Başlıkta da belirttiğim gibi boğazda kullanmak icin misina tavsiyeleri istiyorum. 1-)Kurşunlu rapayala beden yapmak icin misina? 2-)İstavrit, Çinekop Çaparisine beden yapmak icin misina(genel olarak kalınlık belirtmeden marka model olarak kalıklık belirtiliceksede kullandığınız kalınlıkları)? Simdiden bilgi paylaşımında bulunanlara tesekkur ederim. NOT:Başka bi konu olarak boğazda kullanmak icin surf misina arayanlara Daiwa Tournament Fosforlu 0.31 tavsiye edebilirim. Gercekten az gam yapıyor ve suna kadar 175 gr kadar havada patlama vs. olmadı sorunsuz bi şekilde şoksuz olarak kullanmaktayım.
ben de bu konunun takipçisi olacağım... makinaya sarmak için 200gr kurşun atabilecek örgü misina tavsiyelerini bekliyorum
0.26 savegear ip misinayi 200-250 gr agirliklarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. 0.28 herhangi bor misinayida capari icin kullanabilirsiniZ. Rapala bedeni içinde çeşitlii görÜnmez japon misinalar var onları kullanabilirsiniz. Marka aklıma gelmiyor.
savagear ın çekerine baktım 0,26 nın ki 17kg... kıyıdan tutacağım en babası 500 gr lüfer olur herhalde... 200 gr lık kurşun misinayı patlatmayacak kadar kalın... balığı çekebilecek kadar ince olsun yeter... mesela 0,22 ya da 0,16 alsam kurşun misinayı patlatır mı?
Boğazda kullanmanız gereken örgü kalığınlığı 0,12mm (ideali) (10lb=4,5kg), 0,08mm'ye (3lb=1,4kg) kadar düşürdüm ben. 0,10mm (8lb=3,5kg) kullanan arkadaşlarda var. Grupta kullandığımız ve memnun kaldığımız örgüler Stren ve Spiderwire. Tabiki sonuna uni knot ile 0,24/0,26mm örgüden şok yapıyoruz. Rapala bedeni için 0,26 veya 0,28mm oscar invisiline kullanabilirsiniz.
İpten ipe nasıl sok yapıyorsunuz? Atarken parmağa zarar vermiyor mu? İpten normal misinaya şok yapsak keser mi?
örgünün sonuna normal mono misinadan şok yapınca (0,38/0,40mm) bir süre sonra mono çürüyor ve kopmalar başlıyor. Aşırı yüklenmede kopabiliyor. Örgüden örgüye şok yaptık ve bütün arkadaşlar rahatladı. Takım bırakmıyoruz denizde. Uni knot ile birleştiriyoruz. İnce örgü için 8 loop, kalın örgü için 5. Mono ile atışımda deri parmaklık yırttım örgü şokta kesinlikle parmaklık kullanın.!
sizin bahsettiğiniz 0,22mm örgüleri Ege'de 100m derinliklerde tekneden yemli avında, 0,26mm örgüler değilsede 0,28-0,30mm leri jig ile büyük balık avında kullanıyoruz! Uzak atmak istiyorsanız 0,10'lara düşeceksiniz.
Ceyhun abi. Cehaletimi bağışlarsan uni knot, 8 loop terimlerini açıklarmısın. Düğümün adımı misina kalınlığımı çözemedim. Sanal ortamda anlatılmak istenen şeyler tam anlaşılmıyor sen de bilirsin. Bilene göre kolay da bilmeyene çok zor geliyor Bilgi için teşekkürler. İpten ipe şok deneyeceğim ama biraz cesaet toplamam lazım 15 gr sahteyi atarken acıtıyor meret. Parmaklık olsa bile 200 gram atarken milimetrik hata parmağı lüfere yem yapar cyrr :hungry:
birincisi atışı korkarak yaparsan illaki bir sorun olur zaten İşin şakası merak etme sorun olmaz 220gr hatta 300gr bile attık. Sonuçta öndeki örgü 0,26mm. Cengiz balıkçılıktaki güderi parmaklıkları, ve Ergin balıkçılıktaki deri parmaklıkları kullanabilirsin. Hafif bol gelen kısımlar olacaktır parmaklıkta, dikiş ipliği ile bol gelen kısımları daraltırsın. Uni knot resim olarak paylaşmıştım. Kalın ve ince örgüyü uçları ters yönlere bakacak şekilde üst üste koyuyorsun. Önce ince örgüyü ucundan tutup bir halka oluşturup kalın örgünün üzerine 8 kez doluyorsun. Aynısını kalın örgü ile 5 kez yapıyorsun. Buradaki mantık kalın örgüyü 5ten fazla dolarsan düğüm kaba durur ve misina klavuzlarına takılma yapabilir. En son iki örgüden tutup düğümleri birbirine oturtuyorsun. Çok küçük bir pay vererek uçları kesebilirsin.
Ceyhun abiye sonuna kadar katılıyorum 0.28 0.30 monodan sonra 0.12 örğüyle atış yaptıktan sonra anladımki uzun süre amelelik yapmışım.Kalınlığı düşürüp sürtünmeyi azaltmadıktan sonra hiç bir anlamı yok.0.28 örğüyle adamda asmayacağımıza göre ilk aşamada 0.12 candır...