Merhabalar balık tutma işine yeni yeni başladım. Sizlere birkaç şey sormak istiyorum... İstanbulda Büyükçekmece gölüne gidiyorum. Öncelikle gölden gelebilecek tehlike varmıdır bunları sormak istiyorum.(Buna belki gülenler olabilir) Zehirli balık.Yada zarar verebilecek herhagibir etmen var mıdır. Ayrıca balıga gündüzleri gidiyorum.(Sabahlayanlardan değilim) Genelde saat 15:00-16:00 dan sonra gidiyorum.(bildigim kadarıyla balık serin havada çıkıyor yuvasından Vs vs..) Misinaya 2 3 tane kanca baglıyorum(Yanlıs bılmıyorsam 3 lük ve 5 lik) Yem olarak Solucan ve mısır kullanıyorum. Ayrıca golden hangi balıkları tutabilirim.Ve hangi yeme gelirler Bunlarıda merak etmiyor değilim... Balık tutumanın zamanı ne zamandır. Hangı zamanlarda hangı balıklar olur. Onun haricinde Trıvırı olması lazım.Bununla avlananları hangı numaraya sıkayet etmemız gerekıyor. Yasak oldugunu biliyorum.Geçen gitmemde kullanıyorlardı. Neyse uzun lafın kısasa Çekmece gülüne gidiyorum. Bana gerekli olan malzemeler nelerdir Dersem özetlemiş olurum diye düşünüyorum.. Vakit ayırıp okuyan.Hatta okumakla kalmayıp cevaplayan herkeze Teşekkür ederim...reeling
Tepecigi geçince sag tarafta set var.(İsim olarak bilemiyorum) Birde hadımköy tarafında hazerfen hava alanını gecınce (Tem tarafında) Kopru var orayı geçip sagdan set uzerinden tutuyorum... İsim olarak oraları bilemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir...
Merhaba.. Yeni uğraşınız hayırlı olsun... Ben hafta sonu b.çekmece gölündeydim. ancak dediğim gibi balık olarak sadece israil sazanı mevcut. başka tür balık şuan yok. (Daha doğrusu ben tutamadım. Eğer otoban üzerinden gidiyorsanız otoban çıkışından tabelaları takip ederek karasu istikametine gidiyorsunuz. Bahşeyiş köyüne gelmeden istediğiniz yerden balık alabilirsiniz. yem olarak genelde solucan kullanılıyor. solucanla tutabilirsin. (yerine göre ekmek bile işgörüyor. ) ben oraya gitmeden birkaç gün önceden dana etini güneşe koyuyorum. 2 gün içinde kurtlanıyor ve o kurtları yem olarak kullanıyorum. biraz iğrenç ama iş görüyor. benim yöntemi kullanacaksan (Birazda miden sağlamsa tabi ) eline eldiven almanı tavsiye ederim. Özellikle gündüz giderim demişsin. sabah 6 - 7 - 8 aralıklarında, birde akşam 5 ten sonra şansında yaver giderse balık alırsın diye ümit ediyorum.. Saygılar.
Hazarfen hava alanına bakan kısmı ise hafta sonu olta kaynıyordu. bence oralara gitmen daha iyi olur diye düşünmüyor değilim. sazlıkların olduğu kısımlar öğle saatlerinde balık yapar diye düşünüyorum. saygılar,
Temden gitmiyorum... Hadımköye giderken Alkent 2000 evlerının oradan yol var. gidisli gelisli.. Oradan inip hazerfenin girişinin oradan asagı ınıyorum... 1 2 saat sonra müsait olursam harıtadan resim çekip eklerim ...
Gittiğin tarafı anımsadım. önce karaağaç köyünü daha sonra hazarfen hava alanını geçtikten sonra sağ tarafta tem kalacak şekilde sol tarafa istediğin yere olta atabilirsin. yani yolun sol tarafında kalan sazlıklardan bu saatlerde balık alabilirsin diye düşünüyorum. Bol şans.. rastgelsin...
Dediğim yeri anlatabildim... Bu değil ondan onçeki pazar Tren yolunun dibine kadar gittim... Ben tutamadım. Solumda 2 kisi vardı çatır çatır tuttular reeling
dediğim gibi yanında birazda şansın olucak benim başımada öyle birşey geldi. yarım saat 45 dk. atıyorum çekiyorum gelmiyor balık. sora bir arkadaş geldi yanıma. ilk oltasını attı 2. oltasını hazırlarken çekti balığı dumur oldum... birazda nasip kısmet bu işler.. Bol şans..
Merhabalar Bende Bu Hafta Arkadaşlarla Oradaydim , Kizilkanat Ve Sazan Baliği çikiyor, Genelde Akşam Saatleri Balik Daha Fazla Vuruyor Oltaya, Ama Yayin Dahil çiktiği Söyleniyor, Umarim Iyi Baliklar Tutarsin
genelde akşa m üzeri el kadar yayınlar dolaşıyor millette onları kovalyor kac kez şahit oldum hemde dirseğe kadar gelmez yayınları alıyolar.
Bu aralar Balıga gidemiyorum Biraz fazla ruzgarda kalmışım İlerleyen zamanlarda denk gelirsek katılmak isterim..
katılmak isterim merhaba benim adım harun sakıncası yoksa size katılmak isterim ... reeling reeling kendi arabamla gelicemde yardımcı olursanız sevinirim ben küçükçekmecede oturuyorum..