Arkadaşlar raporlara bakıyorum ama kimse bişey yazmıyor... Kimse balık tutmaya mı çıkmıyor yoksa balık olmadığı için mi yazmıyor anlamış değilim... En azından balık olsada olmasada o günün raporlarını paylaşırsak iyi olucak diye düşünüyorum... Bir çok arkadaş gibi bende burdaki raporları takip ediyorum ama son zamanlarda takip edecek bi rapor bile bulamıyorum... Bu konuda biraz hassaz olabilirsek herkese faydalı olur.. Saygılar..
merhaba arkadaşım, istanbul boğazı dahil hiç bir yerde kaale alınacak av olmuyor. havaların sıcak gitmesi, balıkların göçe başlamamasına neden oldu. hatta balıklar karadenizde kuzeye çekildi, bazı söylem ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem ama sarıyerli balıkçılar balıkların boğaza girmelerine fırsat vermeden avlıyorlarmış.Bir çok kişinin söylemi ve benimde tespitimdir ki şuan balık yok varsa da derinlerde kıyıda av verimi çok ama çok düştü ki tekne ile çıkanlar bile 1 veya 2 lüfer yarım kiloya kadar istavrit avlayabiliyorlar. En son avım 1 ay önce 35 cm boyunda bir mırmırdı son 1 aydır olta takımı zaiyatı hariç elime hiç bir şey geçmedi Allah işimizi gücümüzü rast getirisin. Hayırlı avlar. Bu konu güzel bir konu bakalım diğer ustaların tespiti nasıl olacak. Herkese saygı ve sevgiler.
Boğaza girişte balığın önü kesiliyormuş diye bende duymuştum tabi doğruluğu tartışılır.. Bende yaklaşık 1 ay önce gittim boğaza... En son 2 tane istavritle günü kapattım onlarıda gelirken geri saldım yani elimiz boş döndük... 2 hafta öncede Karaburunda bi kaç deneme yapmak için gittiğimde biraz kalabalık vardı ve balık alanlarıda görünce bende şansımı denemek istedim... 1 tane 45 cm lüferle eve döndüm.. Tabi boğazın geçen seneki bereketini hiç bişey tutamaz..
SABIRLI OLUN LÜTFEN....! biraz bekleyin insanlar balık tuttular,ya da tutamadılar ve yoruldular.....amatör balıkçılar devlet memuru değilller ki , hemen eve gelip rapor yazsınlar.Adam yorgunluktan helak olmuş, bi nefes alsın, biraz bekleyin....Ya da siz çıkın balığa ve bu serzenişinizi yapmayın, balık varmı yokmu siz belirleyin ve insanlara siz aktarın beklediklerinizi. Sabırlı olun lütfen....!
Doğan bey; 1. benim bahsettiğim bugünlük bişey değil yaklaşık 2 aydır kimsenin bişey yazdığı yok. 2. Kimseye eve geldiğiniz gibi elinizi yüzünüzü yıkamadan rapor yaz dediğimizde yok 3. Balığa çıkıyor olsam zaten rapor yazarım arkadaşları bildilendiririm bu konuda! Bana sabırlı olun demişsiniz ama sizin bu telaşınızın nedeni nedir anlamış değilim. Bence siz biraz sabırlı olun gelen raporlara bakın yada yazmak istemiyorsanız yazmayın!!! Lütfen....!
Evet sabırlı olmalıyız, Açtığınız konuda, bu sitedeki üyelere ve misafirlere, size rapor yazmalarıyla mükelleflermiş gibi davrandınız ve neden rapor yazmadıklarını sorguladınız. Bu şekilde insanlara hükmedermiş gibi davranmanız yerine daha kibar ve sabırlı olmanızı belirttim sadece. Hemen cellallenmeye gerek yok. Yeni geldiğiniz bir platforma ve büyüklerinize saygılı olmanız gerekir. En kısa zamanda ve en keyifli balık avlarının sizinle olmasını dilerim, Saygılarımla,
Kimseye hükmedermiş gibi davranmadım sadece biraz sitemkarım. ben yıllardır bu siteye bakarım ve yorumları takip ederim. daha önceki üyeliğimin şifresini unuttuğum için ve site yönetiminin şifremi mail adresime göndermediği için yeni kullanıcı adı alma gereği duydum. Kimseye ne burda nede diğer sitelerde zorla bişey yaptırılamaz. Celallenme diyorsunuzda ilk yorumunuzu yazdığınız 110 kişi konuya bakmış ama kimse bişey yazmamış siz neden böyle bi msj yazma gereği duydunuz merak ettim. Bu arada söylemeden geçemiycem benim herkese saygım sonsuzdur. Yaşa değil karaktere saygı duyarım hepsi bu.
Karakter sizde de vardır mutlaka, size olduğu gibi saygımız herkeze ve her zaman,....raporlar insanların istekleri, zamanları,ekipmanları ve becerileri doğrultusunda yazılabilir ancak, üç beş tane gelmeye başladı zaten, sabırlı olmaktan kastım buydu.... bu iş kıyıda da böyledir..! en güzel ve keyifli avlar sizinle olsun. Saygılarımla,
Beyler kısaca özetlemek gerekirse boğazda tüm meralar gece av vermekte. Ve kimse bunu paylaşmıyor. Av raporlarına göre hareket etmeyin bence çıkıp kısmetinizi arayın.
Rapor rapor rapor. Şuan tek tük balık var. Mesela 3 saatlik balık avı maceramda sadece 1 adet istavrit alabildim dip oltamda vuruş bile yoktu.