Herkeze merhaba, Kısmetse yarın İstanbul Boğazında tekle ile Palamut avına çıkmayıplanlıyoruz. Fakat geçen sene bir kaç denememizde şans yüzümüze gülmediği için birşeyleri yanlış yaptığımı düşünüyorum. Av için Palamut çaparisi kullanmayı planlıyoruz. Forumlarda okuduğum kadarıyla ip beden ile çapari arasında konulacak olan 3 lü fırdöndünün altına 200 - 500 gr arası bir ağırlık bağlıyor ve çarapirinin ucuna kurşun bağlamıyoruz. Fakat okuduğum bazı forumlardada Boğazda hiç bir şekilde ağırlık takmamız gerektiği söyleniyor. Tam bir şemada bulamadım onun için sizlerden yardım istiyorum. Tam olarak nasıl bir takım hazırlamam gerekiyor. Bunun için inceleyebileceğim herhangi bir şema bulunuyormu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Balığın suyuna göre değişir olay İlk olarak su üstü çaparisi yaparak başla hiç kurşun takma epey uzun süre denemek lazım kollar uzayana kadar arkasından zannederım sana fikir verebilir şuraya bir bakıver istersen http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=16473 sevgiler