İstanbul için yeni başlayacak amatöre tavsiyelerinizi bekliyorum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında slamduncan21 tarafından paylaşıldı.

1. slamduncan21

slamduncan21 Halit

Öncelikle herkese merhaba ve rast gelsin.

Birkaç aydır forumu takip ediyorum. Çokça faydalı bilgi edindim, tecrübeli abilerimizin mümkün olduğunca uzun, kısa tüm yazılarını okumaya çalıştım. Anlamadığım bazı konuları sormak istiyorum. Kafamda deli sorular :)

İstanbulda Avrupa yakasında oturuyorum. Daha önceleri ağırlıklı olarak memleketimde akarsuda tutmuştum. Ama deniz ve özellikle boğazda kıyı balıkçılığı apayrı bir deneme benim için. Burada birlikte gidip balık tutabileceğim tecrübeli bir arkadaşım da olmadığından resmen amerikayı yeniden keşfetmeye çalışıyorum. Açıkcası bu da biraz heves kırıcı.

Benim gibi bu işten çok anlamayan bir arkadaşımla 15-20 sefer boğaza gittiğimiz oldu. Bir yıl önce makul fiyata almış olduğum Caperlan Sea Coast 350 model bir surf olta takımım var. Öyle anlık bir refleksle almıştım. Tabi takım çok ağır ve at çek için pek uygun değil. Bikaç kez boğazda çapari ile istavrit tuttuk, birkaç kez de körfezde mezgit tuttuk. Ama çapari ile balık tutmanın hiçbir esprisi yok ve bana göre olmadığını düşünüyorum. Çok fazla da zevk almıyorum açıkcası. Tatlısu'da balık tutarken bir gün boyunca kalsam bırakıp gitmek zoruma giderdi. Tabi iri balık almanın zevki ayrı tabi ki. İşin hikaye kısmı kısa kesiyorum.

Boğazda canlı canlı ve videolardan izlediğim kadarıyla spining çok zevkli bir disiplin gibi. Bunu öğrenmek için forumlarda araştırma yaptım. Makinaları ve kamışları araştırdım. 250 TL civarında bir spin olta takımı oluşturmayı düşünüyorum. Ama bu ava ne zaman ve kiminle gideceğim açıkcası bilmiyorum.

1- Spin takımlarda araştırdığım kadarıyla 60gr üzeri atılmıyor sanıyorum. Boğazda da bu ağırlıklar yeterli olacak mı acaba?
    2- Kullanılacak sahtelerin ağırlıkları nasıl olmalı ve kurşun bağlanmalı mı?
    3- Surf kamış ile at-çek yapılabilir mi. Uygulayanların tavsiyeleri nelerdir?
    4- Hafta sonu araç vs sıkıntım yok. Acaba Karadeniz ve Marmara Kıyılarında spining uygulanabilecek avlaklar mevcut mudur.
    5- Bir de boğazda 1 adım arayla at-çek yapan arkadaşlar nasıl misinaları birbirine dolandırmıyor,hayret :)

Not: Çok alakasız şeylerden bahsediyorsam eğer acemiliğime bağışlayın, daha mantıklı sorular sorabilmem için bir ucundan başlamam gerekiyordu. herkese saygılar.

2. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Biraz önce hemen hemen böyle bir konu açmak için foruma girdim. Düşüncelerimiz fikirlerimiz tecrübelerimiz gerçekten uyuşmuş. Yazmak istediklerimi tam manasıyla aktarmışsınız diyebilirim:) Konuyu takipteyim:)

3. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    ben spin konusunda tecrübem yok yanlız surf ile at çek konusunda şunu söyleyebilirim ben tarabya da avlanıyorum ve ben orada 150 gr kurşun ve rapala kullanıyorum bir de şu misina dolaşma işine gelirsek eğer boğaz da avlanıyorsan her yerin akıntısı farkılı oluyor biz eğer çok akıntı varsa soldan atıp sağa doğru yürüyoruz peş peşe sıralanıldığı için karışmıyor ama araya orayı bilmeyen birir girip atıp beklerse tabiki o zaman karışıyor ama çok problem olmuyor

4. slamduncan21

slamduncan21 Halit

nusret bey teşekkürler cevabınız için. dün akşam 8 gibi ufak bir deneme yapmak için tarabya-yeniköy arasına gittim. ortam acemi atçekçi için çok müsaitti :) yani olta atan kimse yoktu. deniz çok durgun ve akıntı yok denecek kadar azdı. buradan öğrendiğim kadarıyla bir takım hazırladım. şu gibi

yalnız araya boru değil de üçlü fırdöndü taktım. akıntı olmadığı için 50gr ağırlık taktım. yalnız kurşun bedenini fırdöndüden sonra 20-25 cm yaptım. rapaladan önce ikinci bir fırdöndü takmadım direk rapala düğümü ile bağladım.

bir kaç kez dolaşma problemi yaşadım ama çözmek zor olmadı. biraz yorucu oldu tabiki ve kısa sürdü. çünkü olta takımım bayağı ağır. balık 0 ama maksat denemekti zaten.