Avi üzerine Her Türlü öneri Ve Bilgilerinizi Paylaşabilirseniz çok Sevinirim.
Sevgili Mert kardeşim, Zaman zaman tavsiyelerinde Kuzguncuk parkından bahsettiğine şahit oluyorum..ben hemen her hafta 2-3 kez yolumu değiştirip özellikle zargana için parkı yoklamaktayım( iki sene evvel orada bir zargana akınına denk gelmiştim hala o keyfi ve balığı beklemekteyim)..ancak gümüşe sallama yapanlar vede kefalcılar dışında rapala atana hiç rastlamadım..ha bir de yemli çinekop arayanlara da ara sıra rastlamaktayım..ben genellikle öğle saatlerinde geçiyorum oradan acaba günün başka saatlerinde mi rapala deneniyor parkta..bileyim de belki o saatlerde yolumu düşürür balık boğazı terk etmeden bir kaç deneme yaparım. Sağlıcakla kal
SEVGİLİ, ARKADAŞLARIM DEĞERLİ BÜYÜKLERİM ACABA KARAKÖYDE VAPURDAN İNDİĞİN ZAMAN İLERİDEKİ ÇARŞI İÇİNDEKİ BALIKÇIDA UCUZ VE SAĞLAM CARBON KAMIŞ VARMIDIR