Herkese selamlar, Adım Tamer. 79'luyum, 1 yıllı evliyim ve bir otomotiv yedekparça ithalat firmasında pazarlama sorumlusu olarak çalışıyorum. Küçüklüğümden bu yana göllere, akarsulara, denizlere ve içlerinde yaşayan canlılara karşı ilgim var. Küçüklüğümde köyümüzden akan derede ağaç dalından bozma olta ile balık tutmuşluğum var. Aradan uzun zaman geçti ve kendi kendime İstanbul gibi her tarafı denizler ile çevrili bir şehirde yaşamama rağmen neden olta ile balık avı hobime devam etmediğim geldi. Bu yüzden hemen harakete geçmek istedim ve bu siteyi buldum. Bahsettiğim üzere, aradan çok uzun zaman geçti ve açıkcası olta ile av konusunda çok çok yeniyim diyebilirim. Oltam ve takımım yok. Öncelikle uygun ekipman edinmem gerekiyor ve istanbul Anadolu yakası Marmara kıyıları ile boğazda balık tutabilmek adına basitten karmaşığa doğru yol izleyerek bu işi başarmak istiyorum. Bu uğurda bana verebileceğiniz minik ama önemli ipuçları çok yardımcı olacaktır. Yeni başlayan birisi için yol haritası önerilerinizi bekliyor ve saygılarımı sunuyorum. Rasgele!
ailemize hoş geldiniz raporlarınızı bekliyorum hangi araç yedekparça fabrıkası merak ettim bana renault lazımda
Kısmet, ben de Konyalı'yım ama İstanbul'da oturuyorum. Balık tutmayı öğrenmeden rapor yayınlamam çok zor. Sıcak karşılama mesajı için teşekkür ederim. Arkadaşlar bu işe nasıl başlamalıyım? Kamış ve takımım yok. Olta ile balık avı konusunda çok tecrübesizim. Değerli yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Hoşgeldiniz tamer bey, anadolu yakasında avlanabileceğiniz pek çok bölge var, av raporlarını ve bölgesel konu başlıklarını takip ederek hedef av seçimi yapabilir, diyer sayfalarda hedef avınız için ne tür takım, makina , kamış kombinasyonuna sahip olmanız gerektiğini inceleyebilir, yada bununla ilgili konu başlığı açarak yardım da isteyebilirsiniz. Gönlünüzden geçen en güzel avlara, rastgele..
hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim. madem yeni başlayacaksınız, öncelikle iyi bir gözlemci olun derim
tamer bey hoşgeldiniz. ben de otomobil yedek parça üreten bir firmada proje bölümündeyim anadolu yakasında güzel avlar yapabileceğiniz bir çok bölge var. size faydalı olabilecek bir çok bilgiyle burada güzel av raporları yayınlayacağınıza inanıyorum.
hosgeldin tamer. oturdugun kozyatagına yakın avlaklar..kücük yalı maltepe malesef kısır yerler ama üsküdar yada kuleli mevsiminde seni memnun edecektir. hali ile bogazda avlanacaksın diye dusunuyorum. ilk baslayanlar gibi ki bende bir yil once basladım; istavritle başlayacaksındır.surf takımla at*çek yaparsın..bir surf kamış ve makina oneririm. çok ucuz birşeyler alma nasıl olsa ileride daha iyi takımlara gecis yapacaksın. ama orta karar ileride hep yedekte tutacagın bir takımın olabilir.önerilerde bulunanlar olacaktır. benim arkadas grubumun ilk başlangıç olarak aldıgı lineaeffe turnafresh yada baigrande makina olarakta okuma avenger olabilir.. tabi bu konuda daha tecrubeli ustalar daha isabetli tavsiyelerde bulunacaklardır.nacizane tavsiyem budur. ortalama 150 tl gibi bir meblağ tutar..ayırdıgınız bütçeyi söylerseniz daha uygun tavsiyelerde bulunulacaktır.. yeniden hoşgeldiniz..
Hoş geldiniz arkadaşım, Aynı hobiyi paylaşan deneyimli bir arkadaşınızın elinizden tutup sizi bir mağazaya götürmesi en doğru yol olacaktır. Bizler birçok ürün önererek size en uygun malzemeleri sıralayabiliriz ama 3 sayfa sonra kafanız karmakarışık olacaktır. İbrahim kardeşimin tavsiyesine bende katılıyorum ama birde çanta yapmanız gerekecek. Eğer bir yol gösteren bulamıyorsanız da sponsorlarımızı arayıp yardım isteyebilirsiniz. Hepsi de bizlerin memnuniyetini garanti eden güvenilir firmalardır. Birgün birlikte avlanırız dileğiyle şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin
Suadiye otelinin karşısında ve o hatta balık yakalama imkanınız var o civarda dalgakıran tarzı düzlükler olduğu için olta atmaya çok müsait bir yer. Takım olarak da maksimum 80-150 gr atarlı bir kamış ve 60-70 kalibrelik bir makina işinizi görür. Boğazda avlanmak için 115-140 gr atılır. İlk bahsettiğim tarafta da maksimum 75 gr. Yukarıda söz ettiğim takım çok rahat işinizi görür. Balık durumuna gelince; şu ara muhtemelen Kefal, İspari, Zargana, bir de belli bölgelerde İzmarit vardır. Ekim ayının 20'sinden sonra Çinekop başlar. Bazen de Mezgit olur. Nisan-Mayıs gibi kıraçe başlar.