İstanbul Kandilli Sahili

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında keskinmercan tarafından paylaşıldı.

1. keskinmercan

keskinmercan rıza keskin

Uzun zamandır balık keyfime ara vermiştim. Şimdilerde işlerimi yoluna koyar koymaz kendimi çocukluğumdan beri gittiğim Kandilli sahiline attım ama ne yazık ki ciddi derecede çapari kaybına uğradım. Sanırım ağ atmışlar ve orda bırakmışlar inanılmaz derecede canım sıkıldı.:(

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba,

Oltanızın takılması size ağa takılma hissi vermiş, çünkü muhtemelen birkaç metre zorlanarak çekebildiniz, en sonunda koptu. Bu dediğiniz sorun Boğaz'ın her yerinde var. Sebebi ise şu: Sürekli balık avlanılan yerlerde, atılan oltalar kopuyor. Aynı yerde bir miktar olta birikince bunlar bir araya gelerek misine yumakları oluşturuyor. Bu yumaklara ise atılan yeni oltalar takıldıkça çığ gibi büyüyor ve sonuçta denizin altında atılan her oltanın takıldığı dev bir misine yumağı oluşuyor. Bilindiği gibi bu malzemeler denizin altında yıllarca çürümeden kalıyor. Maalesef güzelim Boğaz'ı dev bir çöplüğe çevirdik.

Denizin dibinde kurşun, rapala gibi işe yarar balık malzemesi de çok fazladır. Bunları toplamak için dalgıç indiriliyor mu bilemiyorum. Ama indiriliyorsa bile sadece işlerine yarayan malzemeleri topladıkları muhakkak. Boğaz'ın kıyılarını temizlemek için acilen bir proje geliştirilmelidir.

3. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    evet aret,in söylediği doğru bende çok takım kaptırdım.

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Kandilli sahiline ağ atılmaz.
    Aret haklı.:mad:

5. webokur

webokur cihangir

2 sene önce sarayburnunda görmüştüm. adamın biri, çapa benzeri bişeyle denizden kurşun çıkartıyordu.kıyıdan atıyor, yerden sürüyerek kalın halatıyla da çekiyordu.

6. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Haklısın bu tarz, kurşun ve malzeme çıkartan tipleri bende bazen boğazın muhtelif yerlerinde görüyorum.. Esasında çok faydalı bir iş yapıyorlar..

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aret kardeşim,

Boğaz'ın hızlı akıntısında bu iş ne derece başarılabilir ki? Ayrıca, metrelerce ve ölüm tuzakları halinde yumak olmuş misinalar dalgıçlar için büyük risk oluşturmaz mı?:rolleyes: :)

Belki başka bir yöntem olabilir. Ancak, onun da ne olacağı konusunda bir fikrim yok.:eek:

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bizlerde çok eskı kırmalıklarımıza dalgıç indirip temizlettik bir zamanlar. sonuç ne oldu. herşey guzel tama balıklar rahat hareket eder tutarız şudur budur dedik. yıllar geçti balıklar meralarına geri dönmeye başladı. demirli lüfer tutmak amalı attık demirimizi demir gelmiyor bağladık babaya çektik yukarı artık neyse gelen . nemi geldi. kurşun yaka. o kadar çok kurşunlu ağ çektikkı yukarı sormayın birisinin kurlunları bize nasip oldu adam lar yine aynı yere ağ atmışlar yine takmışlar. Demizri atıyorsunuz 30 kulaç ileri. kırmalığıa oturmak için 30 kulaç kaloma. ve tekrar salarak demirliyorsunuz yoksa demırı çekmek imkansız gibi. böyle şeyler o akdar fazlaki o kadar sıkıntı oluyorki sormayınız

ayıca balık merası dediğimiz yerlerde. gemiler. demirlerini atıyorlar duraklama vs nedenlerle. bu alan bu park alanı neden yenikapı ve bakırköy arası neden acaba merak konusu tamamen.

O kırmalığın üstüne düşen demir sanrasında burda kırmalıkmı kalır yoksa balıkmı bence buraların acilen gemi park alanlarından çıkartılması lazım. yoksa biz meralarımızda ne yem ne balık tutabılr durumda olacağız. ve elimizdekileride kaybedeceğiz yakında.