istanbul boğazı spinle av

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında donvitomerto tarafından paylaşıldı.

1. donvitomerto

donvitomerto Mert

Favori Kamış:
    Okuma V System
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    En İyi Avı:
    43 cm Lüfer
    Merhaba herkese, spinle boğaz da at çek yapmak istiyorum, ilk defa deneyeceğim, sıyırtma kurşun rapala, ya da kaşıkla denemeler yapacağım, farklı forumlarda görmüştüm sanırım bu yöntemle tutanlar olmuş, ancak mera konusunda tabi kimse paylaşımda bulunmuyor, nacizane görüşlerinizi alabilir miyim, tam lokasyon verilmese de sadece bu yönteme uygun bölge şartları yaklaşık olarak nedir, ayrıca kaşık vs ile attığımız zaman dibe inmek gerekiyor mu ? biraz acemi olduğum için değerli görüşleriniz çok önemli, herkese teşekkürler iyi avlar.

2. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Modaya uyayım diyorsunuz yani :)
    Yanlız balık bu şekilde yazarak tutulmuyor uğraşmanız lazım, mesala ben hergün iş çıkışı bir yerleri yoklarım ;)
    Bıkmadan usanmadan yorulmadan sıfır çekmeden olmaz. Kimse size mera söylemez bu biraz hazıra konayım gibi olmuş kusura bakmayında.

3. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Furkan Bey, yaptığınız şeyler doğru ancak dediklerinize katılamıyorum. Herkesin sizin gibi iş çıkışı vakti olmayabilir. Ayrıca bazı şeyler, öz bilgiler, püf noktalar; yapılan pratikle, verilen uğraşla öğrenilemeyecektir. Mert Bey de tam olarak meranın söylenmesini istememiş, meranın yapısının nasıl olması gerektiğini öğrenmek istemiş. Benim anladığım bu tabi. Saygılar, yanlış bir şey söylediysem özür dilerim.

4. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Taktikleri sen ver o zaman dostum. Madem bana alıntı yapacak kadar bilgilisin.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Önce Mert'i sonra Emre'yi iğnelemişsin. Bu sözlere gerek var mıydı?
    Gayet saygılı ve iyiniyetli ifadelerin karşılığı böyle olmamalı Furkancığım.:)

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Mert kardeşim, boğazda ve marmarada şu sıralar spinle güzel av haberleri geliyor.Henüz ben yapmasamda çevremizdeki dostlarımızdan haberler geliyor.Öyle sıyırtma kurşuna falan gerek yok, direkt spin takımınıza sahteyi takın, açık renk ve gece iş yapan sahteleri alacağınız yerden size tavsiye ederler, benim tavsiyem 13,5 cm.lik olur.

Mekan konusuna gelince, oturduğunuz yeri bilmiyorum ama İzmit körfezinden başlayarak Anadolu yakasında Pendik, kartal, Maltepe, bostancı, moda, salacak, Üsküdar ve çubuklu spin avında gözde yerlerdir.Avrupa yakası için bir şey diyemeyeceğim ama aynı koşullar sanırım orası içinde geçerli olur.Mümkün olduğunca karanlık ve sessiz mekanları tercih edin, umarım bu bilgiler işinize yarar, merak ettiğiniz başka bir konu olursa bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.Keyifli ve bereketli spin avlarınız olur inşallah. :thumb:

7. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    23 yasindaki bir genc icin cok iddiali sozler bunlar, biraz yavas gelmeni tavsiye ederim kardesim. iyi bir avci olabilirsin ama unutma ki kibir cok tehlikelidir ve hatta senin gibi genc arkadaslar icin cok daha fazla tehlikeli olabilir. Karsindaki kisinin 35 yasinda oldugunun farkindasindir umarim. Bu uslupla devam edeceksen bence yanlis yerdesin..

Mert bey, sorunuzun cevabina gelince size Istanbul'da oldugum zamanlarda ozellikle yilin bu zamanlarinda (ki bu durum Mayis'in son haftasina kadar surerdi) cok guzel ve zevkli spin avlar gerceklestirdigim bir merami ozel mesaj olarak gonderiyorum. Belirttigim yeri mutlaka degerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu arada bu merada yaptigim avlar fazlasiyla zevkliydi cunku ip misina, rapala ve rapala klipsi disinda hicbir agirlik, top, spirolino vb seyler kullanmadan avlaniyordum. Hatta size bir guzellik daha yapayim bu meradaki en etkili rapalayi da soyleyeyim: Yozuri Crystal Minnow C4 11 cm. Renk kodu C4 yani sirti siyah olan. Bu arada yanilmiyorsam bu rapala Furkan kardesimizin avatarinda kullandigi rapala :) Size simdiden keyifli avlar dilerim..

MESAJIMDAKI DILBILGISI HATALARINDAN DOLAYI FORUMDAKI TUM DOSTLARIMDAN OZUR DILERIM. ANCAK SU ANDA YURTDISINDA OLDUGUMDAN VE KULLANDIGIM BILGISAYARDA TURKCE DIL SECENEGI BULUNMADIGINDAN ISTEMEYEREK DE OLSA BU SEKILDE MESAJ YAZABILDIM. BU KONUDA VERDIGIM RAHATSIZLIKTAN OTURU AFFINIZA SIGINIYORUM.

8. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Mert bey ozel mesaj istemini engellediginiz icin size ozel mesaj gonderemiyorum. Ayarlarinizi duzenledikten sonra bana bir ozel mesaj atarsaniz size verdigim sozu yerine getirecegimden emin olabilirsiniz. Keyifli avlar dilerim..

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yeni üyeler belli bir süre özel mesaj atamıyor maalesef, tekrar sizin kontrol etmeniz gerekiyor.

10. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Furkan haklı, eskiden balık emek harcayarak, zaman ayırarak, boş dönülerek yakalanırdı. Şimdilerde herkes hazıra konma peşinde, nerede balık hemen söyleyin biz de gidelim. Böyle bir balıkçılık yok. Biraz emek hırsızlığı oluyor. Ben yıllardır sırf bu yüzden bu ve bunun gibi sitelere yazı yazmayı bıraktım. Çünkü eline olta alan balıkçı oldu. Bu sözlerim doğrudan bu konuyu açana arkadaşa veya diğer mesaj atan kişilere değil yanlış anlaşılmasın genel anlamda bir bozulma var.

11. horcan78

horcan78 horcan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider,Okuma V System
    Favori Makine:
    Penn Affinity,Okuma Blue Hawk,
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Peygamberimiz bile bana bir harf öğretenin kölesi olurum demiş.Adam mera istememiş belliki yeni başlıyor acemilik hepimiz yaşadık..
    Daha kullanacağı malzemeyi tanımıyor bilmiyor,öğrenmek istiyor...Yukardaki bir forumdaşın belirttiği gibi kibir tehlikeli ve kötüdür.
    Konuyu açan arkadaş ve karagümrükten yazan arkadaş oldukça saygılı iyi niyetli.Gerek yok bu agresifliğe ....arkadaşın yazısında hazıra konmak felan yok.Malzemesine göre bölge sormuş Tarabya emirgan arası dene der geçersin misal...Büyütmeye gerek yok

12. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Mera dışındaki herbiLgi payLaştıkça güzeLdir..

13. korayandroid

korayandroid Koray

Yani diyorsun ki herkes senin geçtiğin yollardan geçecek, sıfır çekecek öyle mi?

14. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    :thumb: :thumb: :thumb:

15. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Acemilikte insan neyin ne olduğunu kestiremiyor. Boş yere debelenip duruyor. Bir süre sonra da çoğu bıkıyor. Hepimiz yaşadık bunları. Bence de denenmesi gereke hava-su şartları, kabaca mekanlar, sahteler vs değinilebilir. Keşke İstanbulda olsaydımda birşeyler paylaşabilseydim. Maalesef tecrübem yok.

16. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    45 cm-1kg kofana,2.2 kg Torik, 12 kg sazan
    Herkese merhaba,

Öncelikle şunu belirtmek isterim, konuyu açan arkadaşın yazısını tekrar tekrar okudum, arkadaş kesinlikle bana mera verin dememiş. Sen aylarca uğraştın mera buldun şimdi bana ver de ben tutim anlayışını buradan çıkaran insan gerçekten fesatlık sınırlarını zorlamış demektir.

Bir amatör balıkçıya göre gayet de talep edilebilir bir yardım isteğinde bulunmuş arkadaş. Bu forumun da amacı bu değil mi?

Forumun, resim atıp ego tatmin etmek için kullanan arkadaşlardan ziyade, tecrübe ve bilgi paylaşımına açık arkadaşlar ile dolması dileğiyle.

Ceyhun abiden, Vedat abiden, Onnik abiden ders alın biraz.

Saygılarımla,
    Enes

17. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Bence öyle, azimin sonunda zafere ulaşınca alınan zevk harika.

18. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:

Sorma reis, neyse boşver. Biz balık tutmaya devam edelim.
    Rapor koyunca herkezde bir kıpırdanma rapor yokkken herkez evinde sıcak yatağında.
    Artık sosyete balıkçılığı var emek harcamadan ALOO emre nerden aldın balıkları geliyommm hhehhe :)
    Bundan sonra rapor yok. Akşama görüşürüz.

19. donvitomerto

donvitomerto Mert

Favori Kamış:
    Okuma V System
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    En İyi Avı:
    43 cm Lüfer
    Herkese tekrar merhaba, önerileriniz ve eleştirileriniz için çok teşekkür ederim. Emin olun hazıra konmak gibi bir niyetim bulunmuyor. 35 yaşındayım daha 7-8 aydır bu hobiyle severek ve isteyerek ve çok zor zaman ayırarak uğraşmaya çalışıyorum, zira 18 aylık bir oğlum var ve zaman ayırmak oldukça güç oluyor, tabi hanımdan izin alabilmekte ayrı bir mesele :) Her fırsatta kendimi balığa giderken buluyorum diyebilirim. O kadar ki oldukça alakasız yerlere bile sadece pratik yapmak amaçlı spin le gidiyorum.

Değerli bir arkadaşımın yardımlarıyla Surf kamış ile kuleliden mevsiminde çinekop-sarıkanat tutmaya çalıştım, acemi olduğum için tabi az ama öz tutuyordum, her defasından tadı damağımda kalıyordu, 1 kere büyük usta vedat abayoğlu'nun yanına gitme şansım oldu ve harikaydı:) mevsim geçince, ne yapabilirim diye düşündüm ve istanbul çevresinde levrek tutabilir miyim düşüncesiyle spin kamış almaya karar verdim, üsküdar cengiz balıkçılktan saolsunlar çok yardımcı oldular okuma kamış ve okuma trio 40s makina aldım riva-selimpaşa-rumelifeneri-anadolu yakasında bazı yerlere ( tamamen pratik yapmak amaçlı ) halen gidiyorum.

Benim öğrenmek istediğim meradan ziyade özellikle spin avı için uygun şartlar nelerdir, doğru teknikler nelerdir, bir nevi teorik bilgi, pratiğini yapmak tabi ki benim sorumluluğumda. Web de bir çok forum, kaynaktan bilgileri okumaya çalışıyorum, sanırım kafam da biraz karıştı :)

Özetle kimsenin merasında vs gözüm yok, sadece deneyimli balıkçı arkadaşların deneyimlerinden faydalanarak kendimi geliştirmek ve kısmet olursa kendi av raporlarımı burada yayınlayabilmek.

Herkese kısmetli avlar dilerim, teşekkürler iyi günler.

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    +1:thumb: :thumb: