İstanbul bölgesi ıcın verimli turna ve sazan avlakları bılgısı?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Guray.85 tarafından paylaşıldı.

1. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Sevgılı buyuklerım ve kardeslerım denız avı her daim yapıyoruz bu aralar tatlı su avcılığına merak sardım daha önce deneyım sahıbı degılım tatlısu ıcın sızlerden rıcam ıstanbulda şuan verimli sazan ve turna avı yapılabılcek avlaklar hakkında bılgı verebılırsenız cok memnun olurum en azından 1 nısandan once sazanda şansımı denemek ıstıyorum herkese rastgele..:)

2. AdemUsta

AdemUsta MERTER

En İyi Avı:
    turna
    güray kardeşime katılıyorum:) bende aynı görüşteyim takımları yavaş yavaş hazırlamak lazım turna ve sazan olan yerler hakkında bilgi edinmeyi bende merak ediyorum saygılar

3. Yav bu çok kazık bir soru. Ne denir ki?
    En süperi DURUSU(terkos). Ama hedef sazansa, Ormanlı tarafından randıman verir.
    Kemerburgaz göletleri, sazlıbosna, büyükçekmece... Hepsi balık yapar. Küçükçekmece gölü hariç, Avrupa yakasındaki avlaklar arasında büyük farklar yoktur. Zaten olsa hemen hücum edilir, dengeye getirilir. Önemli olan gölün neresinden ne şekilde av yapılacağı. Onun için ben genelde en iyi bildiğim yere gidiyorum. (Adı bende saklı). Gizli bir yer değil, hiç boş kalmaz ama millet sineklerle uğraşırken ben iyi kötü livarı boş bırakmam...

Aklıma geldikçe sinirleniyorum, tırıvırıcılar çoktur böyle avlaklarda. Vesile ile bir anımı anlatayım:

Malum yerde avlanıyorum, mısır püresi ile mazmozlama yapıp konservesi ile de kah kızılkanat geliyor, kah israil. Yancağızıma iki genç geldi, biri olta attı diğeri onu seyredip akıl veriyor. Oltacı zaman geçtikçe bana yanaşıp aynı noktaya olta atmaya başladı. Ama takımı müsait değil, tutamıyor. Öteki akıl vermeye devam ediyor. "Paraşüt yokmu paraşüt. Bilmemkaç numara paraşüt bulalım bak gör nasıl balık tutuyoruz. (Bana dönerek) abi sende var mı paraşüt?" Dedim "Yok, hem paraşüt yasak". Bu gitti, az sonra bir paraşütle geldi. Ben ufaktan toparlanırken bir iki attı paraşütünü ama nafile, birşey çıkmadı. Sonra ne dese beğenirsiniz. Güya ben mazmozlayaraktan bütün balıkların karnını doyurmuşum, balıklar sazlığa dinlenmeye gitmişler.

"Bilemedim, kusura bakmayın" dedim.
    Dedim ya, derken nasıl zorlandım bana sorun.

Niye şikayet etmedim değil mi?
    İzin gününde gelip tırıvırı atan jandarma da gördüm ben.

4. Şamlar'ın üstünde eski Sazlıbosna barajı var. İki yanı orman, yukarısı mis gibi yeşillik. Kuraklık senesinde nerdeyse tamamen kurumuş olduğundan balık kalmamıştı. Son durumunu bilen varmı acaba. Onca yıl geçti yeni doğanlar büyümüştür herhalde?

5. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    süpersin yavuz abi:laughing:
    adı saklı yere bırgun mısafır edersen asla hayır demem :rolleyes: ayrıca verdıgın bılgıler ıcın cok teşekkur ederim bırde takım olarak nasıl bır sey kullanım ve kamış secımı evde 2 tane 3.50 mt. ve 1 tane 4.20 lık super surf kamısım var makıne olarak banax 4000 ıgne olarak 4 no bronz çapraz sazan ıgnesı mevcut mısınede 0.28 lık 6 kg ceker kalıtelı bır mısınem var bunlardan randıman alırmıyım?

6. Üç kamışı da kullanırız. Gezer kurşunlu dip oltası yapar surf kamış ile mümkün olduğunca uzağa fıydırırız. 3,50 m. olan kamışlardan birisine yaylı takım hazırlar onu da fıydırırız. Diğeri ile şamandıralı yapar kenarda eğleniriz. Misinan ideal. Takımları fc den yaparız. Makine dahil hertürlü ıvır zıvır bende mevcut. Telaşa mahal yok. Güneşli bir hafta sonu gidelim. Ama esas yazın bakacaz icabına.

7. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tamam yavuz abım sen ne zaman uygun gorursen gıdelım ben cumartesı ızınlıyım dıyorumkı bızım maltepe sahılını yoklasammı gunduz ıstavrt ıcın yada bır arkadas bulursam buyukcekmeceyı yoklarm:)

8. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Sevgili Güray

İstanbulda Sazan avı için şansını deneme girişimin 15 Mart'tan önce veya 15 Hazirandan sonra olmalı.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Bilgilerinizi rica ederim

9. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    güray 1 nisan dan sonra gideriz istersen arabayı ayarlarsam iyiolur otobüs zor oluyo

10. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Sazan avı 15 Mart itibari ile yasak sezona giriyor bilginiz olsun.

Turna avı ise, 31 Mart'a kadar yasak, 1 Nisan'dan itibaren sezon açacak.

11. RainboW

RainboW Sertan

12. Güray, hevesin kırılmasın.
    Bahsedilen yerlerden sazan almak kolay değil. Önceden mazmozlamak, gecelemek gerek. Ama önceki mesajlarımdan da anlaşılacağı üzere benim bahsettiğim israil sazanı (KARAS yahut Havuz Balığı demek daha doğru aslında). Tadı hariç her türlü bir numara balıktır. Hava müsait olunca gider, oryantasyon yaparız.

Bu arada bilenlerden kızılkanat'ın yasak dönemini de öğrenmek isterim.

13. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    yavuz abi şanşımız varsa denerız bır gun kısmetse tutarız sen ne zaman ıstersen gıderız .

14. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tabıkı olabılır 1 nısanda ızınlyım aksılık olmazsa acılışa katılmak ısterım turna ıcın ılkkez olta atcam ılkkezde gorme şansım olcak:)

15. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tutucam diyosun yani :D

16. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    kısmet dıyorum seckınım:D

17. Turna istavrite benzemez. İnşallah tutarsınız. Benim limit üstü siftahım yok.

18. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    sen yanımızda olursan yavuz abı şanşımız daha yuksek olabılır :D

19. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Yavuz bey

Bilenlere sormanıza gerek yok aşağıdaki linkte mevcut olup İstanbul için yasak dönemi 15 Mart-15 Haziran aralığıdır.
    Boy limiti yoktur ve kg cinsinden av limiti vardır.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
    Çizelge 5 ve Çizelge 6

Bilgilerinizi rica ederim.

Saygı ve Sevgilerimle

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Güray

Turna ve sazan için anlatacaklarımı,şimdilerdede olsa aynen uygular başka yerde aramazdım.

Şöyleki;

Türkiyenin bence en verimli Turna avlaklarının başında Terkos gelir.
    Açılışı 1 Nisanda olan turnanın hemen aynı günlerde av vermesi beklenmemelidir.

Kimi sene havaların iyi veya kötü gitmesiyle orantılı olarak turna,hemen açılış gününden itişbaren av vermeye başlasada,bence çoğu kere 15-20 gün sonra av vermeye başlar.

Bu durumu takip etmelisiniz.

Terkos kıyıdan atçek için pek müsait yerlere sahip görünmesede,ararsanız pekala müsait yerlerde bulabilirsiniz.

Şayet sazan değilde iri geniş çapak avlamak isterseniz,ilkbahar ayları size birçoğunu verecektir.

Balabanlı köyünden tekne kiralayıp avlanmak en uygunu olacaktır.

Sazana gelişnce;

Huzur içinde kalabalıktan ırak avlanmak bence Kuzuluk Barajına gitmek,oranıın karşı kıyısına erişen makta yolunu bulup karşı kıyıya varıp orada avlanmaktır.

Kuzuluk b arajı Yalıköyden hemen sonradır,sorulup öğrenilir.Yalıköyden Çilingöz yönüne giderken takriben yarı yoldadır.

Bu barajı oluşturan deredede azimli bir avcı meşakkati göze alıpta derenin en uçlarına varabilirse birkaç kırmızı benek alabalık yakalayabilecektir.

Keza Yalıköye hemen girerken köprünün altındaki akarsuyun geldiği gölette sürpriz turnalarda vardır.

Hatta oralarda denize hemen birkaç yüz metre kala bulunan göletlerdede turna vardır.

Bunları av ve balık malzemeside satan dükkandan öğrenebilirsiniz.

Ancak dediğim gibi Turna her sezon açılı günü gelir gelmez oltaya itibar etmeyebilir.Kimi zaman beş,on gün geçmesi gerekebilir.Kimi zamanda ilk günden itibaren bolca balık allab ilirsiniz.

Sazanın açılış gününü atlamayın.Tıurnayla idare edin açılış gün ü gelincede tekrar sorarsanız birkaç yer daha anlatırım.

Sevgiler