istanbul için iftar.. aman kefal vakti

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bu konu benim kafamı çok kurcaladı. bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla yaz aylarında yumurta döken kefal eylül ekimden sonra iyi av vermeye başlıyor ama bazı yerlerde de kefal mevsiminin bittiği ama yinede denenebilir olduğu yazıyor. istanbulda beşiktaş yahut bostancıda kefal avı yapabiliyorum. başka bir yerde denemedim.

1) altınbaş-sarıkulak kefalin avı en verimli şekilde hangi aylarda olur?
    2) kefal yağmurlu-kapalı havalarda av verir mi? verirse dip mi yüzey mi daha verimli olur? yoksa güneşli havaları mı beklemek gerekir?
    3) anadolu yakasında maltepe fenerbahçe arası kefalin tatmin edici şekilde av verdiği meralar var mıdır? (bostancı dışında burada kefal kesinlikle vardır denilebilecek)

2. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Avrupa yakasında tutmaktan bıktığım kadar kefal var ancak üsküdarda tutanları görmüştüm.

Kefal yağmurda su üstünde nazlanır su üstünden biraz aşağıya indirmek lazım kıbrısı.

Yağmurlu havada ekmek çok dağalır.Alternatif yem aramaya bak Kurt,Sardalya vs vs..

Kefal yazın daha moralli gezer sıcağı çok sever.Kışın ise soğuktan şok yemiş gibi mayışık mayışık...

İyi günler

3. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Kalamış marina önündeki iskeleden rahatlıkla kefal alabilirsiniz.

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Furkancım, senin bu kefal sevdan nerden geliyor anlamadım:D
    İlk org'da çocukluğuna inmemiz gerekecek galiba, biliyorsun bizdeki doktor Aytaçhihi hihi hihi

5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi avı çok zevkli ya ondan valla başka bir nedeni yok :D

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Furkancim beykozu hiza al yukari dogru avlan. Bari tuttugun kefali yersin :)

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yurdum sularındaki kefaller tür olarak farklı aylarda yumurta bırakır hepsi aynı mevsindedir diye bir kıstas yoktur.. hatta karadenizden akdenize dogru aynı türde ay farkları bile olur..

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    sarıkulak için istanbulda mevsim nedir yok mu tecrübesini paylaşacak yahu :eek:

9. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Ağustos - Kasım arası Yeniköy'de bolca mevcut. Lüfere yemli beklerken çok tutup geri salmışlığım vardır. Bence en etkili ve zevkli yöntem şeytan oltasıdır, 0,14 misina, 10 numara iğneye ekmek takıp avlanırdım.(ekmeği kancaya hiç bastırmadan takardım, resmen emdiği için kancanın takılma oranı daha yüksek olurdu)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Furkancım bostancı kartal hattından yakaladığın kefalleri yemekte ısrarcı mısın idk
    Boğazdan yakaladığın kefali ye ama bizim sahilden çıkanı yakala bırak bence reeling ne de olsa yakalaması zevkli..

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi benim ilk tercihim beşiktaş. ama gidipte keşif yapma şansım yok. kış mevsiminde bu aylarda beşiktaşta kefal bulabileceğim bir bilsem direk gideceğim de...

buralardan kefal avlayıp yerim abi bir şey olmaz kötüye :D hem aynı sudan istavritte tutup yiyoruz. atın ölümü arpadan olsun berkan abi ya :hungry: