arkadaşlar geçengün bogaz sahilinde yürürken kafama çok takıldı bu bogazdaki denize sıfır villalar varya işte onların yüzünden sahilde gezinmek isteyen birçok vatandaşımız malesef denizi göremeden hesapta deniz kıyısında gezintiye çıkıyor özellikle vaniköy ve yeniköy taraflarında neredeyse denizi görmek imkansız inanın uzun zamandır bunun nasıl çözülecegi hakkında çok düşünüyorum ve sonuç olarak aklıma birtek fikir geliyor, bu saatten sonra artık bu evleri yıkmak neredeyse imkansız ama bu evlerin denize bakan kısımları toprakla doldurulabilir ve bu doldurulan yerlerde halk için yürüyüş sahası ve park olarak degerlendirilebilir böylece halk ve deniz arasında kalmış bu evlerde denizin arkasında kalmış olur ve böylece herkes sahilden faydalanmış olur ama bunu ancak belediye başkanı gücü yeterse yapabilir diye düşünüyorum sizin bu konudaki fikir yada düşünceleriniz nelerdir?
Benim düşünceme göre, buna kimsenin gücü yetmez Her şeyden önce, oradaki mal sahiplerinin de hukuki hakları var ve hukukun üzerinde bir kurum zaten yoktur Bu arada bahsettiğiniz bölümler boğazın en dar kısmıdır ve bir de orayı doldurmak ne kadar doğru olur tartışılır Üstüne üstlük oradaki yalılar, bildiğim kadarı ile "sit" alanıdır ve dokunulmazlığı vardır. Özetle Boğaz' ın bu bölümü, ne yazık ki bizlere pek açılacak gibi görünmüyor
mal sahiplerinin sadece arsaları üzerinde hakları var deniz üzerinde hukuki hakları yok ki en azından 5mt kapı önlerini doldurup yürüyüş parkuru yapılabilir... bizde oradan balık tutarız
O kadar ayrıntısını bilmiyorum Ama şunu biliyorum ki, geçen gemiler ancak yalılara teğet geçebilirken, doldurulmuş bölümde, hiç balık tutma şansımız olmaz Maazallah, bir Rumen bandıralı geminin burnuna takılır gideriz