istanbul boğazının ortasında baba levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    c.tesi akşamı arkadaşlar ile buluşup biraz sohbet muhabbet derken gece baya geç olmuştu. saat 2:30 gibi eve geldim. sanırım kahveyi biraz fazla kaçırmış olacam ki eve geldiğimde hiç uykum yoktu. eee malum yarın da pazar. zıpkıncılık yaptığım zamanlarda takip ettiğim birkaç forum vardı.

konulara baktıkça içim açılıyor, ülkenin her yerinden gelen levrek haberleri ile vakit geçiriyordum. ben de ahhh ahhhhh diye iç geçiriyordum. 'nerde bizim istanbulda levrek...'

neyse levrek yoksa lüfer vardır dedim. hanıma yapılan 4 numaralı bakıştan sonra (küçük emrah bakışı :) ) arabaya atladığım gibi doğru boğaza.

saat 4 gibi sahteleri sırayla başladım yüzdürmeye. boğazda kıyıdan lüfer de ne kadar olur siz tahmin edin. işte bu atçek avının bu yönüne bayılıyorum. her atış yeni bir umut. belki her avda yüzlerce kez atçek yapıyorum. insanın içinde hiç umut tükenmez mi yahu :) bende tükenmiyor işte. neyse ilk denediğim yerde ne vuruş ne takip. sonra farklı bir yere geçtim. gece nereye attığımı göremediğimden sahteyi çekerken bakmıyorum bile. sağa sola bakıyorum. sonra sahtenin iyice kıyıladığını farkettim ama bu sefer misafiri de vardı. peşine taktığı balığı 2m önüme kadar getirmiş. zaten yavaş çektiğim sahteyi iyice yavaşlattım fakat bu sefer de deniz bitti. :confused: durmak zorunda kaldım. durduğum an gümmmmmmmmmm ve arkasından da tahmin edeceğiniz gibi cııııırrrrrrrrr. aha dedim geldi güzel lüfer. yaklaşık 20-30m kalama aldıktan sonra biraz duruldu. dedim sıra bende ama nerdeeeee. dokunmaya bile gelmiyo. hafif yüklendiğimde 10m alıp gidiyo. içimden 'ne inat balıkmış arkadaş, misineyi bari kesmese' diye geçiriyordum. yaklaşık 10dk sonra yorulduğunu farkettim ve ağır ağır çekmeye başladım. birden yaklaşık 10m önümde bir parlama oldu. bi taraftan da 'ne biçim balık bu. ne atlıyo ne zıplıyo sadece kafa atıyo' diye içimden geçiriyorum. biraz daha sardıktan sonra önümde kocaman bir kafa gördüm. o da neeeeeeeee!!! baba levrek bu.

o dakikaya kadar iplemediğim balığı kaybetme korkusu sardı ve en sevdiğim bölüm geldi. belden aşağısı zangır zangır titriyo. hafif sivri bir kayanın üzerinden atıyorum. kıyı tamamen keskin kaya. su ile aramda yaklaşık 2-3m var. ayrıca yanımda kimse yok. bu da yetmezmiş gibi kepçe de yok :(

artık kafa atışları yavaşladı. balık pes etmeye hazır lakin kıyıya nasıl alabileceğim konusunda fikrim bile yok. ya suya girecem ya da biraz cambazlık yapacaz. önümde denize uzanmamı engelleyen en büyük kayanın üzeri yosun kaplı. yani basarsam direk suya girerim. kıyı sığ ama gecenin köründe ıslanmak hiç cazip gelmiyor. :) tek çare kayanın üzerine oturmak. ben de aynen öyle yaparak kayanın üzerine oturdum. balık ile aramızda sadece 1m var. kayadan kıç üstü kayarak denizle aramda son engel olan 30cm lik bir taşa ayağımı basmam gerekiyor. eğer ıskalar yada bastığımda kayarsam yine ıslanacam :) neyse kıvrak bir hamle ile kayayı tuturdum ve paşa artık ellerimde. nasıl olduğunu hatırlamadığım bir şekilde kendimi paşa ile çimlerin üzerinde yatarken buldum :) yani o kayaların üzerinden kaymadan oltayı bırakmadan bir de elimde balık ile kıyıya nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. :) hala inanamıyorum. arada bir paşayla gözgöze geliyoruz. utanmasam balığa 'sen levrek misin?' diye soracam :)

yanıma aldığım poşetler sadece lüfer için. poşetin birini kafasına diğerini kuyruğa geçirdim. hayvanın gövdesi açıkta kaldı. hızlıca oradan uzaklaşarak arabaya vardım ve hemen bagaja attım. arkasından yaklaşık 30dk bir bankın üzerine oturarak dinlendim. hala aklım almıyordu. boğaz ve levrek. derlerdi de inanmazdım :)

sonrasında levrek haberini duyan badim ile (gencognc) saat 8'e kadar ava devam ettik. gerçi o saatten sonra daha ne çıkabilir diye merak ediyordum. sonrdan aldığımız 2 sarıkanat ile avı sonlandırdık.

özellikle buradan beni yarı yolda bırakmayan misinam nippon 0.22 super tought'a teşekkür etmeyi bir borç bilirim. tüm mühendislerinin kulağını çınlattık. :)

Sağlıcakla kalın.

Makine : daiwa sweepfire
    misina : nippon super tought 0.22
    kamış : okuma 2.70 v system
    sahte : rapture magneto,max rap 13cm

reeling balık 4.5kg ve 78cm geldi

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Cani gönülden tebrik ederim :)
    Dilimde tüy bitti istanbulda spinle levrek avlanir diye. Inandiramadik kimseyi... Iste kaniti. Hemde levrek gibi levrek.

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Bu sabah 05.30 civarı telefonuma gelen mesajla uyandım. Dostum Deniz benimki 78 cm seninki kaç cm yazmış sadece. Yahu dedim bu ne rüya mı görüyorum? Ne iş aga sabah sabah ne yakaladın benden habersiz dedim ve 10 dk sonra elimde kamış sırtımda sahteler sokakta av yerimize koşuyordum :laughing:

Aslında yazdan beri Denizle belirlediğimiz birkaç yer vardı fakat rüzgar ve dalga olayını beklediğimizden erken henüz diye üzerine düşmüyorduk.Ben arada bir 1-2 saatliğine kıyıları yokluyordum gözucuyla ama henüz vakit erkendi bana göre.

Balığı görene kadar işin doğrusu kafamda şüphe vardı,yok dalga geçiyor henüz olmaz falan diye ama böyle bir şaka yapıp sabah sıcak yataktan beni kaldırmak da büyük bir riskti hihi

Sözün kısası er ya da geç bu balığı buralarda spinle yakalayacağımızı biliyorduk ama bu kadar erken ve büyük olması işin sürprizi oldu.

Bir de ben yakalamayı beklerken Denizin önüme geçmesi ve 61 cm rekorumu egale etmesi beni bir hayli bozdu.Hedefim birkaç hafta sonra böyle bir av yapıp,ben demiştim diyebilmekti ama sıcak yatağında uyuyan değil,soğukta inatla uğraşan kazandı :laughing:

Tebrikler dostum.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Boğazda, Marmara'da levrek çok. Cidden çok. Bunu senelerdir söylerim zaten.

Eğer uygun takımlarla denerseniz, akıntının basmadığı her yerde mümkün. Ama asıl espri, kalabalık olmayacak. Bu hayvan kalabalığı pek sevmiyor.

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Müthiş bir anlatım müthiş bir av ellerinize sağlık, sanki avı kendim gerçekleştirmişim gibi hissettim..

6. Hüseyin-Burçin

Hüseyin-Burçin Hüseyin

süper bir av olmuş tebrik ederim ellerinize saglık.

7. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Tebrik ederim harika bir av olmuş. Hem böyle bir balık yakalamış olmanız hem de bu balığın boğazda olması gerçekten çok güzel.

8. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tebrikler harika bir levrek.

Sayın gencognc rekorunuz egale olmamış maalesef kırılmış 78 > 61 ;)

9. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bence de ezici bir üstünlük... :D

10. GencoGnc

GencoGnc Genco

Sezarın hakkı Sezara tebrik ediyorum :)

Ama ilk Karadeniz seferinde sana bir trofe sözüm olsun. Artık ben balığı kıyılarken yardım edersin bana ;)

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    elinize agziniza saglik.. misinayi kaydettiim ;)

12. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    tebrikler harika balık

13. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Boğazda Levrek! işte buna kismet derler gerçekten çok kismetli bir av geçirmişsiniz.
    Kismetinizin ve şansinizin devamini dilerim çok güzel bir levrek gerçekten.

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    boğaz da levrek çıkmıyor çıkmıyor çıkıncada kol gibi çıkıyor:D geçen yılda bir arkadaşımız tutmuştu sanırım..6 kiloluk..tebrik ederim çok güzel yakışıklı bir levro almışsın:) şu nippon misinayıda denemek farz oldu..ayda 100mt misinayı çöpe atıyorum..masraflı oluyor:( 1 ay oldu kayda değer birşey tutamadan misinayı eskitiyorum..masraflı oluyor:D sık sık atçek yaptığım için özellikle wtd misinanın özü gidiyor ilk günkü gibi olmuyor..:)

15. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Kadir bey süper maximi sizin yüzünüzden spin takimima sarma karari almiştim :)
    Bide nipponu deneyinde madem ( zira biz sizin kadar sık spin avciliği yapamadiğimizdan ) ikisinden birine karar verelim :)
    Zira kisa zaman içinde Tarabya fishing team spin ava çikicaz :)

16. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    limitlerin üstündemi o balık :p :p
    Elleriniz dert görmesin muhteşem

17. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler gerçekten tam bir paşa.Afiyetler olsun.

18. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Fedakarca harcadığınız geceye deymiş. Afiyet olsun.

19. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    elleriniz dert görmesin gözümüz gönlümüz açıldı resmen. gerçi iyice kabarmış av dürtülerimi daha da dayanılmaz hale soktu bu balık ama yapacak bir şey yok vizeler bitene kadar sıkacağız dişimizi :)

20. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Hocam bu ne ya, vallahi ezber bozan cinsten bir balık.
    Görünce devrelerim yandı vallahi.
    Helal olsun üstad, sülalece yersiniz arık:)
    Maşallah, Allah avlarını daim etsin.
    Sevgi ve muhabbetle kalman dileklerimle.
    Rastgele.