İstanbulda kıyıdan yemle veya ipekle zargana tutabileceğim yer konusunda üstadlardan fikir istiyorum. Bu sıralarak zargana olurmu. bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Şu sıralar zargana var.Arnavutkoy(Akıntı burnu) tarafından alınıyor fakat çarpma ile alıyorlar ve ben çarpma kullanmanın uzaktan yakından avcılıkla alakası oldugunu dusunmuyorum. Bunun dısında ipekle ve yem ile nerden alınıyor bende bilmiyorum...
Ağustos ayında Yeşilköy plaj mendireklerinin denize bakan kısımlarında zargana avlayabilirsin. Şu sıralar tam olarak başlamış mıdır bilmiyorum ama Ağustos ortaları veya sonlarına doğru güzel zargana yapar. Normalde bu ayda Kuleli tarafında, sağ taraftaki kayaların üzerinden de zargana alabilirsin ama bu her iki yer için de bu sene için bir duyum almadım, bunu da ayrıca belirteyim.
kulelide sağ tarafta kayaların üstünde ben kaya kurduyla sıyırtma yaparak çok almıştım geçen senelerde. kaya kurdunu orada biraz suya girerek kayaları kazarak çıkartmıştım. bu aralar kimse denemiyor sanırım yok. zaten olsa da orda da çarpma atıyorlar sana pek fırsat vermezler not : çarpmaya ben de karşıyım..
bu sabah kalender kıyılarında zarganalar sürü halinde geziyordu.. çapariyle alanlar vardı.. Balıklar boy boy..küçükleri de var orta boyları da
evet geçen küçükyalısahilde yürüyüş yaparken gördüm ve biraz izledim çektiklerinin arasında tek tük büyük vardı. Diğerlerini de kedilere veriyorlardı. Sanırım ve öğrendiğim kadarı ile ufakları zarar vermeden geri salmak lazım.
az rüzgarlı poyraz havalarda sarayburnundan silivriye kadar tüm sahilde zargana tutabilirsin. Şimdi tam zamanı. Ha büyük gelir küçük gelir kısmetine
Klasik zargana takımı,zargana topu +beden fırdöndüye kadar 1,5 mt. 0,22 misina+araya küçük fırdöndü+ fırdöndüden sonra 50 cm kadar 0,18 ve iğne olarakta hırsız(ikili) 10 numara çapraz beyaz iğne.
Zargana, İstanbul, 2011 merhaba arkadaşlar konu geçmişte kalmış... artık mezgit ve istavritten sıkıldım.. buyuk balık yakalamak istiyorum bugun kartal atalar migros sahilde ipekle zargana için denemeler yaptım sonuç alamadım.. bu mevsimde istanbulda nerede zargana tutabiliriz? teşekkürler..