Arkadaslar ben 6. Ayda Istanbula Almanyadan tatile gelecegim. Ve Balik Avina cikmak istiyorum. Baslikta Yazdigim gibi Istanbul civarinda (Avrupa Yakasi) Turna, Sazan yani kisacasi Tatli Su baligi nerede Tutabilirim yardimci olursaniz Sevinirim. Birde Tutmaya giderken herhangi biyerden Izin filan almam gerekiyormu, yoksa olta Takimini alip suya gidebiliyormuyum. Saygilarla Kemal
Kemal bey İstanbul'a kadar gidip sazan turna avlamak ne kadar zevkli olur bilemem tabi zevk sizin tartışması olmaz ama İstanbul denince akla deniz gelir İstanbullu arkadaşlarım size gereken yardımı yapacakalrdır...
Sazan Turna için Terkos gölüne gidebilrsiniz.Gayet güzel balıklar tutarsınız. İzin almaya gerek varmı bende bilmiyorum, hiç izin almadım .
Malum bu sene yağışlar azaldığı için Balık bakımından fakir bir tatlı su avı beklenıyor. Bunun dışında Turna avı için Büyükçekmece Gölü'nü tavsiye edebilirim, tabi ki kasna içinde ...
abi istanbulda turna avı yapılan en meshur yer terkos gölü (durusu) dür bende hiç gitmedim ama sürekli paylasımlarda bulunanlardan anladıgım kadarı ile terkosta turna avı yapılıyo
abicim saray burnu civarında diyeyim gece karagöz mırmır ve eşkina yakalaya bilirsin... burda acık acık şu taşın altında demek istemiyorum...
abi bide benim favori yaz avım iskorpitir silikon ve jig hand ile onunda avını yapabilirsin hassas kamışlarla cok zevkli olur...
Siz gelene kadar denetim başlarsa ( 10 yıldan önce başlamaz gerçi) herhangi bir izin Alman'a gerek yok. Hatta limit dışı balık avı bile var. Forum üyeleri yanlış anlamasın sadece cahaletimize bir vurgu yaptım. ( bunun uyarısını yapma ihtiyacı duymam ayrı bir....... )
Terkos gölü daha önceki avımız. Pek fazla tatlısuya gitmesekte denemiş olduk :thumb: Balaban civarında kiralık tekne bulabilirsiniz. Ayrıca kıyıdan da avlanabilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=FrxkUKxITqQ
turna kaşıkları ve büyük gagalı (derin dalarlı) sahtelerle yakaladık. Genel olarak araba ile göle yaklaşabileceğiniz çoğu yerden alabilirsiniz. Ayrıca sudak da var resimde görmüşsünüzdür.