İstanbulda yaşayan balıkavı.net müdavimlerine duyurulur.Aşağıdaki haber dikkatimi çekti burada yayınlayayım istedim. Bol şanslar... İstanbul Boğazı'nda süren istavrit akını amatör balıkçıların yüzünü güldürdü. Amatör balıkçılar, sabahın ilk ışıkları ile sahillere akın ettiler. BALIKÇILARIN YÜZÜ GÜLDÜ İstanbul Boğazı'nda yaşanan istavrit akını fiyatları düşürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hal Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son günlerde İstanbul Boğazı'nda istavrit akını yaşanıyor. Balıkçıların yüzünü güldüren bu akın nedeniyle istavrit fiyatları da düşüş gösterdi. Yaklaşık 15 gün önce kasası 110 TL olan istavrit, kasa fiyatı 12,5 ile 25 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.
Gerçektende doğru ama abi 3 hafta önce yem alırken istavritin kilosuna 15TL istiyolardı dün aldım daha tap taze istavrit kilo olmuş 2,5 TL olur şey değil
Kimi Ustalar derki ;İstavrit aktığına göre lüfer geçti bitti ,çinekop ile beraber istavrit arkadan arkadan ilerliyor Kimi Ustalar derki ;Dafa esas lüfer akmadı ,bunun arkasından geliyor .Ama bundan sonra ölü yemi lüfere yedirmek daha zor olacak Sizin yorumlarınız nedir arkadaşlar ???
Artık lüfer beklemek hayalcilik olur, lüferler geçti ve gitti. Bu zamandan yılbaşına kadar iri istavrit ve küçülen çinekopların zamanıdır. Ayrıca havaların sıcak gitmesi yüzünden Karadeniz'de kalan palamut da artık akmaya başlar. Önümüzdeki günlerde istavrit azalacak ve özellikle çinekop olacaktır.
Bende böyle düşünmekle beraber ,Ustalarım hala Sarayburnunda günde 10-15 lüfer deviriyor ...Hem balıklar maşallah tuğla gibi ,biz hafta sonu 3 saatte 3 tane aldık ...Ataköy önünden balık haberleri geliyor...Bunlar mera balığı değil yoksa her gün üstüe otururduk ...Umarım biraz daha lüfer tutmaya vaktimiz olur
İstavrit tutacağım anadolu yakasında bildiğiniz sakin çok kalabalık olmayan yerler varmı.(Çubuklu hariç) Yarın sabah istavrit tutmaya gideceğimde saat kaçta gitmeliyim.
Dün sabah 06,00 da paşalimanına gittim istavrit tutmaya bütün denemelerime rahmen tık yok saat 08,00 civarı üsküdar radarın oraya gittim istavritin i si yok herkes kalender çok iyi istavrit yapıyor diyor.Bende rapala ve kaşık denemeleri yaptım ama tık yoktu dün.o kalabalıkta tutulan balık 2 tane lüfer o da sabah 05,00 civarlarında tutulmuş.