İstanbul - Büyükçekmece Gölünde Sazan Avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında apple08 tarafından paylaşıldı.

1. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    2.250 Gram Rus Kefali :)
    Evet arkadaşlar öncelikle ben bayramın 2. günü sabah erken saatlerinde göle gitmeyi düşünüyorum , fakat daha önce hiç sazan tutmadım , sizce nasıl bir takım oluşturmalıyım , veya hazır varsa hangi takımı almalıyım , takıma hangi yemleri kullanabilirim , yardımcı olursanız sevinirim , İyi Akşamlar :)

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Ümit klasik kasnakta 3 lü dip oltası satar tüm balıkcılar 3-5 liradır, al 3 tane yem olarak balıkcılarda mısır vardır ondan al birde hamur 3 iğneye 2 mısır 1 hamur tak gerisi nasip.

3. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    yukarda yazanlara aynen katılıyorum

ilave olarak yem çeşidi olsun bence solucan + ekmek içi de olsa fena olmaz artık hangisine gelirse rast gelsin

4. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
    ümit selam, büyükçekmecede mısır ve dip oltası fazla kullanışlı olmaz. ayrıca küspe kullanımıda yasaklandı diye biliyorum. yanlışım varsa arkadaşlar doğrusunu yazacaklardır. takım olarak yapman gereken klasik mantar şamandıra tek iğne ve şamandıranın ağırlığına uygun kıstırma kurşun. yem olarak toprak solucanı. geçen sene gölete gelmeden önceki köyün çıkışında solucan satılıyordu..
    tutabileceğin balıklar israil sazanı,tektükte olsa kızılkanat ve testere olucaktır. bol şans...

5. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    Bayramın 2.günü gelecek olan varsa göle buluşuruz :)

6. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
  7. dartagnan

dartagnan Serhan Kocaman

Favori Kamış:
    Daiwa-Promarine 270-Lineaffe Sea Master
    Favori Makine:
    shakespeare firebird 70,Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    2.5 kg Kırlangıç
    Güzel kardeşim,fazla beklemeyi sevmiyorsan en güzeli sazan avlamaya çıkma bence.Çünkü sinir krizi geçirebilirsin...
    Her ne şekilde olursa olsun ses çıkarmamaya ani hareketler yapmamaya dikkat et.Tutacağın yerde ıssız olsun.Bu şekilde tutma ihtimalin artar.Gerçi önceden yemleme yapmadan zaten zor tutman ama şans bu balık gezinirken denk gelebilir.Ağaç gölgesi vuran yerleri tercih edebilirsin.He birde dikkat çekecek renkte kıyafet giyme.Kırmızı,turuncu,fosforlu yeşil sarı gibi.Sazan çok ürkek bir balıktır ve rahatsız olduğu bölgelerden uzun süre uzak kalır.Dediklerimi uygulamazsan işin Allaha kalmış.Muhtemelen boş dönersin...
    Ben her şeye dikkat etmem rağmen 5 sefer gidip 1 tane tutunca yeter deyip uzak duruyorum artık sazan avından.Benimde canım tez :)

8. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    bu arada arkadaşlar küspenin kullanımının yasak olduğunu gözden kaçırmış olabilir misiniz acaba
    en fazla üç iğneli 4 olta atabiliyoruz.

9. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    3/2 nolu tebliğ
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

10. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    Anladım abi , ıssız bi yer bulucam geçicem :) sessiz olucam balık ayağıma gelicek ve benim yapmam gereken bu kadar :)

11. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
    İbrahim Bey, söylenenlere kulak asan yokki..
    Ümit kardeşim, sen istediğin kadar büyükçekmecede sessiz ol.. yanından tamamen yüklü moloz kamyonu geçince avlağada alışmış olursun... merak etme israil sazanları gürültüye alışkın..

12. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    Tayfun abi bugün saat 12 gibi yola çıkmayı düşünüyorum , 3 lü takım yapıcamda , 6 numara iğnem var siyah iğne yapsam olurmu ?

13. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    Küspe yasak falan değil aslında :) , bizim mehmet abi var iyi balıkçı geçen pazar günü gitmiş gelirken gördüm , 3 olta atıyo , 2 tanesi küspeli , 1 tanesi 2 li iğneli takım , 2 li iğneli takımda aynı çinekop takımı gibi , işte 6 tane israil sazanı yakalamış , 3 tane kefal yakalamış , 1 tane sazanla 2 kefal verdi bana almadım , sevmiyorum öyle başkası tutucak ben yiyecem :) , 2 li takım yapmayı düşünüyorum gezer kurşunlu :)

14. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    Daha yeni geldim , büyükçekmeceden , çok hızlı rüzgar vardı attım oltayı 2 kere dibe takıldı , sinirlendim döndüm :) , ya tam olarak neresi iyi balık yapıyo köprünün üstünden attım takıldı , o tümseğin ordan geçtim attım takıldı , mezarlık vardı , sizce en iyi yer neresi ?