Evet arkadaşlar öncelikle ben bayramın 2. günü sabah erken saatlerinde göle gitmeyi düşünüyorum , fakat daha önce hiç sazan tutmadım , sizce nasıl bir takım oluşturmalıyım , veya hazır varsa hangi takımı almalıyım , takıma hangi yemleri kullanabilirim , yardımcı olursanız sevinirim , İyi Akşamlar
Ümit klasik kasnakta 3 lü dip oltası satar tüm balıkcılar 3-5 liradır, al 3 tane yem olarak balıkcılarda mısır vardır ondan al birde hamur 3 iğneye 2 mısır 1 hamur tak gerisi nasip.
yukarda yazanlara aynen katılıyorum ilave olarak yem çeşidi olsun bence solucan + ekmek içi de olsa fena olmaz artık hangisine gelirse rast gelsin
ümit selam, büyükçekmecede mısır ve dip oltası fazla kullanışlı olmaz. ayrıca küspe kullanımıda yasaklandı diye biliyorum. yanlışım varsa arkadaşlar doğrusunu yazacaklardır. takım olarak yapman gereken klasik mantar şamandıra tek iğne ve şamandıranın ağırlığına uygun kıstırma kurşun. yem olarak toprak solucanı. geçen sene gölete gelmeden önceki köyün çıkışında solucan satılıyordu.. tutabileceğin balıklar israil sazanı,tektükte olsa kızılkanat ve testere olucaktır. bol şans...
Güzel kardeşim,fazla beklemeyi sevmiyorsan en güzeli sazan avlamaya çıkma bence.Çünkü sinir krizi geçirebilirsin... Her ne şekilde olursa olsun ses çıkarmamaya ani hareketler yapmamaya dikkat et.Tutacağın yerde ıssız olsun.Bu şekilde tutma ihtimalin artar.Gerçi önceden yemleme yapmadan zaten zor tutman ama şans bu balık gezinirken denk gelebilir.Ağaç gölgesi vuran yerleri tercih edebilirsin.He birde dikkat çekecek renkte kıyafet giyme.Kırmızı,turuncu,fosforlu yeşil sarı gibi.Sazan çok ürkek bir balıktır ve rahatsız olduğu bölgelerden uzun süre uzak kalır.Dediklerimi uygulamazsan işin Allaha kalmış.Muhtemelen boş dönersin... Ben her şeye dikkat etmem rağmen 5 sefer gidip 1 tane tutunca yeter deyip uzak duruyorum artık sazan avından.Benimde canım tez
bu arada arkadaşlar küspenin kullanımının yasak olduğunu gözden kaçırmış olabilir misiniz acaba en fazla üç iğneli 4 olta atabiliyoruz.
3/2 nolu tebliğ (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
Anladım abi , ıssız bi yer bulucam geçicem sessiz olucam balık ayağıma gelicek ve benim yapmam gereken bu kadar
İbrahim Bey, söylenenlere kulak asan yokki.. Ümit kardeşim, sen istediğin kadar büyükçekmecede sessiz ol.. yanından tamamen yüklü moloz kamyonu geçince avlağada alışmış olursun... merak etme israil sazanları gürültüye alışkın..
Tayfun abi bugün saat 12 gibi yola çıkmayı düşünüyorum , 3 lü takım yapıcamda , 6 numara iğnem var siyah iğne yapsam olurmu ?
Küspe yasak falan değil aslında , bizim mehmet abi var iyi balıkçı geçen pazar günü gitmiş gelirken gördüm , 3 olta atıyo , 2 tanesi küspeli , 1 tanesi 2 li iğneli takım , 2 li iğneli takımda aynı çinekop takımı gibi , işte 6 tane israil sazanı yakalamış , 3 tane kefal yakalamış , 1 tane sazanla 2 kefal verdi bana almadım , sevmiyorum öyle başkası tutucak ben yiyecem , 2 li takım yapmayı düşünüyorum gezer kurşunlu
Daha yeni geldim , büyükçekmeceden , çok hızlı rüzgar vardı attım oltayı 2 kere dibe takıldı , sinirlendim döndüm , ya tam olarak neresi iyi balık yapıyo köprünün üstünden attım takıldı , o tümseğin ordan geçtim attım takıldı , mezarlık vardı , sizce en iyi yer neresi ?