istanbul göztepede amatör balıkçıya öğretmen aranıyor :)

Konu, 'Tanışalım' kısmında nuwanda7777 tarafından paylaşıldı.

1. nuwanda7777

nuwanda7777 Deniz Önal

Merhaba arkadaşlar,
    Birkaç balıkçı arkadaşım sayesinde ben de balıkçılığa merak sarmış bulunuyorum. 3.6m albastar karbon kamış ve banax sx 3000 makina ve gerekli ekipmanı aldım. İstanbul silivride arkadaşlarımla bir kere balık tuttum. İlk balığımı da tuttum. Bir kefal. Ancak artık istanbul anadolu yakasında göztepedeyim. Bana yakın sahiller mevcut. Bostancı caddebostan sahili, üsküdar sahili. Bebek, etiler sahili hep bulunduğum yerler. Ancak buralarda hangi balık, hangi yemle, hangi saatte nasıl avlanır pek bilmiyorum. Ancak gerek burdan bana yazacağınız yorumlardan gerekse sitemize üye olan ve zaten halihazırda bu saydığım yerlerde avlanan bazı arkadaşlarımızın bana yardımcı olacağından ümitiyim. Eğer buralarda avlanıyorsanız ve balıkçılığı öğretmek sizi yormazsa yardımlarınıza talibim. Muhabbetle....

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    merhaba deniz. ben de üsküdarda oturuyorum. fakat şu sıra pek balık yok. hiç mi yok diyeceksin belli yerlerde birşyler var. mesela ben şu sıralar kuleliye çok takılıyorum. sabah erken saatlerde 06:00 - 09:00 arası kuleliden sardalya ve istavrit yakalayabilirsin ama en son gittiğimde seyrekti. üsküdarda akşamları kurtla kefale attıklarını gördüm. yine kulelide izmarit alıyorlar ama sen yeni başladığın için sana çok zor bir parkur. neden diyeceksin izmarit yemli yakalanıyor dolayısıyla oltayı atıp bekliyorsun. peki bu zor mu diceksin hayır zor değil ama kulelide zor neden dersen çok kayalık akıntı da çok olta dibe takılıyor. ben geçen 3 tane takım kopardım. yem olarak midye kullanılıyor. bunun dışında avlak yapabileceğin bölgeleri biraz gez ve orda avlanan insanları biraz takip et derim .

3. nuwanda7777

nuwanda7777 Deniz Önal

Teşekkürler engin. Ben de zaten onu yapmayı planlıyorum. Tabi sizlerin balık zamanlarını bilmenizden ve varsa toplu organizasyonlardan da yararlanmak istiyorum. Bu arada bu kefal dediğine kıbrıs çapari mi atılıyor dediğin yerlerde. Ben onla avlamıştım.