Merhabalar Kartalda otuyorum, adım doğan,mühendisim. Belki 15 sene önce, 15 li yaşlarda, Kartal sahilde, kıyıdan olta ile sabahtan akşama kadar balık tutardım. Çok basit el oltalarıyla sandal kiralar, 4-5 saatte 2-3 kova dolusu balık tutardık, üstelik hiçbir teknik de bilmezdik, şans Bir şekilde uzaklaştım balıktan, marmarada hayat bitti dediler, balığa gitmedik hiç. Halbuki balık bahaneymiş, onu şimdi farkediyorum Şarj olmak, kafayı biraz dağıtmak için bu hobiye tekrar dönmek istiyorum. Siteyi okudum, okuyacağım, o kadar uzak kalmışımki, zaten hiç bir şey bilmiyordum, ultra amatördüm, şimdi tamamen uzaylı gibi okuyorum forumdaki bilgileri ne kadar çok terim varmış. Ne yapsam, nerden başlasam kayboldum gittim. Neyse, bu hobiye sıfırdan başlayacağım, hiçbirşey bilmiyorum. Hiç bir malzemem yok. Nerde ne tutsam bilemedim, motosiklet tutkunuyum, bugün sırf keşif amaçlı Emirli köyü(Ömerli baraj havzası) etrafında keşif yaptım. Kimse balık yakalayamamıştı, birçok balıkçı, 3 er 5 er oltaları salmıştı göle. Balık yoktu, üzüldüm, belkide mevsimi değildir. En iyisi ben kıyı balıkçılığı yapayım diye karar verdim biraz önce Kartal sahil gayet uygun olur, ne azından başlangıç için. Anadolu yakası sahil tarafında, Fenerbahçe' den Pendiğe kadar olan kısımda, ne balık tutabilirim ? Daha doğrusu benim gibi bir acemi, nasıl bir malzeme temin etmeli, nasıl bir teknikle hangi balığın peşine düşmeli ? Belki bunun böyle bir sınırlamasıbile yoktur, ama dediğim gibi kör cahilim, forumu çook okumam lazım Yerim az, motosiklet ile çok uzun kamış taşıyamam, bu beni biraz sınırlar. Aslında hiç hazırcı değilimdir, forumu 2-3 gündür okuyorum, daha bugün üye olmak aklıma geldi daha da çok okuyacağım. Lakin okadar imreniyorumki sahilde balık tutup rahatlayanlara, hemen yarın malzemeleri alıp balığa çıkmak istiyorum, bu yüzden bu soruları soruyorum. İşim çok stresli, metropol hayatı zaten başlıbaşına bir eziyet, umarım kendimi balığa vurup biraz stres atabilirim. Saygılarımla, rast gele
Aramıza hoş geldin burada çok değerli tecrübeli amatör balıkçı kardeşlerimiz, ustalarımız var ,inanıyorum her konuda sana yardımcı olacaklardır. Rast gele.
Doğan merhaba, aramıza hoş geldin. Kafana takılanları konular içinde veya google da aratıp bulup oku anlayacağına eminim tereddütte kaldıklarını forumda sor herkez elinden geldiğince yardımcı olur buna emin ol. bende kartalda ikamet ediyorum ama bizim burasının sahili biraz kapalı kutu bir gün diğer günü tutmaz ve de yunuslarımız eksik olmadığından balığı sürekli açığa kaçırır. ha hiç mi yok dersen o kadar da değil forum konularına baktıkca neler olduğunu da görüceksin. geri kalanı takım yapıp meranı bulmak bu konuda sana yardımcı da olabilirim. öncelikle kamış makina işini bir hallet gerisi zaman buldukca beraber bile avlanır elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ayrıca bende bisikletle sahile iniyorum ve 1i sörf 2 kamış taşıyorum biraz zor ama balık için mecbur
Aramıza hoşgeldin bende kucukyalıdanım bızım sahılde kısır bırsey cıkmıyor onun ıcın avrupa yakasına gecerım genelde.
Doğan Merhaba; Bizim kıyı şeritleri tam bir kapalı kutu. Nezaman ne çıkacağı belli olmuyor. Ancak bu kıyı şeridinde tavsiye edeceğim Dragos taraflarından avlanmandır bu mevsimde. Şimdiden rastgele.
Doğan merhaba, hoşgeldin aramıza... Dİğer arkadaşların bahsettiği gibi bizim sahil şeridinde ( pendikten - kadıköye kadar ) ne zaman ne çıkacağı belli olmayabiliyor... Boğazın belirli bölgeleri gibi bazı balıkların avları için çokta verimli olmasada bu sahil şeridide balık avlama konusunda insanı tatmin edecek boyutlarda kısmet sunabiliyor.. Önemli olan bu sahil şeridi için hangi mevsimlerde nelerin çıktığını bilip buna göre takımlarını oluşturmak... Şöyle kısa olarak bilgi vermek gerekirse: Nisan- mayıs aylarında belli meralarda Eşkina çıkabiliyor. mayıs ayı ortasından temmuza kadar mezgit çıkar.. mayıs ayı ortalarından itibaren yaz boyunca istavrit güzel av verir ve eylül sonlarına doğru istavrit seyrelir. AĞustos sonları ve eylül, ekim aylarında zargana yapar. Eylül ayının ortalarından itibaren kış aylarında da sarıkanat, lüfer uğrar ama tabi yine bu balıklar içinde doğru meraların keşfedilmesi gereklidir. Benim tavsiyem sen sahilden kıyı balıkçılığı için uygun kamış ve makina ile mevsimine göre olta takımlarını edin zamanla zaten pratikle devamı gelecektir.. Not: kamış ve makine seçimi için forumda birçok öneriler bulunuyor, önce bunları inceledikten sonra olta takımları al bence... kısmet olursa birgün birlikte de av yapabiliriz... Rastgele..
Çok teşekkürler. Şuanda "Eylül ayından itibaren kış ayları" diye tabir edilen zaman diliminde olduğuma göre, ozaman sarıkanat ve lüfer avına uygun bir set alayım ben, onunla ufak ufak başlayayım. Forumda kıyamet gibi bilgi yazıyor, okur bulurum bütçeme göre ekipman. Mera nedir, spin nedir sörf nedir bilmiyorum Lakin, uygun oltayı alırsam, uygun merayıda kesin arar bulurum, pendikten kadıköye kadar bütün sahili gezecek kadar enteresan bir adamım, yorulmam, balık tutamasamda yorulmam şevkim kırılmaz. En sert ve yağışlı havalarda daha çok keyif alırım, motosiklet ile dağlara bayırlara çıkmak isteyen, -20 derece çadır kurmanın peşinde biriyim Balık bahane muhabbet şahane, fakat sizler için korkuyorum, bir iki derya kuzusu tutarsam, benden kurtulamazsınız, orada yatarım Mesajımı editliyorum ; Dayanamadım, akşam işten erken çıktım, soluğu Karaköy' de aldım. Spot balıktaki tombik bi abime durumumu anlattım, çok yardımcı oldu sağolsun. Lineefe seamaster carbon ile okuma 860 alacaktım. D.A.M STEELPOWER RED 420CM SURF OLTA KAMIŞI Ve SHIMANO NEXAVE 6000 FB 3XSSS+1 BB makine verdi. Kurşun, çapari, sahte yemler, vb ıvır zıvır herşeyi de aldım. Ava hazırım. Cumartesi Pazar gecesi anadolu yakasında avlanacak olan ?