Bugun atv haber de ızledım cekmece golunu gosterdıler suya sankı yesıl boya katmıslar yemyesıl olmus fabrıka atıkları sıcaklardan dolayı bakterı uretmıs ve algler olusmus bu algler de kansorojen mıs sudan balık avlamak yasak ama avlayanlar var aman Istanbullular dıkkat sakın suya elınızı surmeyın ve burda balık tutumayın ve tutulan balıkları yemeyın
sevgili selim kardeşim çekmece gölü demişsin ama hangi çekmece olduğunu belirtmemişsin... Küçükçekmece gölü yemyeşil olmuş orası zaten pek avlanılacak bi bölge değil ben dahil istanbuldaki tatlı su avı ile uğraşan diğer arkadaşlarım her zaman büyükçekmece gölünü kullanma taraftarıyız. Büyükçekmece hala pırıl pırıl...
valla ıstanbulu pek bılmıyorum b cekmece ve k cekmeceyı bılıorum ama haber cekmece golu dıye yazdı ve soyledı
Küçükçkmece gölünden bahsediyorlar benim doğup büyüdüğüm yerdir lagün gölüdür denize bağlıdır yarı tatlı yarı tuzlu sudur bundan 40 sene önce derelere iskan verilmeden önce ailem ve herkez o gölde yüzerlermiş çok sayıda kuş çeşidine yuva sahipliği yapmış bir bölgeydi balık türleri sizin hayal edemiyeceğiniz büyüklükte turna, yayın, pullu sazan deniz kefali tatlı su kefali, kızılkanat,gümüş mürekkep balığı ve benim görmediğim balık türleri yumuşakça ve kabuklular yaşardı şu an milli park konumunda olan göl tüm sanayi atıklarına yenik düşmüş durumda dibe oturan ağır kimyasallar gölün rengini ve özelliğini değiştirmiş durumda şu an benim gözümde sadece foseftik toplama havzası konumunda
daha çok değil 1992 1998 yılları arasında k.çekmece gölünün hemen kenarında ayan sitesinde oturdum ben o yıllarda o gölde hergün 1 torba gümüş ve kızılkanat tutardım ama mahallenin büyükleri yanımızda dev kefaller çok büyük aynalı evet aynalı sazan tutarlardı şimdilerde çok üzülüyorum.ama 1 1.5 ay evvel orda çarpmayla kefal tuttuklarını gördüm.saygılar.