İstanbul Boğazı. Motorcunun Güncesi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tamer dursun tarafından paylaşıldı.

1. tamer dursun

tamer dursun Tamer Dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Yeni Ekipman vede yenikapıdaki olta kullanmadaki stajdan sonra 9 temmuz pazar öğlene doğru Atladım motoruma düştüm boğaz yoluna.

Karaköy ve Kabataş kıyılarını pek tutmadım oltacılar her şeyi denemelerine rağmen boş çekiyorlardı. Tekrar yola revan olup arnavutköy kazıklı yoldaki burunu motordan inmeden gözlemledim gene yokbişey. Batım kontağa yola devam

Aşiyandaki Oltacıların teklemelerine şahit olunca burası müsait deyip karar kıldım. Veee il avım başladı.

Bunlar ikinci atışımca ince takım 50 Gram kurşunla yakaladığım sardalyalar

aynı takım la devam ettim.

SARDALYALAR

İSTAVRİTLER

İZMARİTLER

MEZGİTLER

BİR KIRLANGIÇ YAVRUSU

BUDA TOPLU HALDE

Çok lezzetliydiler. Bu hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum

Tamer Dursun

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Kırlangıç yavrusu çok minikmiş.

Kraçalarda öyle.

.

Bizler

Yasal zorunluluk ve Etik olarak

bu büyüklükteki yavrucakları yakalamıyor ve mümkünse zarar vermeden geri salıyoruz.

Gerekli özenin gösterilmesini rica ederim.

Son düzenleme: 10 Ağustos 2009
  3. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn International V 50VSX
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    keşke o kırlangıç yavrusunu bıraksaydınız geri. 10 kg oluyorlar çünkü...

4. simendifer

simendifer Sennur

Tamer bey merhaba,

Öncelikle güzel geçen av gününüzden daha iyilerini de yaşamanızı dilerim. :)

Tamer bey, biz amatör balıkçıların da, aynı ticari balıkçılar gibi uyması gereken kurallar var. Bu kurallara göre, alan yasakları, balıklar için boy ve ağırlık limitleri ve zaman yasakları konulmuştur. Bundan sonraki avlarınızda siz de bu konuda hassasiyet gösterir ve kurallara uyulması konusunda bizlere destek olursanız seviniriz. Amatör balıkçıların uyması gereken kurallarla ilgili olarak daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz, bu linke tıklayarak 2/2 nolu amatör balıkçılık tebliğini inceleyebilirsiniz. Bundan sonra yayınlayacağınız raporlarınızın da tebliğe uygun olması konusunda hassasiyet göstermenizi rica ederiz.

Anlayışınız ve hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür eder, keyifli paylaşımlar dilerim. :)

5. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Haklısınız. keşke evet keşke bana değilde başka bir bilinçli balıkçının oltasına takılsaydı.

Balığı tuttuğumda ne olduğunu tam kestiremediğimden iğneği çıkarırken bile pense kullandım. (etraftaki balıkçılara ne olduğunu sorduğumda ki bunlar sanırım yılların balıkçısı) bunun kırlangıç olduğunu ve etinin lezzetli olduğunu söylemeleri idi.

Aksam olup toparlandım. bindim motoruma eve geldim. Tam girişte Mahalleden sevdiğim saydığım Murat abiyle karşılastım. Ooo büyük balıkçı varmı bişeyler dediğinde gururla tuttuğum balıkları ve "kırlangıcıda söyledim. Tepkisi ne kadar olduğuydu. elimle şu kadar deyınce keşke salsaydın o balık 20 senede ancak avlanacak boya geliyor üstelik bu balık nesli tehlikede olan balık diye söyleyince. Bir anda keşke dedim bugünde bugünde eli boş dönseydim. ama artık geri dönüş yoktu.

Balıkları pişirdim kırlangıcıda sofrada bir türlü elim gitmedi. Ben bunu yapmamalıydım dedim Benki askerde daha badem halindeki kayısı ağacına saldıran askerleri silahla durdurmuştum. (abartmadım).

Evet Bu kırlangıç benim oltama geldi. Ama kendinden sonraki bütün yavruları ve tutulmaması gereken balıkları kurtardı. En azından benim oltamdan ve gördüklerimden.

Siteye resimleri atarkende böbürlenmek için değil ibret olsun diye koydum.

Artık hayatım boyunca en büüyük avım bu bebek kırlangıç olacak. Benim için kendi küçük ama hatırası büyük olan

saygılarımla

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tamer Üstadım!!!
    kim yapmadım etmedim derse zaten yalan söyler. hepimiz böyle şeyler yaptık. okuduk bilinçlendik. ve avları belli bir sevıyeye getırdık. çok tartıştık insanların demedikleri kalmadı. zannederim sizde biraz daha çaba ile daha bilinçli avcılık olayına gireceksınız.
    Beşer her zaman şaşar cümlesinden hareketle. olabilir boyle şeyler. Bundan yıllar önce sirküleri bilenmi vardı. uygulayanmı yavaş yavaş bilinçlenme başladı ki. buda insanların çevre ve doğa bilincinin artmasıyla.

Adminem sennur gerekeni yazmış zaten bize prf.ken bile yapmadığını bırakmadı. ve belli bir kalıba soktu. o yüzden şanslısınız. böyle güzel insanlarla beraber olduğunuz için.bizimle bir arada bulunduğunuz için. ana parola

KÜÇÜK BALIK YOKSA BÜYÜK BALIKTA YOK..

Sevgiler.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tamer merhabalar,

sabah saatlerinde “Vira Bismillah” başlıklı konuna, yeni takımlarınla ilgili;
    “Tamer hayırlı-uğurlu olsun. Güzel avlarda kullanın.
    Takımların balıklarla süslenmiş halini de görmek isteriz.” diye not düşmüştüm.

Aradan fazla zaman geçmeden bu raporunu görünce yıkıldım üzüntüden. Düşündüm, önceki yazdığımı sileyim zira, Tamer bu iyi dilekleri hak etmedi. Sonra... niye bilmiyorum, vazgeçtim de yazdıklarım öylece kaldı…

Bana, avcısını şikayet eder diye, dönüp-dolaşıp kırlangıca baktım mahzun- mahzun. Bir ses bir işaret alamadım ama, ama sanki O da memnundu halinden. O da bir avcıyı yüreğinden yakalamış ve sevinç içerisindeydi. Hiçte öyle kederli ve mahzun değildi. Hiçte öyle ölü değildi. Anladım işte, işte şimdi anladım yavru kırlangıcın ne büyük balık olduğunu, ne yaman bir avcı olduğunu.;)

“Artık hayatım boyunca en büyük avım, bu bebek kırlangıç olacak.” diyen bir avcıyı kendine meftun ettiğini, O’nun da yüreğinden, O’na yakalandığını anladım. Bir yavrucak kırlangıç, bir “büyük insanı” taa can evinden vurdu da, O’nun bütün hayatını onurlandırmaya vesile oldu.;)

Teşekkürler sevgili Tamer, çok teşekkürler bebiş kırlangıcın babası.

Selam ve saygılarımla. ;) :) :)

8. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    resım kötü ondan emın degılım ancak,
    bu balık buyuk ıhtımal kırlangıç degıl
    egede cıkıyor bu tür, ıstanbulda ılk defa duyuroum cıktıgını, böyle kanatsız barbun / kırlangıc bozması bır balık , yerel de bır adı var ama hatırlayamadım,
    balıkçılar satıyor çok ucuza gıder çeşmede, tadı çok yavandır. yıyecek bır balık değildir,

Son düzenleme: 10 Ağustos 2009
  9. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Arkadaşlar recm'ime fetva çıktı anlaşılan. Ben suçumu zaten kabul ve tasdik ettim. Ama asla doğru yapmadım ve pişmanım.

Genede infazımın hükmünde icracı olacaklar. Lütfen eli benim gibi kirli, olmayanlar tarafından taşlanayım

saygılarımla

10. simendifer

simendifer Sennur

Yerel dediğiniz ad, "öksüz" olabilir mi? Ama o da bir kırlangıç türüdür. ;) Ya da "derviş balığı" diye duymuşsunuzdur ama o da kırlangıcın yerel bir ismidir. Daha da pek çok ismi var yerel olarak kullanılan. Kısacası yukarıdaki balık kırlangıç balığı ve İstanbul'un pek çok yerinde, ama özellikle de Üsküdar, Maltepe, Pendik civarlarında sıklıkla oltanıza takılabilir.

11. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Kulakları vardı ben iğneyi çıkarırken kestim iğneli yada zehirli olabilir diye

12. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bir tahminde buluna bilirmiyim Motorunuz kırmızımıydı .. Akşam yemeği çıkmış ...

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Bu sözlere gerek var mı, güzel kardeşim?:rolleyes: :)

Kimse kimsenin vicdan bekçisi değil. Erdemli davranışınız ve anlayışlı yaklaşımınız bizler için fazlasıyla ikram oldu. Engin gönlünüz müsterih olsun lütfen.;)

O güzel gönlünüzde bize de yer var mı?:)

14. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Bu sözlere gerek varmı..? Evet var. Var çünki; Bir daha ne ben, nede başkası benim gibi tuttuğu balığın ne olduğunu bilmeden onu kovasına koymasın salsın denize. Şimdi bir lokma kendi yiyeceğine zamanı gelince ailece doyana kadar yesinler.

Gönül meselesine gelince. Estafurullah. Siz bu gönlü içine girilesi saydıysanız. Gönül neylesin şükürden gayrı.

15. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Bugün boğazdaydık Apartman komşumuz ergil abiyle pek verimli değildi 9 istavritle döndük Bebek sahilinden

16. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim
    Yer :Galata köprüsü
    Tarih :5 aralık 2009
    İstavrit takım : Çapari 10 lu yeşil floş
    Çinekop takım : 3 iğneli hırsızlı takım
    kamış : Lineffe
    makine : pelikan
    Saat : 19:30-03:00 arası

17. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

ne güzel bir yorumdur bu :) balıklarda gayet iyi afiyet olsun..

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzellik, Senin gözünde sevgili Hüseyin. Senin güzel gönlünde. Aylar öncesinde yapılmış bir nacizane yorumu değerli bulup yeniden dikkat çekmen çok daha güzel.

İnce, munis bakışın bu kardeşini pek sevindirdi. Teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle.:)

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kırlangıç gerçetende ufakmış ama diğer avlar iyi.. ben 1 kiloluk kırlangıcı bile suya geri salıyorum.

20. tamer dursun

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    özelden söylerim

evet ufaktı ama bir o kadarda buyuktu kendinden sonraki ufaklıkları kurtardı.

tabi bizide balıkçı yaptı kafadan balli nin dediği gibi. buda en son avım sarıkanat ve istavritlerden belli olmuyormu sağolsun kırlangıçta sizlerde