Sevgili arkadaslar ve abilerim; Uzun zamndır almak istediğim makineyi almak üzereyim sizlerin bu konudaki tecrube ve fikirlerinizi almak isterim.İstanbul boğazında istinye-bebek arasında avlanıyorum ve genellikle istavrit ve mevsimine göre dişli (daha yeni yeni) avlıyorum ve genellikle 150 gramı geçmiyorum ve bu avımda emektar banax sx 5000 bir hayli yoruyor beni ve onu beklemeli avlarda kullanmak için kenara kaldırmak istiyorum aradıgım özellikler *bütçe 200 240 TL (üstüne cıkmamam lazım) *mümkün olabildiğince güçlü olmalı boğazın akıntısına karşı 150 170 gr kursun cekerken zorlanmaması yağ gibi sarmasını istiyorum *uzak atışlar için kafa yapısı uygun olsun surf olmasa bile bi sx 5000 gibide olmasın misina sarma kısmı *hafif olsun mümkünse 550 600 gramı geçmesin *rapala ya uygun olsun *ip misina işine merak sarıyorum yavas yavaş bu makineler ipe uygunmudur ? bu özellikler doğrultusunda okuyup araştırdığım kadarı ile iki makine arasında kararsız kaldım gerçi biri diğerinin yeni versiyonu ve arada 30 tl fark var sizce bu farka değermi Yada bunları boşver x makine ikisindende iyi bir seçim olur diyebileceğiniz bir makine varmı 1-) Ryobi applause 6000 http://www.avmarketi.com/asp/product/140295/Ryobi-APPLAUSE-6000-makine 2-) Ryobi ap power 6000 http://www.avmarketi.com/asp/product/152178/Ryobi-Ap-Power-6000-makine
merhaba, Ryobi applause 8000 ve PROSKYER NOSE POWER her ikisinide kullanıyorum. nose power düşündüğünüz ağırlıktan biraz daha ağır ama kullanım olarak akıntılı sularda ve ağır kursun kullanımında daha rahat. internette araştırırsanız, 230-240 liraya bulursunuz.
Ryobi Ecusima 8000 kullanıyorum hem daha hafif hem çok güçlü işini fazlasıyla görecektir. Ben çok memnunum...
Linkteki her iki makina da gayet güzel iş görür; ama sanırım 6000 olanların sarım miktarı biraz daha düşük (emin değilim); 8000 olanlar hemen hemen 1 metre sarıyorlar ona göre tercih yaparsınız... Applause'de yedek kafa mevcut idi; App modelinde ise yok ama 1 bilya daha fazlası var ve Applause'ye göre biraz daha iyileştirilmiş bir model; fiyatı da az daha yüksek haliyle...
App modelini kullanıyorum. Gayet güzel ve memnunum. Diğeri için yorum yapamıcam. Yedek kafası malesef yok. İsterseniz 50 tl firma getiriyor. En önemli eksik bu bence. Alacak iseniz üsküdar yıldıza bakmanızı tavsiye ederim fiyat için...
ceva veren herkese teşekkür ederim oktay abı ; proskyer ve naxo almak istediğim makineler ama malum sürekli at çek te kullanmak iskenceye dönüşebiliyor ağır makine bana sx 5000 kullanıyorum su anda ve 1 1,5 saat sonra kolumu hissetmemeye başlıyorum ayrıca bu iki modelin fiyatlarıda biraz yuksek haluk bey;6000 modellerını secmemın sebebı cok cok fazla misina ihtiyacımın olmadıgını dusunmem 0.30 misina sarmayı dusunuyoum ılk etapta e 15 200 metre fazla fazla yeter altını doldurrum düşüncesindeyim ama bir turda iki makinenin sarım miktarları farklı ise işler değişir tabi soner abi; Makineyi sürekli alışveriş yaptıgım bir siteden alıcam sebebide 100 TL indirim çekimin olması yani kaba bir hesapla applause 6000 malum sitede 225 tl ve bana 125 tl ye gelicek bu sebepten elden almak gibi bir düşüncem yok
ryobi ecusima 8000 vi makineyi tek geçerim.özellikle diğer modellerle fiyat + performans olarak kıyaslarsak kesinlikle ecusima 8000 derim.3 yıldır hem at çek hem beklemeli avlarda kullanıyorum en ufak bir sorun yok.ama ip misina konusunda ecusima işini görmez.ip kullancam dersen naxo dan şaşma derim.diğer alternatif olarakta (fiyatı birazcık pahalı) penn surf blaster 7000 veya 8000 tavsiye derim.
Ecusima daha alt modeldir yalnız; gövde materyali plastik tarzı birşey... İş görüyor tabii ama bu üst modeller metal gövde ve çok daha dayanıklı olduklarını düşünüyorum...
Ryobi Applause 6000 siparişi verdim kargo bekliyorum app power mi applausemi gittim geldim ama örgü misina denemek istememden dolayı yeden kafalı applause seçtim totalde 140 TL ye geldi bana kargo vs herşey dahil
Bu makinayı bende kullanıyorum( appleause ) size tek bir tavsiye misina kılavuz yatağında bulunan rulmana her kullanım sonrası mutlaka bakım yapın makinanın en büyük sorunu bu...
yusuf abı bakım konusunda gözüm gibi bakarım ilk defa bu seviyede bir makine kullanıcam yanlız bazı arkadaslar kafamı karıstırıyor keske 8000 olanını alsaydın dıye tek fark aldıgı mısına kapasıtesı degılmı gerı kalan hersey aynı dıye bılıyorum
Bu misinalar nasıl kullanan varmı tavsiye edermisiniz? Şuan diğer makinemde (banax sx 5000) powerline classic 0.30 mm sarılı (oltıya 7 tl ye sardırmıstım zorda kalınca ve sahıldekı bırcok oltacının bu ısınayı kullandıgını gordum) misina cok yumusak ve esnek gam olayı sıfır ama fazla esnek oldugundan balıgın vurdugunu anlamıyorum bu yuzden bıraz sert ama gam yapmayan bır mısına tavsıyesı beklıyorum http://www.spotbalik.com.tr/Super-High-Tenacity-Ebruli-1000mt-026-045mm-arasi,PR-28778.html http://www.spotbalik.com.tr/Tritanium-Surf-Salt-Water-Misina-1750mt-028mm,PR-31755.html